Befejeződött a játék, melyet a VisitBritain turisztikai hivatal 2007 októberében indított TuristaOsztály elnevezéssel, középiskolás osztályok számára. A fődíjat – közel 600 nevező osztály közül – a Katona József Műszaki, Közgazdasági Szakképző Iskola és Gimnázium 11/D osztálya nyerte meg.

 

 Befejeződött a játék, melyet a VisitBritain turisztikai hivatal 2007 októberében indított TuristaOsztály elnevezéssel, középiskolás osztályok számára. A fődíjat – közel 600 nevező osztály közül – a Katona József Műszaki, Közgazdasági Szakképző Iskola és Gimnázium 11/D osztálya nyerte meg.

 A játékban résztvevők feladata egy olyan virtuális klub kialakítása volt, amely egyedi, ötletes, és stíluselemeiben minél jobban köthető Nagy-Britanniához. A négyfordulós játék során különböző feladatokat kellett teljesíteniük az osztályoknak, mint például a klub működésének megtervezése, a belső kép kialakítása, az étlap összeállítása és még sok más izgalmas tennivaló várt nyolc héten keresztül a játékosokra. Nem volt könnyű a feladat, ennek ellenére sok kreatív és igényesen kivitelezett klub született. A klubok rangsora szavazás alapján alakult ki, a játékban résztvevő osztályok egymás között oszthattak szét fordulónként 100-100 pontot. A végső osztályrangsor a kapott szavazati pontok, és a nem regisztrált látogatók értékelése alapján jött létre. A legjobb tíz klub közül a zsűri választotta ki a nyertes osztályt, akik egy 1 hetes kirándulást nyertek Skóciába. A TuristaOsztály játék zsűritagja volt Fehérvári Dávid marketing igazgató az EMI Zenei Kft. képviseletében, Kismarty Lechner Balázs kreatív igazgató a Publicis Reklámügynökségtől, valamint Kápolnás Zsófia marketing referens a VisitBritain Magyarországtól.

A nyertes klub kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy mennyire egységes a koncepció, hogyan tudta az osztály a klubot ötletesen úgy kialakítani, hogy kötődjön Nagy-Britanniához és természetesen, hogy milyen színvonalú volt a grafikai kivitelezés. Mindezeket figyelembevéve a 2007-es TuristaOsztály játék nyertese a Sherlock Holmes Club, melyet a budapesti Katona József Műszaki, Közgazdasági Szakképző Iskola és Gimnázium 11/D osztálya hozott létre. A Sherlock Holmes Club alkotói egy jól átgondolt, tematikus klubbot teremtettek, ami megállná a helyét a valóságban is. A megvalósításnál figyeltek arra, hogy az elemek illeszkedjenek egymáshoz és egységes képet alkossanak. A nyertes klub külön érdekessége a „Lord Waterbrook esete a turistaosztály.hu-val" című film, amelyet az osztály saját maga készített. A fődíjas klub megtekinthető a http://www.turistaosztaly.hu/Club/view/487 honlapon.

 „55 éves iskolánkban sokrétű képzés zajlik, de emellett színes diákélet teszi kellemessé a 800 nappali tagozatos diák életét. Számos versenyben, pályázaton veszünk részt, melyekre tanáraink hívják fel a figyelmet. Így történt a TuristaOsztály játékkal is. Osztályfőnökünk és egyben angoltanárunk mutatta meg a weblapot és együtt döntöttünk arról, hogy belevágunk a klub-alkotásba. Nem tudtuk, hogy milyen nehéz fába vágjuk a fejszénket, de evés közben jön meg az étvágy! Ahogy jöttek az újabb és újabb feladatok, úgy mélyedtünk el Sherlock Holmes munkásságában és a korszakban. Az osztályközösségnek is jót tett a közös munka. Örülünk, hogy részt vehettünk a játékban és főleg annak, hogy együtt elutazhatunk Skóciába."- nyilatkozta Berke Gábor a nyertes osztály egyik tanulója.

A zsűri nem volt könnyű helyzetben, mert volt még egy osztály, melynek tagjai szintén kiemelkedő színvonalú klubot alkottak. Így az a döntés született, hogy a Blady Mary klubot kialakító Berzeviczy Gergely Közgazdasági és Két Tanítási Nyelvű Külkereskedelmi Szakközépiskola 11/C osztálya különdíjban részesül. Az osztály minden egyes tagja egy 5 900 Ft értékű Spexx napszemüveget kap ajándékba, melyet a teljes kollekcióból választhatnak ki. A különdíjas klub megtalálható a játék honlapján: http://www.turistaosztaly.hu/Club/view/1085

A No Thanx tagjai személyesen látogattak el a nyertesekhez, hogy gratuláljanak nekik a díjhoz, amely egy 1 hetes skóciai kirándulás az egész osztály részére. Az osztály 2008. március 11-én indul Skóciába, hogy egy felejthetetlen hetet töltsön el együtt. A kalandos utazást Edinburgh-ban kezdik, ahol a No Thanx-es fiúkkal közösen fedezik fel a várost, különféle tájékozódási és történelmi játékokkal. A vár és a skót koronázási ékszerek meglátogatása, séta a Royal Mile-on, piknik a Királyi Botanikus Kertben, naplemente a Calton Hill tetejéről, valamint sok más izgalmas program vár a nyertesekre és a zenekarra Edinburgh-ban. A kirándulás hátralevő részében az osztály tovább utazik a Skót Felföldre és Skye szigetére, ahol számtalan csodálatos élményben lesz részük.

A tíz legjobb klub megtekinthető a http://www.turistaosztaly.hu/ honlapon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük