A politikai-, gazdasági-, média-, és sportélet valamint a művészvilág ismert egyéniségei immáron tizennegyedik alkalommal találkoztak és mérkőztek meg a díjakért a „REGŐ-MAFC KUPA" páros teniszversenyen, melyet a hagyományokhoz hűen a Műegyetem Hauszmann Alajos utcai Sporttelepén rendeztek meg.

 

 A politikai-, gazdasági-, média-, és sportélet valamint a művészvilág ismert egyéniségei immáron tizennegyedik alkalommal találkoztak és mérkőztek meg a díjakért a „REGŐ-MAFC KUPA" páros teniszversenyen, melyet a hagyományokhoz hűen a Műegyetem Hauszmann Alajos utcai Sporttelepén rendeztek meg.

 Ha nem is vett ütőt a kézbe, de meglátogatta a versenyt a kerület polgármestere, Molnár Gyula is. Érdekes újdonsággal szolgált. A pálya területe a Műegyetem tulajdona volt, a MAFC csak használta. Nem olyan régen az egyetem felvetette, hogy másként szeretné megoldani a hallgatók sportolását, a jelenlegi pályát pedig piacra dobná. A kerületi Önkormányzat úgy látta: felmerül a veszélye, hogy a vásárló nem fogja sport célokra használni a területet, ezért vételi ajánlatot tett a Műegyetemnek. A megállapodás már meg is született, 800 millió forintért megvásárolták a sporttelepet. Vállalták, hogy legalább tíz évig – szándékaik szerint viszont örökre – továbbra is sport célokat szolgáljon. Helyi sportközpontot szeretnének itt létrehozni.

Az éppen folyó teniszversennyel kapcsolatban a polgármester hozzátette: nagyon rossz, hogy „lövészárokszerű" világ alakult ki az utóbbi pár évben Magyarországon. Ő inkább annak a híve, hogy reszeljük le a sarkokat. Erre talán nincs is jobb, mint a tenisz. Amit Regőci Attila kitalált, akár a Valentin-napi tenisz tornával, akár ezzel a kupával, az pont arra jó, hogy ne a napi munka körülményei között tárgyaljuk egymással. Talán az országnak is jobbat tesz, ha a politika, a gazdaság, a művészvilág, a közélet szereplői kicsit együtt játszanak. Itt oldódnak a feszültségek. Ez egy nagyon jó dolog, amit feltétlenül folytatni is kell!

Regőci Attila két roppant sikeres teniszverseny kitalálója és fő szervezője is egyben. Vonzalmát a tenisz iránt elsősorban sportszeretete indokolja. Több, mint harminc évig futballozott, a másik örök szerelme pedig a tenisz maradt. Imádja a teniszt, nagyon szereti játszani is, de – úgy érzi – tudni igazán soha nem fogja. A Valentin-napi Páros teniszverseny jelszava, a „Szeressük egymást gyerekek!" ma már országosan ismert. Ám a Regő – MAFC Kupa létjogosultságát ugyanez a gondolat adja. Míg az előbbi csapatverseny, ez páros teniszverseny, a téli fedett pályásnak testvére. Sajnos, ahogy javult a teniszversenyek színvonala, úgy romlott a politikai hangulat, a politikai morál. Ezért számos ilyen versenyre volna szükség. Nemcsak tenisz-, autó-, labdarúgó-, esetleg kosárlabda mérkőzéseket kellene tartani.

 Az ő rendezvényein nem kormány – ellenzék verseny folyik, hanem politikus válogatott lép pályára. Nagyon sokszor játszanak együtt különböző pártállású emberek. Például Stumpf István Fazakas Szabolccsal, Szilvási György Mádi Lászlóval játszott. Politikai felfogásuk más, de este a fehér asztalnál a győztesek „zrikálják" a vesztest és az ellentétek nevetésben oldódnak fel. Ha csupán csak egy vélemény csere, egy közös gondolat születik, akkor már megérte az egészet megszervezni. Ezeken a pályákon már számos barátság jött létre. Ha ennek a – Hegyháti Józseffel közösen indított – kezdeményezésnek annyi eredménye van, hogy tudunk kicsit javítani a világon akkor már érdemes tovább csinálni.

 Hegyháti József huszonöt évig volt a MAFC elnöke. Támogatta Regőci Attila ötletét, hogy az egyetemi sport ilyen patinás klubjának is bele kellene kapcsolódni a tenisz-életbe, megfogalmazva ezzel egy üzenetet is: létezik még az idén éppen 113 éves klub, a MAFC. A versenynek további üzenete is van. Átalakult az ifjúság életvitele. Számos olyan dologgal foglalkozhatnak, ami a sporttól eltéríti őket. Ez nem baj, de fel kell hívni a figyelmet arra is, hogy a sport évezredek óta a nevelés egyik leghatásosabb eszköze. Ráadásul azok a társadalmi erők, melyek az országban meghatározó szerepet játszanak, itt a MAFC „fedele" alatt találkoznak és ez egy harmadik üzenetet is megfogalmaz: a sport elsimítja az ellentéteket!

 A verseny háziasszonya, Devecser Anikó, nem ismeretlen ebben a társadalmi környezetben. A Blikk szépe választás nyertesként került az Operabál Hamupipőkéi közé, de azóta is történt vele egy és más. Először is tanulmányi eredménye alapján Kodolányi-díjat kapott Székesfehérváron, a főiskolán, ahol első éves hallgató. Zsűritagnak is hívják több szépségversenyre. A Wellness szépe versenyen a döntőben is bírálni fog. Elmondta erről, hogy teljesen más érzés a másik oldalon lenni. Amikor a versenyző kimegy, nagyon sokszor jut eszébe, hogy vajon mire gondolhatnak a zsűritagok? Érdekes most a másik, a fordított helyzetben kipróbálni magam – mondta, hiszen egykor én is versenyeztem. Több zsűritaggal megbeszélve születik a közös döntés, aminek eredményeként kiválasztjuk, kik kerülnek a döntőbe és a végén ki lesz a győztes.

 Arra, hogy Devecser Anikó elmondhassa, kik kapják az idén a „REGŐ-MAFC KUPA" nyertesének járó díjat, estig kellett várni. Az eredményt a Gundel étteremben tartott díszvacsorán hirdették ki, de a nevek felolvasása előtt is mindenki tudta: ez nem egyetlen páros győzelmének napja volt, hanem mind a harminckét páré. A közelmúltban lezajlott választások után mindkét oldal teniszt szerető jeles politikusai, többek közt tíz jelenlegi, illetve volt miniszter is indult a viadalon. A rend kedvéért azért álljon itt a győztesek neve: az első lett a Nagy József – Markovics László páros; második: Biharvári Péter – Nagyiványi Tamás; a harmadik helyen holtverseny alakult ki, a Varga Zoltán – Dani Péter és Gondos Miklós – Palotás Ferenc párok között.

A szomorkodásra azoknak sem volt okuk, akik az idén kupa nélkül maradtak. A rendezők előrelátóan gondoskodtak a jó hangulatról, látványos műsort állítottak össze. Fellépett Kapocs Zsóka, Komonyi Zsuzsa, volt táncbemutató Katus Attila és Molnár Andrea előadásában, követte ezt divatbemutató, értékes tombola-, és különdíjak. A legnagyobb sikert a „három tenor" aratta, megérdemelten. Korcsmáros Péter, Maros Gábor, Gerdesits Ferenc népszerű olasz dalokból összeállított műsora valóban az est fénypontjának bizonyult. A show után a Henry Band szolgáltatta a talpalávalót hajnalig. A tenisztorna, mint az összes megelőző évben, ezúttal is szolgált jótékony célokat, hiszen a tombolabevétellel az Egészség Hídja Összefogás Egyesületet támogatja.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük