Panaszkodunk, panaszkodunk – nem is minden alap nélkül – ugyanakkor az is jól látszik, hogy az emberek szeretnek étterembe járni. Kétségtelen: kevés a pénzünk. Ám ez nem feltétlenül kizáró ok. Egy jó ötlet révén most segíthetünk rajta.

Panaszkodunk, panaszkodunk – nem is minden alap nélkül – ugyanakkor az is jól látszik, hogy az emberek szeretnek étterembe járni. Kétségtelen: kevés a pénzünk. Ám ez nem feltétlenül kizáró ok. Egy jó ötlet révén most segíthetünk rajta.

November 22. és 29. között az idén ismét megrendezik a „Table Free Éttermi Napokat". Az ötlet kitalálója, Alex van Damme joggal büszke arra, hogy a rendszer, amit elképzelt már ötödik éve működik sikeresen. Minden évben kétszer, tavasszal és ősszel lehetőséget adnak arra, hogy 3000 vagy 5000 forintos, rögzített áron Budapest legjobb éttermeiben fogyasszunk el egy háromfogásos menüt. Ez kitűnő alkalom új helyek kipróbálására és arra is, hogy új ízekkel ismerkedjünk meg. Egyes éttermek a náluk állandóan kapható, megszokott ételeiket adják alacsonyabb áron, mások viszont különleges fogásokat kínálnak ezen a héten.

Aki ellátogat a http://www.tablefree.hu/12 oldalra, meggyőződhet róla, hogy már negyvennyolc étterem közül válogathatunk és ezen az oldalon könnyen, gyorsan asztalt is foglalhatunk. Bármennyire is meglepő, az igazán jó nevű, híres éttermek is csatlakoztak a rendszerhez. Választékuk minden ízlést kielégít, mert szinte a világ egész gasztronómiai palettája képviselteti magát. A partner-éttermek listája igen illusztris és változatos: ÉS Bisztró, Nobu, Chagall, Pesti Disznó, Kehli, Peppers!, Paris-Budapest, Magyar Ízek – Magyar Háza, Chez Daniel, Fuji, és még sokan mások! Az asztalfoglalás teljesen automatikus. Csak ki kell választani a dátumot, az időt, a résztvevők számát, hozzá az éttermet, és azonnal érkezik is egy visszaigazoló e-mail.

Alkalom ez arra is, hogy egy kicsit kimozduljunk a szürke hétköznapokból, ne engedjük, hogy a felhős idő a hangulatunkra is rátelepedjen. A Table Free Éttermi Napok szervezői együttműködve a Vam Design Centerrel, ajánlják az ott még november 30-ig látható kiállítás megtekintését. A „Van Gogh álmai" című tárlat a világhírű mester 200 leghíresebb festményét mutatja be, digitálisan felújítva, 3D animációkkal kísérve. A digitalizálás hatására a művész által elképzelt eredeti színek ismét előtűnnek az idők során megfakult festményeken. A néző most úgy láthatja a képeket, ahogyan senki korábban. A hét darab 3D-s animációval új rétegek, új részletek elevenednek meg.

Az Éttermi Napokhoz csatlakozók egyike a Tacos Locos mexikói étterem. Itt öt éven keresztül mexikói chef dolgozott – mondta el az igazgató, Tóth Zoltán. Részletekbe menően betanította a magyar szakácsokat minden mexikói különlegesség elkészítésére, ezekből a legnépszerűbbeket tették be az egyhetes rendezvény menüsorába. Olyan ízek kombinációját vonultatják fel, melyek a világ egyik legegzotikusabb tájáról származnak. Nem maradnak el mögöttük az italok sem. A sort a Tequila vezeti, de az alkoholmentes italokat kedvelők sem panaszkodhatnak majd. A tamarin, a hibiszkusz és a mangó egyike sem tartozik a minden nap kóstolható italok sorába. A Table Free Éttermi Napok jó alkalmat kínál mindezek kipróbálására.