2022.december.01. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Miért pont a Kartago Tours?

8 perc olvasás
  <p><strong><span class="inline inline-left"><a href="/node/35968"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/nyar-2010.thumbnail.jpg" border="0" width="72" height="100" /></a></span></strong> Bocsássa meg az olvasó, ha a kérdésre nem adok egyenes választ. Mentségemre szolgál, hogy erre maga az utazási iroda sem képes. Most megjelent 2010-es nyári katalógusában egész totószelvénynek megfelelő, 13+1 indokot sorol fel, melyekről viszont megállapíthatjuk: a válaszok minden egyes részlete igaz!</p><p>

 

nyar 2010.thumbnail Bocsássa meg az olvasó, ha a kérdésre nem adok egyenes választ. Mentségemre szolgál, hogy erre maga az utazási iroda sem képes. Most megjelent 2010-es nyári katalógusában egész totószelvénynek megfelelő, 13+1 indokot sorol fel, melyekről viszont megállapíthatjuk: a válaszok minden egyes részlete igaz!

 

nyar 2010.thumbnail Bocsássa meg az olvasó, ha a kérdésre nem adok egyenes választ. Mentségemre szolgál, hogy erre maga az utazási iroda sem képes. Most megjelent 2010-es nyári katalógusában egész totószelvénynek megfelelő, 13+1 indokot sorol fel, melyekről viszont megállapíthatjuk: a válaszok minden egyes részlete igaz!

furi 3.thumbnail Dr. Füri Mihályné igazgató a nyári szezont illetően bizakodó. Tavaly a körülményekhez igazodva még időben megtették a szükséges lépéseket így átvészelték a válságot. Több, mint tizenötezer utasuk ment Tunéziába és Egyiptomba is húszezernél többen kívánkoztak. A jelenleg futó téli szezon már jobbnak ígérkezik, mint a tavalyi volt, nagyon népszerűek az izraeli körutak és a nílusi hajóutak. Igen kedvező áron, jó minőségű szolgáltatást nyújtanak. Öt budapesti és öt vidéki irodájuk várja a jelentkezőket és az idén várhatóan már a weboldalról is fizethetnek bankkártyával a vendégek.

A 2010. évi nyári katalógus nem sokban különbözik az előzőektől. Minősége, szerkezete azonos. Közel ötszáz oldal, tele képekkel, könnyen használható. A kínálat is nagyrészt hasonló bár van új úti cél is: Málta. A kedvezményrendszer sem változott, az eddigi már jól bevált, az utasok szeretik. Legfontosabb eleme az árgarancia. Aki április 15-ig bármely út árának 40 százalékát befizeti, biztos lehet abban, hogy a későbbiekben bármi, akár üzemanyag vagy valuta ára változik, az iroda vele szemben akkor sem emel árat. Az előfoglalási akció két időponthoz, február 15-höz és április 15-höz kötődik és két részből áll. Aki először utazik az irodával, határidőig lefoglalja az utat és legalább az ár 40 %-át be is fizeti, 8 % kedvezményre számíthat. Újabb 7 % törzsutas kedvezményre jogosult, amennyiben már legalább egyszer volt az iroda ügyfele. Ezt nem kell bizonyítania, a munkatársak a központi nyilvántartásból azonnal látják. A 15 % kedvezmény helyett választható az is, hogy a gyermek ingyen kapja a repülőjegyet, a szállást és az ellátást, csak a járulékos költségeket (illeték, biztosítás, vízum – ha van) kell megfizetni. A gyermekkedvezményről érdemes az irodáknál érdeklődni, mert sokféle lehetőséget kínálnak. Ugyanez vonatkozik az ifjúsági, a nászutasok, a 60 évnél idősebbek, a csoportok kedvezményeire is. A szünidő-kezdeti időpontokra ajánlatos nagyon korán foglalni, mert a helyek hamar betelnek. A vendégek már itthon a repülőtéren szállodai szobánként egy ajándéktáskát is kapnak, ezen kívül a megérkezés után ingyenes fakultatív kiránduláson vehetnek részt.

klein1.thumbnailMielőtt az iroda saját ajánlatait ismertette volna, Klein Gábor, a Budapest Airport Minibusz képviselője mutatta be a társaságát. Ők kínáltak elsőként Európában rögzített áron háztól – házig szállítást. A cég 2008. január 1-től magánkézben van, azóta jelentős felújítást végeztek. Hatvan darab, 8 – 10 személyes kisbusszal dolgoznak, a kocsik mozgását külföldön is nyomon tudják követni. Erre szükség is van, hiszen a segítségükkel Pozsony, Kassa és Schwechat repülőtere is elérhető már. On-line foglalási rendszerük idehaza szinte az egész országban működik.

bajzath 1.thumbnail Az új nyári katalógus az egyiptomi kínálat felvonultatásával kezdődik. A területet jól ismerő Bajzáth Bea szerint a sok kitűnő szálloda közül is a legjobb az ötcsillagos Dana Beach Hurghadaban. Ugyanígy nyugodt szívvel ajánlható az Arabella Azur, a Harmony Makadi Bay és a kiemeltek között szerepel a Prima Life Makadi Resort is. Még soha semmi probléma nem volt vele. Az LTI Titanic Beach-hez 12 csúszdával hatalmas vízipark tartozik, amit a vendégek ingyen használhatnak. Ugyanez igaz a Prima Sol Titanic Resort-ra is. Bár ez nem közvetlenül tengerparti szálloda, a kisgyermekes családok nagyon szeretik.

egyipt1.thumbnail A hajóutak a jelentkezők számától függetlenül, biztosan elindulnak csakúgy, mint a kombinált üdülések. A fakultatív programokhoz viszont legalább négy jelentkező kell. A búvárkodás költsége Magyarországon is befizethető. Merülni viszont Sharm el Shiekh-ben a Reef Oasis Beach Resort vendégeként a legegyszerűbb, mert itt a korallzátonyos rész mindjárt a part közelében helyezkedik el. Az utazók körében nagyon népszerű a „Jordánia – Izrael körút" és „Izrael felfedezése". A körútra vízum nem kell és kéthetesre bővítésére is lehetőség van a helyszínen.

joy.thumbnail Törökország az a hely, ahol mindig rokonként fogadják a magyarokat. Az egy- és kéthetes utak ide már június elején indulnak, a szezon október végéig tart. A vendégek mostanában inkább a háromcsillagos szállodákat keresik, ezért a Kartago a kínálatot is ehhez igazította. A ***+ minősítésű Royal Palm például a tengerparthoz és a központhoz is egyaránt közel van. A Top Hotel már igazi négycsillagos, a tengerpartja ennek a legjobb. Homokos, lassan mélyülő. A leginkább „utasbarát" viszont a Joy szállodalánc. A közvetlenül tengerparti Pegasos Resortban hat csúszda is van.

szeibert 1.thumbnailJúnius 17-én indul az első csoport Mallorcára. A sziget a Földközi-tenger gyöngyszeme, változatosságával mindenkit rabul ejt. A vendégek nyugalmára itt annyira vigyáznak, hogy a Marina Luz Hotel például kizárólag csak felnőtteket fogad – tudtuk meg Szeibert Krisztinától. Egy másik szálloda pedig – a Marina Torrenova – a félpanziós ellátáshoz is egész nap ingyen adja az italokat. A tengerparttól húsz méterre épült a Sumba. A gyönyörű, homokos strandtól csak egy út választja el. Buszmegállója is van, ahonnan a fővárosba, Palma de Mallorcába indulnak a járatok.

novak1.thumbnailNovák Barna idegenvezető tapasztalatai szerint sokan csak strandolni járnak ide, pedig a sziget maga is egy „mini Spanyolország". Még a térképe is hasonlít. Járványoktól itt nem kell félni és a közbiztonság is nagyon jó. Egy hét alatt az egész bejárható, ennyi időre programot is bőséggel kínálnak, de el lehet tölteni az időt a német sörutcában is! A romantikát kedvelőket kis, eldugott öblök várják. A lakosság ápolja az ősi hagyományokat, római, arab sőt, az egyiptomi piramisokkal egyidős műemlékeik vannak, mi több: első királyuk felesége magyar volt!

lehotai.thumbnail Az Air Málta képviselője, Lehotai Zsófi, a három sziget érdekességeire hívta fel a figyelmet. Malta, Gozo és Comino sokak kedvence. Ez utóbbinak például mindössze hat állandó lakója van, de itt van a híres Kék lagúna, a gyönyörű fürdőhely. Nem a főváros, Valetta az igazi turistaközpont, ám itt áll a Hotel Excelsior, aminek a konyhája a legkiválóbb. A várost mérnökök tervezték, autó nélkül, gyalog is könnyen bejárható. Málta szíve a Saint Julians környéke. Itt van élet, nyüzsgés. Bugibba már csendesebb, nyugodtabb, a gyerekes családok jobban szeretik. A szállodák egyszerűek, de a szolgáltatások jók. A leghosszabb homokos tengerpart – Mellieha – és a Panoráma Hotel távolsága mintegy két kilométer. Itt már érdemes autót bérelni, naponta mintegy 20 euróért. Nemzetközi jogosítvány viszont nem kell, elég a magyar, sokszor még az utazáshoz is. Érkezéskor sem kérnek senkitől útlevelet!

Új és érdekes lehetőség a Gozo – Malta kombinált nyaralás. Gozon a ****+ besorolású Ta Cenc hotelt azoknak ajánlják, akik el szeretnének bújni. A kis sziget természeti szépségeiről híres. Akár kerékpárral is bejárható, ilyenkor ehet a vendég kecskesajtot és helyben termelt bort ihat hozzá.

gal 3.thumbnail Változatlanul népszerű Tunézia is a magyar utazók körében. Az ismertető körút végigviszi az utasokat az országon és 12 jelentkezővel már biztosan elindul – erősített meg Gál Angéla. Magyarul beszélő kísérő is tart a csoporttal. Magyarországról négy charterjárat indul, és június közepétől szeptember közepéig Debrecenből is megy gép!

Görögországban Kréta, Rhodos és Zakynthos érhető el a Kartago Tours segítségével. Krétán, az Imperial Belvedere-ben családi szobát igényelhetünk, itt két gyereket is fogadnak ingyen. Rhodoson úgy épült fel az Olympos Beach Hotel, hogy minden szobája a tengerre néz és ezért nem kell külön pótdíjat fizetni. A Haniotis apartman stúdióit főként a fiatalok kedvelik. Zakynthoson apartman ugyan nincs, itt viszont az egy felnőtt – egy gyerek utaspár pótágyazott, egyágyas szobába kerül.

Visszatérve a címben feltett kérdéshez – átlapozva a 467 oldalas katalógus bőséges kínálatát – már tudjuk a választ: ha sikeres nyári vakációt akarunk, forduljuk a szakértőhöz!

http://www.kartagotours.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.