2022.december.10. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: A nyugodt bevásárlás helyszíne

6 perc olvasás
  <p><strong><span class="inline left"><a href="/node/6084"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Nachtigallen.thumbnail.jpg" border="0" alt="Nachtigallen kórus" title="Nachtigallen kórus" width="100" height="75" /></a></span> </strong>A Wetschescher Nachtigallen kórus köszöntötte a látogatókat, a Market Central Ferihegy kereskedelmi park hivatalos megnyitóján. „O Happy Day" énekelték és az előzetes várakozások alapján joggal feltételezhetjük, a helyi önkormányzat, a kivitelező vállalkozó, a környékbeli lakosság és az üzletbérlők számára egyaránt boldog napok következnek.</p><p>

 

nachtigallen kórus A Wetschescher Nachtigallen kórus köszöntötte a látogatókat, a Market Central Ferihegy kereskedelmi park hivatalos megnyitóján. „O Happy Day" énekelték és az előzetes várakozások alapján joggal feltételezhetjük, a helyi önkormányzat, a kivitelező vállalkozó, a környékbeli lakosság és az üzletbérlők számára egyaránt boldog napok következnek.

 

nachtigallen kórus A Wetschescher Nachtigallen kórus köszöntötte a látogatókat, a Market Central Ferihegy kereskedelmi park hivatalos megnyitóján. „O Happy Day" énekelték és az előzetes várakozások alapján joggal feltételezhetjük, a helyi önkormányzat, a kivitelező vállalkozó, a környékbeli lakosság és az üzletbérlők számára egyaránt boldog napok következnek.

latkep1.thumbnailMagyarország első integrált kereskedelmi parkja a főváros egyik agglomerációs pulzuspontján, egy több mint félmillió lakosú vonzáskörzetben, Vecsés mellett, a 4-es út mentén kapott helyet. Potenciális vásárlóit egy hazánkban eddig még ismeretlen koncepción keresztül igyekszik megnyerni: a több emeletes bevásárlóközpontokkal és a városszéli doboz-kereskedelemmel ellentétben a Market Central Ferihegy az igényesen kialakított park kényelmét kínálja, hagyományos városias környezetben, szabadtéri parkolókkal és fedett passzázzsal összekötött tágas földszinti üzletekkel. A 44 ezer m2 üzletterületű park a felépítéséből adódó kihasználhatóságnak köszönhetően az 50 – 3700 m2-es üzletekben minden eddiginél szélesebb termékskálával fogadja 10 és 20 óra (vasárnap 10 és 18 óra) között a vásárlókat. A kereskedelmi parkban 31 üzlet kapott helyet, 1500 főnek ad munkát és már a megnyitó napján 100%-os bérbeadottsággal büszkélkedhet.

martin bozmanMartin Bozman „Pár évvel ezelőtt Vecsésnek ezen a részén a logisztikai fejlesztésben láttunk üzleti lehetőséget. A város fejlődése, a repülőtér tervezett bővítése, valamint az Airport Business Park logisztikai központ sikere azonban új távlatokat nyitott, és immár az intézményi-irodai, illetve kereskedelmi-szolgáltató létesítmények kombinált kiépítésében látunk fantáziát" – mondta R. Lance Bozman, az AIG/Lincoln Hungary ügyvezető igazgatója. Kiemelkedő eredménynek számít, hogy ilyen rövid idő – mindössze néhány hónap – alatt sikerült befejezni ezt a beruházást. Kereskedelmi és irodaegységekkel kombinált központ jött létre, ebből adódik a Market Central elnevezés is. Ebben a formában a ferihegyi az első egész Európában, de rövidesen Miskolcon és Szegeden is épül hasonló. Az AIG/Lincoln eddig már több, mint ötven létesítményt hozott létre, Európa tizennyolc országában, de sehol nem találkoztak olyan segítőkészséggel a helyi önkormányzat részéről, mit éppen itt, Ferihegyen – emelte ki az igazgató.

