Közel került a megoldáshoz egy évek óta húzódó probléma. Buszparkoló nyílik a Városligetben, bár egyelőre még csak ideiglenes jelleggel.

Közel került a megoldáshoz egy évek óta húzódó probléma. Buszparkoló nyílik a Városligetben, bár egyelőre még csak ideiglenes jelleggel.

A turistaprogramok kihagyhatatlan helye Budapesten a Hősök tere. Az emlékmű és a három múzeum jó időben, rossz időben a látogatók ezreit vonzza. Túlnyomó többségük autóbusszal érkezik. Érthetetlen, de így van, ezeknek a buszoknak mindmáig nincs állandó, kijelölt parkolóhelye. Bár a vita erről már évek óta folyik, megoldás nem született – mostanáig.

Most végre döntöttek! A Fővárosi Önkormányzat, a Budapesti Közlekedési Központ és a Parking Kft. – a Fővárosi Közterület-felügyelet bevonásával – az Olof Palme sétány, a Műcsarnok és a Dózsa György út közötti területén július 25-én, hétfőn, megnyitja a parkolót! Ez a lehetőség biztonságos, kényelmes várakozást tesz lehetővé a turistabuszok számára. Egyenlően szolgálja a turisták, a buszok és a közterület érdekét, megteremtheti a harmóniát a szereplők között. A parkoló egyelőre kísérleti jelleggel, ideiglenesen működik, ezalatt az idő alatt a Parking Kft. munkatársai fölmérik a lehetőségeket és az igényeket, melyek segítségével kialakítják a végső rendszert.

A parkoló be- és a kihajtási pontja egyaránt az Olof Palme sétány felé esik. A behajtás a Műjégpálya felől az Olof Palme sétányról jobbra vagy a Dózsa György út felől az Olof Palme sétányra balra, nagy ívben kanyarodva és onnan balra fordulva lehetséges. A kihajtás az Olof Palme sétányra jobbra kanyarodva, a Dózsa György út felé történhet, ahonnan jobbra a Hősök tere felé és balra az Ajtósi Dürer sor felé is ki lehet kanyarodni a Dózsa György útra. A parkolót éjjel-nappal igénybe lehet venni, akár hosszabb időre is. Az Olof Palme sétány Műjégpálya felé eső részén viszont a buszok kizárólag az utasok le- és felszállásának idejére állhatnak meg. A parkoló bejáratához közel, Európai Uniós támogatásból nyilvános illemhely és vizesblokk is létesült, mely minimális térítési díj ellenében vehető igénybe.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük