Még a Karácsonyra és Szilveszterre készülünk, de a tervezgetés során már érdemes kicsit messzebbre is tekinteni. Jövőre, március ötödikén ugyanis még az eddigieket is meghaladó, nagyobb jelentőségű eseménnyé válhat az Operabál!

 

 Még a Karácsonyra és Szilveszterre készülünk, de a tervezgetés során már érdemes kicsit messzebbre is tekinteni. Jövőre, március ötödikén ugyanis még az eddigieket is meghaladó, nagyobb jelentőségű eseménnyé válhat az Operabál!

 Ezt a bált Magyarország uniós elnökségének időszakában rendezik meg és természetesen az Európai Unió jegyében zajlik majd, de egyben a tánckultúra ünnepe is lesz. Segítségével Magyarország bemutatkozik a külföldi vendégeknek és köszönti az uniós tagállamok képviselőit. Egy olyan Európai Uniós esemény lesz tehát, amelynek házigazdája Magyarország, otthona pedig a báli díszletbe öltözött Operaház. Az ország legnagyobb táncparkettjén több mint kétezer vendég szórakozhat egy éjszakán át, királyi környezetben.

 Mint eddig minden évben, a bál rendezői most is ügyelni fognak a hagyományok és az újdonságok egyensúlyára. A nyitótánc joga idén először a budapesti Táncművészeti Egyetem és további négy vidéki (Debrecen, Eger, Győr, Szombathely) táncintézmény legtehetségesebb növendékeit illeti. A harminckét pár Jezerniczky Sándor koreográfiájával nyitja meg a 16. Budapesti Operabált ifj. Johann Strauss: Déli rózsák keringőjének zenéjére. De mi lesz akkor az elsőbálosokkal? Azok a 16 és 25 év közötti jegyvásárló fiatalok pedig, akik korábban nem vettek még részt Operabálon, igénybe vehetik az új „elsőbálozó jegyet", mely bármelyik jegytípusból választható és felár nélkül tartalmaz számukra olyan külön szolgáltatásokat, mint például ruhabérlés és táncoktatás.

A Budapesten nemrégiben megnyílt Polai Tánciskola pedig segítséget nyújt, hogy a résztvevők felkészülhessenek erre a – számukra rendkívüli és megismételhetetlen – eseményre, és mindenki aktív közreműködője is legyen a táncmulatságnak. Polai Ferenc, a Nemzetközi Táncszövetség elnöke ugyanis felajánlotta, hogy minden operabáli belépőhöz egy táncórát ad ajándékba az Operaház szomszédságában megtalálható tánciskolában, ahol azok a vendégek, aki szükségét érzik, tovább tökéletesíthetik tánctudásukat.

A megkopott ismeretek felfrissítésére bizony szükség is lesz. Az Operaházban, a különböző helyszíneken az Operabál Zenekara, Mága Zoltán és zenekara, az Old Boys, a Netti és a Holländers Zenekar, az Ungár Tánczenekar, valamint az Old Sámson zenekar szolgáltatja majd a talpalávalót. Az is hagyomány, hogy az Operabál a tombola- illetve a jegybevétel egy részét minden évben jótékony célokra fordítja. A bál másnapján jótékonysági gyermeknapot szerveznek az operabáli díszletek között, ahol ajándékműsorral, Jancsi és Juliska előadással várnak ezer hátrányos helyzetű és sérült gyermeket. Az Operabált megelőzően pedig a szervezők, a Máltai Szeretetszolgálattal közösen, ételt osztanak több mint ezer rászoruló részére, akikről a helyszínen tüdőszűrő busz és orvosi konzultáció is gondoskodik. Idén először az Operabál szervezői együttműködnek a különleges kívánságokat teljesítő Csodalámpa Alapítvánnyal is, amelynek keretében megvalósulhat egy álom, és valaki olyan, aki erre talán nem is gondolhatna, váratlanul résztvevője lehet majd a báli forgatagnak.

http://www.operabal.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük