2022.október.01. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Az évforduló jegyében

4 perc olvasás
  <p><strong><span class="inline left"><a href="/node/21212"><img class="image thumbnail" src="/files/images/nyit3.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span> </strong>Február 21-én tizennegyedik alkalommal rendezik meg a Budapesti Operabált, amely lassan másfél évtizede a farsangi báli szezon legnagyobb érdeklődéssel várt eseménye. A 2009-es Operabálra szinte már az idei nagysikerű, mesés bál kapuzárása óta készülnek az esemény szervezői.</p><p>

 

nyit3.thumbnail Február 21-én tizennegyedik alkalommal rendezik meg a Budapesti Operabált, amely lassan másfél évtizede a farsangi báli szezon legnagyobb érdeklődéssel várt eseménye. A 2009-es Operabálra szinte már az idei nagysikerű, mesés bál kapuzárása óta készülnek az esemény szervezői.

 

nyit3.thumbnail Február 21-én tizennegyedik alkalommal rendezik meg a Budapesti Operabált, amely lassan másfél évtizede a farsangi báli szezon legnagyobb érdeklődéssel várt eseménye. A 2009-es Operabálra szinte már az idei nagysikerű, mesés bál kapuzárása óta készülnek az esemény szervezői.

musor1.thumbnailJövőre, 2009-ben a bál az Operaház évfordulójának jegyében zajlik. Ebben az évben lesz 125 esztendeje, hogy az Operaház megnyitotta kapuit, és azóta szolgálja a megszámlálhatatlan sikeres előadások egész sorával az opera műfaj szerelmeseit. Nincs ez másként még a bál időtartama alatt sem. Minden alkalommal van egy rövid operaműsor. Tavaly két fiatal énekes; Vizin Viktória és Kovácsházi István mutatkozhatott be. Ezúttal a 125. évad egyik nagy érdeklődéssel fogadott bemutatójából, a Manon Lescaut-ból énekelnek majd részleteket a Magyar Állami Operaház nagyszerű művészei: Sümegi Eszter és Fekete Attila.

912.thumbnail A 14. bál előkészületeinek érdekessége, hogy a Budapesti Operabál honlapján (http://www.operabal.com/) december közepétől neves divattervezők szólnak a most következő farsangi szezon báli divatjáról, ezzel is segítve a bálba készülő hölgyek és urak tájékozódását. Az estélyi ruhát ugyanis viselni is tudni kell. Nem mindegy, miként mozgunk egy ilyen ruhában. A szoknyát a lépéskor picit rúgni kell, a vállnak, a kéznek, még az ujjak tartásának is szabálya van. Kevesen tudják például, hogy – hiába divat a sok ékszer – az igazán elegáns nő két gyűrűnél többet nem viselhet egy kezén. Összesen is csak legfeljebb hét darab ékszer lehet rajta. Estélyi ruhában a smink nem érhet véget az arcnál, a dekoltázsig kell terjedjen.

247.thumbnail A „lélekben fiatal", s a báli programra kíváncsi nyugdíjasok ezúttal is pályázhatnak majd. Közülük a legszerencsésebbek meghívást kapnak a Budapesti Operabál főpróbájára. Hamupipőkékkel is találkozhatunk ismét a bálon, ők január 20-ig jelentkezhetnek, hogy hol, erről részben a napisajtó, részben a bál honlapja ad eligazítást. Az előző évben a Dalarna Ruhaszalon három különböző méretű cipőt adott a szervezőknek. Ezzel keresték fel azokat, akik az első sorsolás után versenyben maradtak. Nekik előbb „ránézésre" kellett kiválasztani, ami szerintük megfelelt az ő méretüknek, majd következett a valódi próba. Azok közül, akiknek ez is sikerült, a végső sorsolás döntött.

nyitopar1.thumbnail A nyitótáncosok már hosszú hetek óta készülnek a bál leglátványosabb eseményére. Az elmúlt évben Keleti Andrea és csapata foglalkozott az elsőbálozók felkészítésével. Az pedig, hogy kiket láthatunk még rajtuk kívül táncolni a bál műsorában, az egyelőre legyen meglepetés, ahogy a díszvendég személyét is fedje még diszkrét homály. A sok nevezetes vendég között ott volt már Gina Lollobrigida, Richard Clayderman, a szervezők várhatóan az idén is egy világhírességet hoznak majd el Budapestre.

A Budapesti Operabál évről évre egyedi és megismételhetetlen. Minden alkalommal, új kezdeményezésekkel, ötletekkel találkozhatunk, miközben az esztendő kiemelkedő rendezvénye megőrzi, és tovább fejleszti legfontosabb hagyományait.

A polgárosodó Magyarország rangos összejöveteléből nem hiányozhat a jótékonyság gondolata. S miközben ugyancsak fogynak a báli belépők, a bálra jegyeket vásárlók és a bál támogatói bizonyosak lehetnek abban, hogy, annak, amit a rendezvényre költöttek, tisztes részét nemes célra fordítják. Így az idén is meleg étel osztását tervezik a bál rendezői a rászorultaknak február első teljes hétvégéjének egyik napján. Közreműködésükkel nevelőotthonokban élő gyermekek számára is lehetővé válik, hogy egy izgalmas, programokban bővelkedő napot töltsenek el az „ünnepelt", azaz az Operaház termeiben.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.