2022.július.05. kedd.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: A legnagyobb amerikai ünnep

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/51778"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/zenekar_0.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="76" /></a></span> Otthoni hagyományainak megfelelően, Budapesten is vidám kerti partival ünnepelte az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége a Függetlenség Napját. Az érkező vendégeket a Magyar Légierő Zenekarának műsora fogadta.

zenekar 0.thumbnail Otthoni hagyományainak megfelelően, Budapesten is vidám kerti partival ünnepelte az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége a Függetlenség Napját. Az érkező vendégeket a Magyar Légierő Zenekarának műsora fogadta.

zenekar 0.thumbnail Otthoni hagyományainak megfelelően, Budapesten is vidám kerti partival ünnepelte az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége a Függetlenség Napját. Az érkező vendégeket a Magyar Légierő Zenekarának műsora fogadta.

zaszlok 1.thumbnail Az ünnepség – melyet a Budai Várban a követségnek abban az épületében tartották, hol egykor Kossuth és Táncsics is raboskodott – az állami zászlók bevonulásával kezdődött. A Függetlenség napja az Egyesült Államok egyik legjelesebb ünnepe. Az amerikai Kongresszus 1776-ban ezen a napon szavazta meg és nyomban ki is hirdette a Nagy-Britanniától való elszakadást. A tizenkét gyarmat küldöttei titkos szavazással, egyhangúlag döntöttek a függetlenség mellett. Bár a vita akkor már több napja tartott és később is folytatódott, a Függetlenségi Nyilatkozaton a július 4-i dátum szerepel, ekkor került sor Jefferson híres beszédére és a szavazásra.

nagykov.thumbnail A budapesti ünnepségen megjelent vendégeket az Amerikai Egyesült Államok nagykövete, őexcellenciája, Eleni Tsakopoulos Kounalakis köszöntötte. Utalt Hillary Clinton amerikai külügyminiszter előző napon a Parlamentben elmondott beszédére, melyben hangsúlyozta: a gazdasági kapcsolatok mellett, a demokrácia erősítésében és az emberi jogok védelmében is bővíteni kell az együttműködést az Amerikai Egyesült Államok és Magyarország között. Ezek azok az értékek, melyek egy szabad társadalom számára fontosak és ezt a gondolatot magyarok és amerikaiak egyaránt osztják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.