Talán van, aki még emlékszik rá: A MALÉV jegyirodája a Vörösmarty téren volt, onnan indultak az autóbuszok is az utasokkal egyenesen Ferihegyre. A nagyon szerencsések Monte Carloba is elrepülhettek, hogy kiderüljön, valóban olyan szerencsések-e? Ma már ez másként van.

 

 Talán van, aki még emlékszik rá: A MALÉV jegyirodája a Vörösmarty téren volt, onnan indultak az autóbuszok is az utasokkal egyenesen Ferihegyre. A nagyon szerencsések Monte Carloba is elrepülhettek, hogy kiderüljön, valóban olyan szerencsések-e? Ma már ez másként van.

 A ferihegyi buszok nem a Vörösmarty térről indulnak és Monacoba, Monte Carlóba eljutni csak pénz kérdése. Igazában már az sem, mert néhány hét óta pár száz forinttal a zsebünkben is játszhatunk a kaszinóban. Monte Carlo pestre jött! Egy teljesen magyar tulajdonú, budapesti székhelyű cégcsoport, a Laurus Invest már hat szórakoztató központot működtet vidéki városokban: Miskolcon, Nagykanizsán, Győrben és Szegeden, Pécsen mindjárt kettőt is. Budapesten a napokban nyitotta meg az elektronikus szerencsejátékok magyarországi fellegvárát, a Monte Carlo-t.

Lissák Kálmán igazgató szerint a cég filozófiájának alapeleme, hogy a személyzet képzettségére nagy hangsúlyt helyeznek, mert ezen a téren Magyarországon még sok javítani való van. A továbbképzés minden munkakörben rendszeres és kötelező. A nyitást egyhónapos, napi tizenkét(!) órás tréning előzte meg. A teljes beruházás több lépcsőben valósul meg. Az első volt a kétszázötven játékhelyes kaszinó, ahol a biztonságot nyolcvan aktív kamera őrzi. Nemcsak felvétel készül, a kábel másik végén figyelik is a monitorokat. Nézik a vendégmozgást, ügyelnek arra, hogy a játékos mögé ne álljon senki, ne zavarják, ne kérjenek tőle kölcsön.

 A szórakozás itt nem vásárlóerő függvénye. A ruletten húsz és ötven forintos tétekkel is próbálkozni lehet, a legnagyobb tét sem lehet több 2250.- forintnál. A tétek persze gépenként különbözőek, de mindegyikre igaz: néhány száz forinttal már bárki többször is próbára teheti a szerencséjét. A játékosok komoly italkínálatból válogathatnak – ráadásul ingyen. Szigorú öltözködési szabályok sem lesznek, az estélyi ruha, de még az öltöny, nyakkendő sem kötelező. Arra azért ügyelnek majd, hogy rövidnadrágban, papucsban, egy szál pólóban lehetőleg még nyáron se jöjjenek be a vendégek. Erre udvariasan figyelmeztetni fogják. Egyelőre nem lesz külön terület a nagyobb tétekben játszani kívánók számára – bár ezt azért tervezik.

 A monacoi Monte Carlo kaszinóinak tulajdonosai a nyitáskor meglátogatták „kistestvérüket". Egybehangzóan úgy nyilatkoztak, hogy tetszett nekik, amit láttak. A piacon jelen lévő, összes korszerű játékgép megtalálható itt – kivéve az amerikaiakat. Azokat nem adják el Európába. A hagyománytisztelők még a régi jó „félkarú rablót" is kipróbálhatják, ráadásul olyan káprázatos, kényelmes környezetben, hogy valószínűleg egy ideg nem is akarnak majd szabadulni a rabló fogságából. Negyvennégy képernyőre vetítenek különböző látványelemeket, a különleges építészeti megoldások lehetőséget adnak a hely hangulatának, díszítésének folyamatos változtatására.

 A munkálatok 2006 októberében kezdődtek és igazán még ma sem fejeződtek be. A szórakoztató központ később a vendéglátás különböző formáival bővül. A kávézó 2008 tavaszára készül el. Társul majd hozzá egy modern étterem, berendezésében az új és a régi, az elegáns és a klasszikus kombinációja valósul meg. Ugyancsak 2008 tavaszára várható a különleges atmoszférájú revüszínház átadása az alagsorban. Érdekes, rövid, meglepő műsorokat adnak majd ott elő. Szeretnék elérni, hogy divat legyen itt klubtagnak lenni. Nem is titkolt cél a szerencsejátékokhoz kötődő negatív előítéletek megváltoztatása.

 Az építkezés harmadik üteme egy klasszikus, francia eleganciájú szálloda megnyitásával zárul. Arra számítanak, hogy a hazai, de természetesen a külföldről érkező vendégek körében is hamar népszerűvé lesz a budapesti Monte Carlo. Az utcáról betérő vendégektől semmiféle igazolást nem kérnek, de a klubtagság már minimális adatfelvétellel jár majd. Ahogy az máshol is szokás, itt is lesz V.I.P. fokozat, ami azért már egyrészt „játékerő", másrészt pedig a látogatás gyakoriságának függvénye. A vállalkozók bíznak abban: rövidesen kiderül, hogy a Monte Carlo nem egyszerűen egy hely a sok közül. Sokkal inkább az, ahová érdemes eljárni, ahol megtiszteltetés klubtagnak lenni, ahol mindennap történik valami jó és minden kihagyott perc egy elvesztegetett élmény.

http://www.montecarlo-ecasino.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük