2023.február.06. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Vodafone Guardian a szülők számára cenzuraszoftver, hogy a gyerekeket is biztonság higgyék mobiltechnológiáknál is

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/64290"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/vodkacenzor.thumbnail.png" border="0" width="100" height="100" /></a></span><em>Számos nagy sikerű Vodafone alkalmazás után a Vodafone Guardian most azt is lehetővé teszi, hogy a gyerekek<a name="_GoBack" title="_GoBack"></a> biztonságosan használják okostelefonjaikat. Sok kéretlen tartalom és internetezés közben felbukkanó veszély ellen nyújt megoldást a szülők számára ez a lehetőség, az ingyenesen letölthető Androidos alkalmazás ugyanis segít kiszűrni a nem kívánt hívásokat, SMS-ket és online tartalmakat is. </em></p> <p><em> </em>

vodkacenzor.thumbnailSzámos nagy sikerű Vodafone alkalmazás után a Vodafone Guardian most azt is lehetővé teszi, hogy a gyerekek biztonságosan használják okostelefonjaikat. Sok kéretlen tartalom és internetezés közben felbukkanó veszély ellen nyújt megoldást a szülők számára ez a lehetőség, az ingyenesen letölthető Androidos alkalmazás ugyanis segít kiszűrni a nem kívánt hívásokat, SMS-ket és online tartalmakat is.

 

vodkacenzor.thumbnailSzámos nagy sikerű Vodafone alkalmazás után a Vodafone Guardian most azt is lehetővé teszi, hogy a gyerekek biztonságosan használják okostelefonjaikat. Sok kéretlen tartalom és internetezés közben felbukkanó veszély ellen nyújt megoldást a szülők számára ez a lehetőség, az ingyenesen letölthető Androidos alkalmazás ugyanis segít kiszűrni a nem kívánt hívásokat, SMS-ket és online tartalmakat is.

 

vodkacenzor1.thumbnailMíg a Vodafone Mobilparkolás, Vodafone Autópálya, vagy Guide@Hand Vodafone Edition népszerű alkalmazásoknak bárki hasznát veheti, addig a Vodafone Guardian kifejezetten a szülőknek készült.

vodkacenzor2.thumbnailAz internet rendkívül hasznos eszköz, amely okosan, tudatosan használva segítheti a gyerekeket a tanulásban, a munkában, kapcsolataik építésében valamint szórakoztató elfoglaltságokat is kínál. A világháló nyújtotta lehetőségekkel azonban vissza is lehet élni, éppen ez ellen kíván tenni a Vodafone Guardian.

Tavaly ősz óta több mint 260 ezren töltötték le világszerte a Vodafone egyik legnépszerűbb alkalmazását, amely már magyar nyelven is elérhetővé vált, és rendkívül egyszerűen használható.

vodkacenzor3.thumbnailA beállításoknak köszönhetően kiválasztható, hogy kik és milyen időszakokban hívhatják, vagy küldhetnek SMS-t a gyermeknek, illetve hogy ő kikkel kezdeményezhet hívást vagy kinek küldhet szöveges üzenetet. Így például egyetlen mozdulattal megoldható, hogy a gyermek iskola időben, vagy lefekvés után már ne használja a telefonját, de a telefon funkcióinak engedélyezése megoldható napi, heti vagy egyéni rendszer szerint is. Ugyanilyen egyszerűen kontrollálható az internet kapcsolat, a bluetooth, kamera, videó vagy bármilyen más egyéb lehetőség is, így könnyedén megakadályozható, hogy a gyermekek a nyugalom megzavarására alkalmas fájlokat, alkalmazásokat töltsenek le okostelefonjukra.

Az alkalmazásnak köszönhetően a kellemetlen meglepetések is elkerülhetők, hiszen a közvetett szülői felügyelet miatt nem kell többé aggódni a rengeteg telefonhívásból, illetve internetezésből fakadó magas számla miatt.

A Guardian Protektor a fentieken túl pedig azt is jelzi, ha a gyermek esetleg törölni szeretné telefonjáról a Vodafone Guardiant.

A népszerű alkalmazás segítségével már nem csak az otthoni számítógépen, de a gyermekek okostelefonján is beállítható minden biztonsági funkció, mely védelmet nyújt az év minden napján. 

A Vodafone Guardian letölthető a Google Playról. A Vodafone Magyarország társadalmi programjairól, azok fejleményeiről, az ahhoz kapcsolódó eseményekről pedig leggyorsabban a Vodafone Felelősségvállalás Facebook oldalon tájékozódhat: http://www.facebook.com/#!/vodafonefelelossegvallalas

Szerkesztőségünk megjegyzése:

Szerkesztőségünk elítél minden olyan kezdeményezést, ami a cenzúra programokkal a szülői nevelést próbálja kiváltani. A telefon és az internet használatához a gyereket NEVELNI kell, mert ha ez nem történik meg , akkor minden törekvése a rendszerek kijátszására irányul. Amennyiben sajat maga akarja és tudja alkalmazni segodeszközként, akkor ezeknek a programoknak egyes funkciói hasznosak lehetnek. Nem helyettesitik a szülői nevelést. Ugyanakkor az amerikai eredetű tiltó adatbazisokkal egy egész más, a magyar társadalomtól idegen értékrendet tükröznek. Ezt nem szabad szem  előtt tartani, ha a szülő úgy dönt, hogy ilyen szoftvereket, vagy lehallgató programokat alkalmaz a gyermeke ellenőrzésére!

 

 

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.