dr. kákosy csaba, a gazdasági és közlekedési minisztérium (gkm) kabinetfőnöke A kereskedelmi parkot dr. Kákosy Csaba, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) kabinetfőnöke avatta fel, aki elmondta: az építőket mindig a maradandót alkotás vágya vezérli. A jövőbe vetett hit befolyásolja a kormányzat fejlesztési terveit is, melynek során ez a környék mindinkább kiépül. Az építkezést 1 milliárd forint értékű közútfejlesztés kísérte, amely az egész beruházás igen előkelő hányadát, azaz 10%-át jelenti. A 25 ezer m2-nyi útfejlesztés részeként épült a – napi 35 ezer gépjármú gördülékenyebb közlekedését segítő – csomóponti felüljáró a 4-es úton, a Károly utca (Vecsés) új szakasza, valamint a 400-as út lámpás csomópontja. A fejlesztés keretében saját kerékpárút és járda is készült a park könnyebb megközelítése érdekében. Az ingyenes kerékpártároló az 1550 férőhelyes autóparkoló mellett kapott helyet. A kereskedelmi park elérését a XVIII. kerületi Béke térről induló Market Central buszjárat is segíti.

szlahó csaba polgármesterVecsés lakók már nagyon várták a megnyitó napját – mondta . Az AIG/Lincoln volt az első beruházó, aki megtelepedett a repülőtér közelében és nemcsak üzleteket, hanem utakat is épített. Az AIG/Lincoln Hungary vecsési fejlesztései 2008 szeptemberére újabb beruházással gyarapodnak: a 20 ezer négyzetméteres, The Quadrum nevű irodaparkot a Market Central Ferihegy telkének Budapest felé néző sarkán építi a vállalat. A kereskedelmi park két okból is fontos az itt élőknek. Az innen származó adóbevételek segítik az önkormányzatot tervei végrehajtásában, az embereknek pedig kultúrált, kényelmes vásárlási, szórakozási lehetőséget kínál, olyat, amire idáig nem volt lehetőségük.

megnyitó A létesítmény zárának jelképes kulcsát az igazgató és a polgármester egyszerre forgatta meg és ezzel a megnyitó hivatalos része véget is ért. A vendégeket kisvonat vitte körbe a kereskedelmi park területén, ahol – valóban – már az összes üzlet nyitásra készen várta a vásárlóit. Egymás mellet sorakoznak a Tesco, a Praktiker, az Intersport, a Vögele, a C&A, a Leonardo, az Euronics, a Líra&Lant, a Szolgáltató Gyógyszertár, a Fressnapf, a Retz Bútor, az OTP, a Raiffeisen, a Burger King vagy a Deichmann boltjai. Az üzletek sorában újdonságnak számít a Magyarországon először a Market Central Ferihegyben bemutatkozó horvát Magma, amely a világ egyik vezető kereskedője és importőre a gyermekjátékok, gyermekruházati termékek és sporteszközök terén. A Müllernek szintén az első magyarországi üzletei között van az ebben a kereskedelmi parkban kialakított egysége, a német áruházlánc kínálatában a háztartási cikkek mellett drogériai cikkeket, könyveket és játékszereket is megtalálhatunk. A parkban kapott helyet a Praktiker egyik legnagyobb hazai egysége, a majd 10 ezer m2-en elterülő „Jövő áruháza" is.

boltHa találomra bekukkantunk néhány kirakat mögé, valóban olyan minőséget és választékot találunk, amihez régebben csak a „Bécsi út végén" lehetett szerencsénk. A 816 svájci, német, osztrák, holland, belga, szlovén és magyar üzletet működtető Charles Vögele például minden korosztály számára kínál divatos ruhákat, a különböző évszakoknak megfelelő kollekciókat és kiegészítőket. A Vögele üzleteiben a vásárlók az egyszerű pólóktól és a hozzájuk illő farmertől a komplett öltönyig minden alkalomhoz – munkához, szabadidőhöz vagy elegáns rendezvényekhez – megtalálják a tökéletes ruházatot és kiegészítőket. A Líra&Lant a korábbi Állami Könyvterjesztő Vállalatból jött létre és napjainkban jelentős szerepet játszik mind a könyv kis- és nagykereskedelemben, mind a könyvkiadásban. A vállalat a Market Central Ferihegyben 60. könyváruházát nyitja meg. 400 négyzetméteren a lehető legszélesebb és legszínvonalasabb könyvválaszték mellett várja a Líra régi és új vásárlóit, jelentős CD és DVD kínálattal. A könyváruház az ajándékozás gondját is leveszi vásárlói válláról az 500, 1000 és 5000 Ft-os címletekben kapható Líra könyvutalvánnyal, amely a hálózat valamennyi egységében megvásárolható és beváltható.

A vásárlásban kifáradókat kávézó, ételbár, fagylaltozó is várja, így annak sincs akadálya, hogy egy hétvégén az egész család felkerekedjen és könnyedén, szinte szórakozva végezze akár a teljes havi bevásárlást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.