Fergeteges hangulatú, tűzijátékos estével zárult a nap, amikor a délelőtti ellenfelek „gyertyagyújtásra” kedélyesen poharazgató, baráti társasággá alakultak át.

Fergeteges hangulatú, tűzijátékos estével zárult a nap, amikor a délelőtti ellenfelek „gyertyagyújtásra” kedélyesen poharazgató, baráti társasággá alakultak át.

A XV. Regő-MAFC Páros Teniszverseny, mely kitalálójának és tizenöt éve lankadatlan megszervezőjének, Regőci Attilának nevét viseli, reggel a Hauszmann Alajos úti, egykor még egyeteminek nevezett sporttelepen kezdődött – ragyogó napsütésben. A megnevezés bizonytalanságát az okozza: sokan gondolták úgy, hogy egyetem nem adhat el egy sportpályát, ha nem épít helyette másikat. Itt ez megtörtént! A délelőtt folyamán a versenyt kétszer is félbe kellett szakítani, olyan mennyiségben jött a frissítő égi áldás, de ez a versenyszellemet a legkevésbé sem befolyásolta.

Ha ütővel a kézben nem lehet, hát a kártyaasztalnál folytatódott a vetélkedés a felhők elvonultáig. Folyadékpótlásként egy – két sör is lecsúszott, ebben senki sem találhat kivetni valót. Akik a délelőtti sörözést a „sportemberi” mivoltukkal összeegyeztethetetlennek tartották, esetleg kocsival érkeztek a versenypályára, irigykedni azoknak sem kellett. A szervezők jó előre bejelentették, hogy az esti fogadáson mindenki bepótolhatja majd ilyen irányú lemaradását. Ezt az állítást így utólag – az események ismeretében – bátran tekinthetjük igazoltnak. A sörök este sem hiányoztak, igaz a népszerűségért ott már a borokkal is meg kellett küzdeniük.

Amíg a pályát szakavatott kezek rendbe hozták, ismerkedni lehetett egy valódi „csodaautóval”. Az angol gyártmányú Tesla roadster-ből mindössze 2500 darab készült. Elektromos működtetésű, motorja 250 kilowattos, a kocsi végsebessége 220 km. óránként és ezt 7,6 másodperc alatt éri el. Egy feltöltéssel 300 kilométerre képes eljutni, ha 100 – 130-as sebességgel halad. A motorja teljesen hangtalan, fékezéskor önmagát visszatölti, így még nagyobb távolságot tehet meg. Magyarországon sajnos elektromos autók gyorstöltésére még nincs lehetőség. Lassú töltésre otthon, bármilyen 220 voltos csatlakozó elegendő, 6 – 8 óra kell hozzá. Ha majd sikerül kiépíteni a gyorstöltő állomásokat az utak mellé, akkor ez 30 – 40 percre zsugorodhat. A Tesla S-modell típusú, családi autója várhatóan jövőre kerül a piacra, nagyjából 50 és 70 ezer euró közötti áron. Hatótávolsága 500 km. is lehet. Az autó bemutatása a teniszversenyen azt a célt szolgálta, hogy a fontos döntésekben részes emberek figyelmét a környezetvédelem ilyen lehetőségeire is felhívják.

Ahogy ez az elmúlt tizennégy évben mindig is történt, a versenyzők este díszvacsorán találkoztak. Az érkezőket a verseny háziasszonya, Devecser Anikó fogadta. A most utolsó éves főiskolai hallgató – több szépségverseny győztese – találóan állapította meg. Mindenki nyert, aki eljött erre a versenyre, de persze azok még többet, akik majd az este folyamán díjakat is kapnak. A rendezvénynek helyet adó Academy Golf Club kitűnő választásnak bizonyult. Az óbudai dombok alján, de mégis egy kicsit már a város fölött elhelyezkedő létesítmény területén, tizenhat hektáron, kilenc szakaszos golfpálya működik. A hozzá tartozó étterem gyönyörű panorámája és kiváló konyhája együtt valóban meggyőző érv, ha kínálkozó helyszínek között kell dönteni.

Ahol jó hangulatú társaság jó ételek és még jobb italok mellett ül az asztaloknál, onnan nem hiányozhatnak a hölgyek sem. Különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a díjak várományosaként érkezett versenyzők gondoskodtak arról: tanúja is legyen diadaluknak – tehát ők sem egyedül érkeztek. Nekik is szólt a Katerina Divatszalon látványos bemutatója. A felvonultatott kollekció főleg azzal keltett feltűnést, hogy meglepően sokan viseltek kalapot. Lehet, hogy visszatér a divatba? A jövő évi költségvetésbe talán már érdemes lesz előre betervezni!

Vacsora, divatbemutató – valójában csak időhúzás, hogy annál nagyobb legyen az izgalom, a várakozás: mikor jönnek végre a díjak? Ki nyert? Először – ahogyan ez mindenhol szokás – a különdíjak következtek, volt is belőlük elég. A szép, nagy kupák addig az asztalon várakoztak. Utánuk következtek a vigaszágon befutók, majd a harmadik helyezett és az ezüstérmes páros. Míg végül Devecser Anikó már nem tehetett mást, megmondta a neveket: A XV. Regő – MAFC Páros Teniszverseny győztese az idén Justin István és Számfila Mihály lett! A legnagyobb kupa az ő kezükben emelkedett a magasba.

Volt még egy díjazott, mert délelőtt, kinn a pályán a megjelentek véleményét kérték: ki a legszimpatikusabb szurkoló? Ezt a kupát most olyan vihette haza, aki teniszütőt ugyan soha, vonót viszont annál többet vesz a kezébe: Mága Zoltán! Hálából nagyszerű műsorral köszöntötte a gálaest vendégeit. Akik nem hallották az Újévi Koncertjét, itt közvetlen közelből élvezhették olyan virtuóz darabok előadását mind például Pablo de Sarasate műve, a Gipsy variációk vagy Liszt II. Magyar Rapszódiája. Az már csak természetes, hogy a Radetzky Indulót egy emberként tapsolta végig a közönség.

Éjfélkor a tombolahúzásra és a borárverésre is sor került, ez utóbbi elmaradhatatlan színfoltja Regőci Attila rendezvényeinek. A kalapács alá kerülő tételek között akadt olyan, amelyik kétezer forintos kikiáltási árról ennek a tízszeresét érte el, de volt harminc, sőt, negyvenezer forint fölötti áron gazdára találó nedű is. Mindkét forrásból, tehát ebből és a tombolából befolyó összeget is jótékony célra adják a szervezők. Az idén az Afrikai – Magyar Egyesület (www.ahu.hu) volt a kiválasztott.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük