2022.december.07. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Figyelemfelkeltő, meghökkentő, humoros

4 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/6082"><img class="image thumbnail" src="/files/images/munka.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="79" /></a></span>A hirdetési szövegek írása is külön szakma: Magyarország első átkattintás alapú szöveges hirdetési hálózata, a Hírek Médiához tartozó CTnetwork pedig már egy éve kiemelt ügyfeleinek szolgáltatásként is kínálja. A tapasztalatok alapján egy szakember által optimalizált kampánynál az átkattintási arány többszöröse az átlagnak. <p>

munka.thumbnailA hirdetési szövegek írása is külön szakma: Magyarország első átkattintás alapú szöveges hirdetési hálózata, a Hírek Médiához tartozó CTnetwork pedig már egy éve kiemelt ügyfeleinek szolgáltatásként is kínálja. A tapasztalatok alapján egy szakember által optimalizált kampánynál az átkattintási arány többszöröse az átlagnak.

munka.thumbnailA hirdetési szövegek írása is külön szakma: Magyarország első átkattintás alapú szöveges hirdetési hálózata, a Hírek Médiához tartozó CTnetwork pedig már egy éve kiemelt ügyfeleinek szolgáltatásként is kínálja. A tapasztalatok alapján egy szakember által optimalizált kampánynál az átkattintási arány többszöröse az átlagnak.

Egy éve indította be új, emelt szintű szolgáltatását a Hírek Médiához tartozó CTnetwork, melynek keretében személyre szabott kampányt is biztosít hirdetőinek Magyarország első átkattintás alapú szöveges hirdetési hálózata. Az egy bizonyos kampányvolumen felett alkalmazott szolgáltatás során a CTnetwork munkatársai írják a hirdetési szövegeket, majd a célközönség alapján azt is meghatározzák, hogy a több száz tartalomszolgáltató partner weboldalai közül melyeken fussanak az adott hirdetések. A kampány indulását követően sem ér véget az optimalizálás, hiszen a rendelkezésre álló eredmények alapján tovább szűrik az oldalakat, és finomítják az üzeneteket is.

„A kiemelt vállalati ügyfelek harminc százaléka már igénybe vette e szolgáltatásainkat. A releváns oldalak meghatározása mellett nagyon fontos a hirdetési szövegek megfogalmazása is. Ez akár külön szakmának is tekinthető, mellyel reklámszakon végzett munkatársaink foglalkoznak – mondta Kristók Balázs, a CTnetwork hálózatot üzemeltető Hírek Média KKV üzletág igazgatója. – Az eredmények igazolták emelt szintű szolgáltatásunk létjogosultságát, hiszen optimalizált hirdetéseinknél az átkattintási arány többszöröse az átlagnak."

A CTnetwork legnagyobb hirdetői a piac legkülönfélébb szegmenseiből, többek közt az egészség, az ingatlanszektor, a bútorgyártás és forgalmazás, az utazás, a pénzügyi szolgáltatás és a telekommunikáció területéről kerülnek ki. Kristók Balázs szerint nincs egyértelmű recept a szövegírásban, de sorvezetők azért léteznek. Hirdetőiknek így azt javasolják, hogy minél több szöveget készítsenek, és folyamatosan kísérjék figyelemmel a statisztikákat, így könnyen kiszűrhető, hogy melyik hirdetési üzenet talál a leginkább célba. Fontos, hogy a különböző kreatívok ne ugyanarról szóljanak másképpen megfogalmazva, hanem több oldalról mutassák be a terméket. Például egy méregtelenítő teánál nem a méregtelenítést érdemes hangsúlyozni, hanem hogy milyen eredmény érhető el vele vagy milyen problémára adhat megoldást. A hirdetés hatékonysága figyelemfelkeltő, meghökkentő, esetleg humoros szöveggel is növelhető, de emellett mindenképpen ragaszkodni kell a tárgyhoz, hiszen az elterelt figyelem könnyen a vásárlóerő rovására mehet. Ezzel a módszerrel – alacsony költség mellett – arra vonatkozóan is információt kapnak, hogy a nagyobb költségekkel járó kampányok során mely üzenetekkel érhetik el a legnagyobb hatást.

„Rengeteg időt takarítottunk meg, hiszen csak a már meglévő hirdetéseinket kellett átküldeni, majd az optimalizált kreatívot lektorálni, egyeztetni. Főszezonban minden perc számít az idegenforgalomban, így jó döntés volt a kreatívok megírását profikra bízni – számolt be a CTnetwork emelt szintű szolgáltatása kapcsán szerzett tapasztalatairól Kovács Kolos, a Neckermann e-marketingért felelős munkatársa.

A CLB Független Biztosítási Alkusz munkatársai kezdetben maguk írták a hirdetéseik szövegét, majd mikor a CTnetwork szakemberei felajánlották a segítségüket, úgy gondolták, érdemes kipróbálni, hogy milyen eredményt hoz, ha valódi szövegírókkal dolgoznak együtt. „Az átkattintási arány 20-30 százalékkal emelkedett, így elégedettek vagyunk a szolgáltatással, melyhez a CTnetwork munkatársainak rugalmassága, a gyors visszajelzések is hozzájárulnak. Bár nem mindig releváns környezetben tűnnek fel a hirdetéseink, de brand építése szempontjából ilyen esetekben is hasznos a megjelenés, hiszen – mivel csak az átkattintások után kell fizetni – ez a lehetőség ingyenes" – nyilatkozott Marosvölgyi Péter, a CLB online üzletág vezetője.

Az online hirdetési piac növekedése a CTnetworknek is kedvez. A hirdetők és a média partnerek száma évről évre dinamikusan nőtt. Az elmúlt évhez képest az idén a hirdetések száma több mint 200%-kal növekedett. Szintén ez évben sikerült átlépni a havi 1 milliárd reklámmegjelenés számot, illetve az egy napra eső hirdetés-megjelenítés is csúcsot döntött (43 351 623) 2007. július 30-án.

CTnetwork: http://www.ctnetwork.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.