Az eddigieknél bővebb terjedelemben, sok újdonságot kínálva jelent meg a Kartago Tours új, téli katalógusa. Aki vállalkozik egy hosszabb utazásra, olyan országokat is kiválaszthat, ahová korábban sokkal nehezebben juthatott volna el.

 

 Az eddigieknél bővebb terjedelemben, sok újdonságot kínálva jelent meg a Kartago Tours új, téli katalógusa. Aki vállalkozik egy hosszabb utazásra, olyan országokat is kiválaszthat, ahová korábban sokkal nehezebben juthatott volna el.

 Mielőtt a lehetőségeket ismertették volna, dr. Füri Mihályné igazgató az elmúlt év eredményeiről beszélt. A cég kiemelkedő eredménnyel zárta a 2007. évet és ez szép reményekre jogosít a következőkben is. Növelték a szolgáltatások mennyiségét – és a mi még fontosabb – a minőségét is. Nyári katalógusuk százhúszezer(!) példányban fogyott el, még utánnyomásra is szükség volt. Biztosak abban, hogy a friss, 306 oldalas téli katalógusban mindenki talál majd kedvére való úti célt. Sajnos egy hely majd mégis kimarad. Thaiföldre – bár a katalógusban még szerepel – most nem szerveznek utakat, mert a légitársaság lemondta a megállapodást. A piacon sok iroda versenyez az utasokért. Az új katalógusban a Kartago Tours egy égész oldalon sorolja fel, miért érdemes pont őket választani. Ezek közül valószínűleg a kedvezmények széles köre és a biztonságot adó nemzetközi háttér lesz a leginkább súlyos érv, amikor az emberek majd dönteni fognak. A kedvezmények egy részével – vázlatosan – érdemes külön is megismerkedni: Aki október 31-ig, az ár 50 %-ának befizetésével lefoglalja az utazást 12 %-kal olcsóbban kaphatja. Ha ezt november 15-ig teszi, még mindig 10 % az engedmény. Van ifjúsági, csoportos, nászutas, időskori kedvezmény. Olyan változat is van, ahol a szülővel, nagyszülővel utazó gyerek után semmit sem kell fizetni! Ráadásul az előfoglalási kedvezmény élvezői Tuniszban és Egyiptomban még egy ingyenes kirándulást is kapnak ajándékba.

 Az iroda munkatársai közül először Bajzágh Bea ismertette az általa felügyelt területet. Egyiptomban, Hurghadában 11-12 napos utakat is kínálnak. Itt két új szálloda is bővíti a korábbiak sorát. Nem szerveznek viszont több utat háromcsillagos besorolású hajókra. A kombinált utaknál ezentúl a szálloda és a hajó is csak 4 – 5 csillagos lehet. Nőtt – a vendégek által nagyon kedvelt – all inclusive ellátást nyújtó szállodák száma is. A téli szezonban havonta kétszer indul Jordánia – Izrael körút, itt hét nap alatt három országon át, három világvallás szent helyeit keresik majd fel az utazók. Erre az útra tíz éven aluli gyerekeket nem célszerű vinni, viszont nyugodtan vállalhatják az idősebbek is.

A színek országa, Brazília számunkra talán azért is érdekes, mert hiába szegények ott az emberek, mégis mindenki boldog. A magyar turisták is azok lesznek, mert elkerülik a prágai várakozást. A braziliai charterjáratok az idén Prágából indulnak és leszállnak Budapesten az utasokért. Brazília a föld ötödik legnagyobb országa, ennek megfelelő látnivalókkal. Fortaleza éghajlata egész évben nyári, oda kisgyermekes családok is bátran mehetnek. Bizonyára kedvencük lesz a cukornádból frissen kipréselt – nagyon egészséges – ital. A hölgyeknek azért nem árt egy jó tanács: az utcán, strandon egyáltalán ne viseljenek ékszert!

A Zöldfoki szigetek – a turisták által még alig felfedezett terület – mondta el Szeibert Krisztina. A Kanári-szigetektől ezer kilométerre, Dél-Nyugatra elhelyezkedő szigetcsoporton előfordult már, hogy 18 évig nem esett az eső. Lakossága nagyon fiatal: 42 százaléka 14 éven aluli! A szállodák a parton vagy a vízhez nagyon közel helyezkednek el, a szobák gyakran hangulatos bungalókban kapnak helyet. A pihenni vágyók itt nagyon jól érezhetik magukat. Bálnát, delfint, olykor tengeri teknőst is lehet látni. A mindössze húsz utast szállító kishajókon a kirándulások alatt ételt és italt is adnak. A hőmérséklet itt is egész évben 22 – 27 C fok között mozog. Érdekeség, hogy a boltokban a dollárt nem nagyon szeretik – sok volt a hamis – inkább eurót vigyen az utazó.

 Tunéziába tavasszal már három charter járatot is indítanak hetente – jelentette be Gál Angelika. Mivel volt több ilyen igény, megszervezik azt is, ha valaki hónapokat akar ott eltölteni. A téli katalógus kínálatában újdonságként szerepel néhány egzotikus térség a Karib-tengernél. Például a Kubából és Dominikából induló hajóút, a mexikói körút és a venezuelai nyaralással kombinált, perui Inka körút. A repülőjáratok ide Prágából indulnak, a Budapest – Prága út egyénileg is megszervezhető, repülővel, busszal vagy saját gépkocsival.

Azok, akik már jártak ezeken a tájakon igazolhatják: az ellátás itt nagyon magas színvonalú. Az „all inclusive"-t szinte szó szerint kell érteni. A Royal Decameron szállodákban beletartozik még a diszkóban a bár is sőt – a máshol szokásos svédasztalos éttermeken túlmenően – az á la carte éttermek szolgáltatásai is. Igaz, ezekben egy nappal előbb asztalt kell foglalni! Ki gondolta volna, hogy valami szaunához hasonlót már a maják is használtak! Ezt is ki lehet próbálni.

A 2008/2009-es téli szezonban már három luxus hajóút közül választhat a közönség. A tavalyi évben, a venezuelai charterjáratoknál vezették be a Dél-karibi luxus hajóutat, mely érinti Isla Margarita, Mayreau, Barbados, Aruba, Curacao szigeteit egy luxus tengerjáró hajón. A hajóút 9 időpontban választható. Újdonságként indul a dominikai charterjárattal egybekötött Közép-karibi hajóút, amely szintén kiköt Aruba-n, de érinti St. Martin szigetét és a Dominikai Közösséget is. Február 19.-én és április 2.-án indul. Szintén újdonság a Kuba-Mexikó luxus hajóút, mely három időpontban választható.

A Kartago Tours, ami már eddig is joggal állította magáról, hogy „a sikeres vakációk szakértője", mostantól arra is vállalkozik, hogy megpróbálja valóra váltani utasai álmait.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük