December 14-én szerdán Saint-Saëns-esttel zárja a 2016-os évet az „MVM Koncertek" hangversenysorozat. A különleges hangversenyen hárfa, hegedű és cselló varázsol meghitt hangulatot szimfonikus zenekarral kiegészülve a Zeneakadémia Nagytermében.

 

 December 14-én szerdán Saint-Saëns-esttel zárja a 2016-os évet az „MVM Koncertek" hangversenysorozat. A különleges hangversenyen hárfa, hegedű és cselló varázsol meghitt hangulatot szimfonikus zenekarral kiegészülve a Zeneakadémia Nagytermében.

 

A hangverseny első részének a hárfa a főszereplője. A koncert kezdeteként két eredeti fantázia hangzik el, melyeket szólóhárfára illetve hegedű-hárfára komponált a francia zeneszerző. A Szabadi Vilmos hegedűművész közreműködésével előadott művet Saint-Saëns hárfaversenye követi. Vigh Andrea, aki a Zeneakadémia rektoraként is rendszeres szólista közreműködője a magyar hangversenyéletnek, idén a Prima Primissima Díj egyik jelöltje. A hárfaművésznő ezzel a koncerttel zárja 3 részes sorozatát, mely a „Remekművek 3 tételben" címmel olyan közreműködőket vonultatott fel az elmúlt évben, mint a Kelemen Vonósnégyes, Drahos Béla és a Liszt Ferenc Kamarazenekar.

 

A koncert második felében a kiváló fiatal gordonkaművész, Várdai István előadásában az Allegro apassionato és az a-moll gordonkaverseny hangzik el. Várdai István a világ legismertebb zenei versenyein ért el kimagasló sikert: a moszkvai Csajkovszkij verseny 3. helye után megnyerte a Genfi Nemzetközi Gordonkaversenyt, ahonnan a közönségdíjat is elhozta, majd a világ egyik legjelentősebb versenyének, a müncheni ARD-verseny győztese lett. A világszerte koncertező művész budapesti fellépését is nagy várakozás előzi meg. A koncerten Vajda Gergely dirigálása mellett a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarát hallhatja a koncertre látogató közönség.

 

Rendező: Jakobi Koncert Kft., Besszer Koncert Kft.

Jegyvásárlás a Zeneakadémia jegypénztárában, vagy a Jakobi Koncert Kft. honlapon.

 

Program:

Saint-Saëns: Fantázia hárfára, op. 95, Fantázia hegedűre és hárfára, op. 124,

„Morceau de concert" hárfára és zenekarra, op. 154 *** 

Allegro apassionato gordonkára és zenekarra, op. 43, a-moll gordonkaverseny, op. 33

 

2016. december 14. (szerda), 19.30

„MVM Koncertek – Remekművek 3 tételben" 3.

Saint-Saëns-est – Fantáziák és versenyművek

Közreműködnek: Vigh Andrea (hárfa), Várdai István (gordonka), Szabadi Vilmos (hegedű),

Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, vezényel Vajda Gergely

Zeneakadémia Nagyterem

 

www.jakobikoncert.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük