Ha a közelmúltban létesült MÁV-START ZRt. az összes előtte álló feladatot ilyen sikerrel fogja megoldani, akkor hamarosan az ország legnépszerűbb vállalatai között fogják emlegetni. Néhány száz gyerek és felnőtt egy ideig biztosan jó szívvel fog emlékezni rá.

 

 Ha a közelmúltban létesült MÁV-START ZRt. az összes előtte álló feladatot ilyen sikerrel fogja megoldani, akkor hamarosan az ország legnépszerűbb vállalatai között fogják emlegetni. Néhány száz gyerek és felnőtt egy ideig biztosan jó szívvel fog emlékezni rá.

 A Vasúttörténeti Parkban hetedik alkalommal tartottak már Mikulás-rendezvényt, melyhez az idén – első alkalommal a MÁV-START ZRt. is csatlakozott. Az öröm már korán reggel teljes volt, mert a Vasúttörténeti Parkba, mikulásruhába öltöztetett gőzmozdonnyal utazhattak a Télapóra váró kicsik és nagyok. A gyerekek számára felejthetetlen ünnepi programon ezúttal a személyszállító vasúttársaság által meghívott S.O.S. Gyermekfalu lakói is részt vehettek. A zenés-szórakoztató programok mellett a gyerekek kipróbálhatták a hajtányozást, a mozdonyvezetést és a lóvasutat is. A Battonyáról, Kőszegről, és Kecskemétről érkező állami gondozott gyermekek, illetve a Parkba kilátogatók találkozhatnak a Megasztáros Pflum Orsolyával és Palcsó Tamással is.

 Vidékről a gyerekek előbb a Nyugati pályaudvarra érkeztek, ahol a ZRt. munkatársai az egykori királyi váróteremben süteménnyel, kakaóval fogadták őket. Innen a népszerű, piros motorvonatok egyike vitte a száztíz kis vendéget a rendezvény valódi helyszínére. Amint mindenki elhelyezkedett, máris megkezdődött a Bóbita együttes műsora. A négy zenész pillanatok alatt képes volt magával ragadni a hallgatóságot, a második daltól kezdve még a legfélénkebb gyerekek is énekeltek, táncoltak, tapsoltak úgy, ahogy azt a színpadról mutatták nekik.

 Nem telt bele sok idő és a nézőtéren hosszú kígyóként tekeredve táncolt az egymás kezét fogó gyereksereg, a legbátrabbak pedig a színpadra is felmerészkedtek, ahol egy-egy hangszert kézbe kapva megalkották a Bóbita együttes kisegítő zenekarát. Segítségükkel folyt tovább a daltanulás, akik lent maradtak, lelkesen énekelték a korábban talán még sosem hallott nótákat. Mindez persze főként azt a célt szolgálta, hogy részben elterelje a figyelmet a várakozásról, részben viszont felcsigázza az érdeklődést az igazi, a legfontosabb, a fő-fő vendég megérkezéséig.

Aki persze a kellő időben meg is jelent, igaz nem rénszarvasok vontatta szánon – havat még ő sem tudott erre a napra varázsolni – csak egy szépen feldíszített kézihajtányon. Ajándéka viszont volt, a várhatónál is bőségesebb mennyiségben. Kivétel nélkül mindenkinek jutott az édességekkel telt piros zacskókból, amiket – a tolongás és a hosszas sorbaállás megelőzése érdekében – segítői az óriási terem több pontján egyszerre kezdtek el osztogatni. Bár a teremben ekkor már több száz gyerek volt, mert a meghívott állami gondozottakon kívül a rendezvényre jegyet vásárolt családok is eljöhettek, az ajándékozás rendben, gyorsan lezajlott.

A mulatság a szabadban folytatódott. A gyerekek szinte az egész parkot birtokba vehették. Vezethettek mozdonyt, utazhattak kézihajtányon és lóvasúton, húzhatták a gőzmozdony gőzsípját, a legnagyobb sikere talán mégis az aprócska kisvasútnak volt. A Füsti nevű állomásról induló és néhány perces körút után oda visszaérkező vonatocska alig győzte hordani a várakozókat.

Kora délután volt már, mire a vendégek újból elfoglalták helyüket a kényelmes piros motorvonatban és indultak vissza a Nyugatiba. A vonatban mindenkit még egy ajándékcsomag várt, benne különféle csokoládékkal teli zacskó, egy MÁV-os sapka és egy póló. Ez utóbbit az apróbbak talán csak hálóingnek fogják használni – hiszen mindet méretre válogatni még a Mikulás sem tudja – arra viszont bizonyára jó lesz, hogy szépet álmodjanak benne a MÁV-Mikulásról.

Köszönet érte a szervezőknek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük