Nigel Lamb búcsúzik a világbajnokságtól. Ezen a hétvégén minden a száguldásról és az adrenalinról szól majd a Las Vegas-i Motor Speedway felett, amikor a világ legjobb pilótái idén utoljára szállnak versenybe a másodpercekért.

 

Nigel Lamb búcsúzik a világbajnokságtól. Ezen a hétvégén minden a száguldásról és az adrenalinról szól majd a Las Vegas-i Motor Speedway felett, amikor a világ legjobb pilótái idén utoljára szállnak versenybe a másodpercekért.

 

Utolsó állomásához érkezik a Red Bull Air Race: a hétvégén Las Vegasban avatják az idei szezon bajnokát. Mind a Master Class, mind a Challenger Class mezőnyben már most biztos, hogy olyan pilóta áll majd a dobogó tetejére, aki élete első Air Race világbajnoki címét viheti haza. Az október 15-16-i futam a brit rajongók számára azonban nem csupán az idei szezon végét jelenti majd, hiszen a közönségkedvenc, többszörös világbajnok Nigel Lamb utoljára áll majd rajthoz.

 

Az eredmény előre borítékolható, hiszen a német Matthias Dolderer egész évben bravúrosan szerepelt, így már Indianapolisban bebiztosította aranyérmét. Ez lesz Dolderer és a németek első Red Bull Air Race világbajnoki címe, és az első alkalom a sport történetében, mikor egy pilóta a szezon utolsó állomása előtt magáénak tudhatja a győzelmet.

 

A dobogó második fokát az ausztrál Matt Hall biztosította be magának, de a harmadik helyért még nagy küzdelem folyhat Las Vegasban. Egy biztos, Nigel Lamb élete utolsó Red Bull Air Race futamán mindent belead majd, hogy a szezont és karrierjét egy bronzéremmel zárhassa. Azonban nem lesz könnyű dolga, hiszen a jelenleg negyedik helyen álló brit pilótát, és a kilencedik helyen álló Kirby Chambliss-t mindössze 7,5 pont választja el egymástól. Így nekik és a közöttük álló 4 másik pilótának is egyforma esélye van a dobogós helyezésre.

 

A Challenger Class mezőnyben is izgalmas futamra számíthatunk. A verseny nagyon szoros az élmezőnyben, mivel a tabellát vezető, feltörekvő tehetségek között senki nem végzett még az összesített pontlista legelején, így bárki lesz is a nyertes, Doldererhez hasonlóan élete első világbajnoki címét nyerheti meg most vasárnap.

 

Mielőtt 2016-ban végleg leeresztik a pilonokat, a Las Vegas Motor Speedway lelátói még utoljára megtelnek nézőkkel, akik testközelből figyelhetik, ahogy a versenyrepülők 370 km/órás sebességgel száguldanak a 25 méter magas kapuk között.

 

Jegyek már kaphatók a 2016-os Red Bull Air Race Világkupa Las Vegas-i szezonzáró állomására. A jegyekkel, és a versennyel kapcsolatos legfrissebb információkért látogasson el a weboldalra.

 

www.redbullairrace.com

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük