2022.05.17.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Miss Aquaworld

5 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/53269"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/aqua.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span> Meglepetéssel kedveskedett vendégeinek a Ramada Resort Aquaworld Budapest 2011. augusztus 20-án. A tavalyi után ismét megrendezték - most már a második - Miss Aquaworld szépségversenyt.

Meglepetéssel kedveskedett vendégeinek a Ramada Resort Aquaworld Budapest 2011. augusztus 20-án. A tavalyi után ismét megrendezték – most már a második – Miss Aquaworld szépségversenyt.

Meglepetéssel kedveskedett vendégeinek a Ramada Resort Aquaworld Budapest 2011. augusztus 20-án. A tavalyi után ismét megrendezték – most már a második – Miss Aquaworld szépségversenyt.

A Diamond Models Ügynökség és a szálloda közös felhívására 1027 jelentkezés érkezett. Még a Facebook-on is lehetett jelentkezni. Közülük válogatták ki a szakértők azt a húsz lányt, akik augusztus 20-án a fürdő közönsége, a meghívott szakemberek valamint a sajtó képviselői elé léphettek. A délután háromtól ötig tartó verseny szolgált némi izgalommal, a nézők között többen kötöttek fogdást egymás között a győztes személyére. A benevezettek képeit az Aquaworld Facebook oldalán már napokkal előbb közzétették, szavazni is lehetett rájuk – innen került ki a közönségdíjas versenyző.

A verseny lebonyolítása – elvégre strandon voltunk – a megszokottól eltérő sorrendben történt. A lányok először fürdőruhában vonultak fel, így mindenki azonnal tökéletes képet alkothatott magának szépségükről és kedvencet is könnyebb volt választani. Ez utóbbi állítás a zsűrire persze nem vonatkozhat. Ők – Szabados Júlia a Közéleti Gazdasági Krónika főszerkesztője, Sárosi István médiaigazgató, Juhász Szabolcs a Ramada Resort Aquaworld Budapest igazgatója, Szegedi Péter, a Ramada Resort Aquaworld Budapest műszaki igazgatója, valamint a 2010-es év Miss Aquaworld nyertese – kötelezően pártatlanok maradtak.

A tavalyi győztes, a Miss Aquaworld-2010, Romhányi Éva, mindjárt az elején elárulta: bármennyire is hihetetlen, akkor sem izgult egy cseppet sem, talán éppen a természetes nyugalma segítette a győzelemhez. Nem izgul most sem, igaz erre az oka is kevesebb. Az idén már a kifutó ellenkező oldalán, a zsűri tagjai között foglal helyet. A nyertesnek járó koronát – melyet pillanatnyilag még visel – ő fogja átadni utódjának. A több szépségversenyen is feltűnt, „damaszkuszi korona" legújabb tulajdonosát egyszerű módon választják ki.

A csoportos, fürdőruhás felvonulás után a lányok egyenként lépnek a közönség elé. Ezt egy hasonlóan szervezett bemutató követi délutáni ruhában, majd a sort egy koktélruhás felvonulás zárja. Minden zsűritag, minden alkalommal, mindenkit, külön-külön, egytől tízig pontoz és a végén az egyes versenyzőkre adott pontot összeadja. A pontozólapok begyűjtése után, az így kapott pontok összege adja ki a versenyző végső helyezését. Mivel a pontozásnak a felvonulás végén be kell fejeződni, utólagos összejátszásra nincs lehetőség.

A versenyzőket egyenként be is mutatták a közönségnek. Az 1-es számú például: Kecskés Renáta, 18 esztendős, 163 cm magas, hobbija a tánc és imádja a töltött káposztát. A családját mindennél jobban szereti és sikeres rendőr szeretne lenni. A 2-es számot az egri Csipkés Klaudia kapta. A 18 éves lányt a ruhatervezés és a varrás érdekli, korábban már több divatbemutatón is szerepelt. Baptista Patrícia Laura volt a harmadik felvonuló. Az érdekes nevű lány a maga tizenöt esztendejével a legfiatalabb versenyző volt a mezőnyben. Kedven étele a brassói aprópecsenye és a tejszínes, fokhagymás, pácolt csirkemell. Építészmérnök szeretne lenni, de ha ez nem sikerül, akkor Jamaicán szeretne nyitni egy rózsaszín kapus cukrászdát. Ilyen, és ehhez hasonló részleteket a verseny során mind a húsz lányról megtudhatott a hallgatóság.

A Ramada Resort Aquaworld Budapest fürdőigazgatója, Juhász Szabolcs szerint valamennyiük szépsége igazodik a szálloda színvonalához, annyiban feltétlenül, hogy az élmények birodalmába tartoznak. Az átöltözés ideéig tartó szünetben annyit azért elmondhatott: volt már, akinek tíz pontot adott, de persze a többiek véleményéről semmit nem tud. A Facebook-on is a legutolsó pillanatig tart a szavazás, több száz vélemény érkezett be a verseny ideje alatt is.

Az eredményhirdetés – mint ahogy az a hasonló alkalmakkor már megszokott – most is tartogatott meglepetést. A közönségszavazás győztese, Komáromi Kamilla, a zsűri értékelése szerint a legjobb tízbe sem került be! Az első három helyezett, a Miss Aquaworld-2011, és a két udvarhölgye között a hozzá nem értő már nehezen tudott volna választani. A második udvarhölgy, tehát a harmadik helyezett, a 6-os számmal versenyző, 16 éves, salgótarjáni Balavaider Bettina lett. Az első udvarhölgy, a verseny ezüstérmese Rauschmenberger Anita húsz esztendős, Dunaharasztiból jött. Fittness-edző szeretne lenni és a búvárkodás az álma. A „damaszkuszi korona" az idén a 21 éves Molnár Andrea fejére került. A Miss Aquaworld – 2011 Dunakeszin lakik és szállodaigazgató szeretne lenni. A nyertesek sok étékes díjjal gazdagodtak és számukra a versenyt szervező ügynökség további lehetőségeket kínál.

http://www.diamondmodels.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.