2022.november.30. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Csokoládéünnep

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/64282"><img class="image image-preview" src="/files/images/Cherry%201.jpg" border="0" width="222" height="166" /></a></span> Az idén már négynaposra bővül az Édes Napok fesztivál mely 2012. szeptember 20-tól a Budai Várban várja a csokoládék kedvelőit.

cherry%201 Az idén már négynaposra bővül az Édes Napok fesztivál mely 2012. szeptember 20-tól a Budai Várban várja a csokoládék kedvelőit.

cherry%201 Az idén már négynaposra bővül az Édes Napok fesztivál mely 2012. szeptember 20-tól a Budai Várban várja a csokoládék kedvelőit.

magony 4.thumbnail A fesztivál a tőle elvárható csokoládé-seregszemle mellett más érdekességgel is gazdagodott. Szépségverseny dönti el, ki lesz a sokak által kedvelt Cherry Queen, az alkoholos desszertek között piacvezető magyar bonbonmárka „arca". Nem szokványos szépségversenyt kívántunk rendezni – árulta el a verseny egyik szervezője, Magony Szilvia, aki maga is rutinos szépségverseny résztvevő. Valami különlegeset akartak. A rendezvény – bármilyen meglepő – népszerűsíteni kívánja az egészséges táplálkozást, a fittness életmódot, a mértékletes és főként a kiváló minőségű csokoládéfogyasztást. Hangsúlyozni szeretnék azt is, hogy a szépség önmagában nem minden, kell hozzá még „belső" szépség is.

santa s.thumbnail A Bonbonetti Magyarország utolsó nagy csokoládégyára. Vezérigazgatója, Sánta Sándor fontosnak tartja, hogy kiálljanak a magyar, a hungarikumnak számító termékekért. Az Édes Napok ilyen. A tavalyi sikert látva határozták el, hogy egy szépségversenyt hirdetve megtalálják Magyarország legkedveltebb konyakmeggyének az arcát, egy olyan hölgyet, aki kisugárzásával, szépségével, eleganciájával és stílusával méltó képviselője lehet a márkának. A verseny döntőjére az Édes Napokon kerül sor, a nyertes hölgy arcképe pedig egy éven keresztül díszíti majd a Cherry Queen konyakmeggy díszdobozait. A konyakmeggy – a franciának született, de magyar legendává vált Gerbeaud Emil világraszóló találmánya – jellegzetesen magyar termék. Az 1880-as évek végén jött létre, a csokoládé, a nemes alkohol és a meggy harmóniáját ötvözi.

fuleky.thumbnailA Fesztiválon mindenki egy Tibi csokoládét is kap majd a belépőjegy mellé árulta el Füleky György, a rendezvény főszervezője. Tavaly harmincezernél több látogató volt, azért az idén több mint kétszer akkora területen jelennek meg és a kiállítók száma is megduplázódik, legalább százhúszan lesznek. Minden a csokoládéról szól majd, kosárfonók, kékfestők, fakardosok nem vonják el a látogatók figyelmét. Szeretnék kényelmessé tenni az utazást, a fesztiválra ingyenes autóbuszjárat közlekedik a Clark Ádám tér – Budai Vár – Dózsa György tér – Alagút útvonalon. A tavalyi évben Sarah J. Evans, a londoni Csokoládé Akadémia alapítója fogadta el a szervezők meghívását. A díszvendég az idén is egy nemzetközileg elismert és népszerű szaktekintély lesz, Chloé Doutre-Roussel. Chloé tanít, kurzusokat tart, konferenciákat szervez, újságokban publikál, saját csokoládé márkát hozott létre. A Fortnum & Mason Háznak, az egyik legkomolyabb londoni kereskedőháznak a szakértője. A látogatók benevezhetnek csokoládé-, trüffel-, bonbonkészítő tanfolyamokra. Mivel Magyarországon hatezer fesztivált tartanak egy évben, ezt az eseményt nem is annak, sokkal inkább a csokoládé ünnepének kívánják nevezni.

makany.thumbnail A szépségverseny zsűrijének tagja, Makány Márta, kisgyermek kora óta nagy kedvelője a konyakmeggynek. Otthon a saját kezűleg eltett befőttek között konyakos meggy is sorakozik, így nem csoda, ha elhatározott szándéka, hogy a csokoládés változat készítését is meg óhajtja tanulni a rendezvény ideje alatt. Azon el lehet vitatkozni, hogy számára a vetélkedő hölgyek közötti választást megkönnyíti vagy megnehezíti a versenyzők öltözködése. A döntőn, szeptember 23-án ugyanis valamennyien Makány Márta kollekcióban fognak megjelenni.

dobo.thumbnailUgyancsak a zsűri tagja lesz Dobó Ágnes, a Miss World Hungary 2010. évi győztese. Számára is a külső szépséggel egyenrangú a belső kisugárzás. A csokoládé az öröm, a boldogság forrása. Ezért olyan versenyzőt választ csak ki, akinél ez az életérzés szembetűnő. A csinosságnál, a hétköznapi értelemben vett szépségnél egy ilyen versenyben sokkal több kell. Feltehetőleg mindenki meg fogja találni a saját kedvencét, a versenyzőkre ugyanis a közönség is szavazhat. A rendezvény során a csokoládé jótékony hatását szeretnék hangsúlyozni, ezért a látogatók hallgathatnak toxikológiai előadást, konzultálhatunk a jelen lévő fogászati, dietetikai és diabétesz tanácsadókkal.

cherry%202.thumbnail A Miss Cherry Queen 2012 versenyre olyan hölgyek jelentkezését várták, akik 2012. szeptember 1-ig  betöltik 18. életévüket, és a jelzett időpontig nem töltik be a 40. életévüket. A jelentkezők túlnyomó többsége a fiatal korosztályból került ki, többszörös előválogatás után végül nyolcan jutottak a döntőbe. Közülük hárman most kezdik el a gimnázium negyedik osztályát, és van még mellettük rendezvényszervező, pilótanő, magyar- és világbajnok táncművész. Fénykép alapján nehéz lenne választani, különböző típust jelenítenek meg. Valóban roppant csinosak, vonzóak, de elbeszélgetve velük sajnos kiderül: nem volna baj, ha az igeragozás rejtelmeibe is beavatnák némelyiküket.

www.edesnapok.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.