2022.október.02. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Thaiföld hét csodája

5 perc olvasás
  <p><strong><span class="inline left"><a href="/node/10744"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Thai-1.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span></strong>Nagysikerű bemutatót tartott a Thaiföldi Turisztikai Hivatal és a Thai Királyság Nagykövetsége, magyar idegenforgalmi szakemberek számára. Összesen negyven thaiföldi szolgáltató - köztük harminc szálloda - vett részt a Post ITB Road Show elnevezésű workshopon Budapesten.</p><p>

 

thai 1.thumbnailNagysikerű bemutatót tartott a Thaiföldi Turisztikai Hivatal és a Thai Királyság Nagykövetsége, magyar idegenforgalmi szakemberek számára. Összesen negyven thaiföldi szolgáltató – köztük harminc szálloda – vett részt a Post ITB Road Show elnevezésű workshopon Budapesten.

 

thai 1.thumbnailNagysikerű bemutatót tartott a Thaiföldi Turisztikai Hivatal és a Thai Királyság Nagykövetsége, magyar idegenforgalmi szakemberek számára. Összesen negyven thaiföldi szolgáltató – köztük harminc szálloda – vett részt a Post ITB Road Show elnevezésű workshopon Budapesten.

thai 4.thumbnail A Thai Turisztikai Hivatal az ország idegenforgalmi kínálatát hét fő termék – a thai élet, a kincsek, a tengerpartok, a természet, a wellness, a trendek és a fesztiválok – köré építi fel. A „The 7 Wonders of Amazing Thailand" kampány egyaránt magában foglalja – többek közt – a konyhát, a thai-boxot, a vallási és régészeti helyszíneket, az ökoturizmust, a meditációt, a vásárlást és az üzleti utazások lehetőségeit. A kormány marketingstratégiájában pedig kiemelt szerep jut a szomszédos országokkal való kapcsolatépítésnek és a minőségi turizmus lehetőségeit is bővíteni kívánják.

piamsak.thumbnail A beruházás és a turisztikai éve lesz Thaiföldön 2008. és 09. – mondta el Piamsak Milintachinda, a Thai Királyság nagykövete. Olyan, rövid- és hosszútávra szóló intézkedéseket vezetnek be, melyeknek célja a bizalom erősítése a beruházókban. Egyben feladat még az idegenforgalmi szolgáltatások minőségének javítása is. Thaiföldet már sok helyen a világon, fontos cél országként tartják számon, Svédországban például az elsőrendű úti cél. A turistaforgalom hozzájárul az emberek közötti jobb megértéshez és az országok gazdaságának is hasznos. Eszköze a nemzetek közötti békés kapcsolatok fejlesztésének, hatása érvényesül a kultúrában is. A turizmus, mint iparág sikere tehát mindenkinek közös érdeke – hangsúlyozta a nagykövet.

juthaporn.thumbnail A nemzetközi piac helyettes kormányzója, Juthaporn Rerngronasa a Road Show jelentőségét emelte ki, mert az igen jó lehetőség a thaiföldi turisztikai kínálat bemutatására. Az ország sokféle, különleges szolgáltatással várja a vendégeket, melyek mind azt a célt szolgálják, hogy a turisták szemében Tahiföldet vonzó úti célként a versenytársak elé helyezzék. Nehéz volna eldönteni, mit kedvelnek leginkább a külföldiek, annyira változatos a látni- és tennivalók tárháza. Lehet évezredes műemlékeket csodálni, sziklát és hegyet mászni, búvárkodni, de mód van a vadvízi evezésre is. Nem kevésbé híres a thai konyha és az ősi hagyományokra épülő színházművészet sem.

golf.thumbnail A magyarok többségének eddig Thaiföld nem jelentett többet, mint Bangkok és némi tengerpart. Az Arlymear Travel most végre valami mást is kínál. Chiang Mai, az egykori Lanna Királyság ősi fővárosa, ma inkább művészeti és kulturális központként nevezetes. A vízibivalyok és az elefántok mellett sok látogatót érdekel az eredeti, hagyományos öltözetű táncosok bemutatója. Aki vállalkozik arra, hogy kimozdul Bangkokból, a régi Siam fővárosa, Ayuthaya felé vezető hajóúton a csodálatos Saiyoke vízesést is felkeresheti egy négynapos kirándulás során. A fehér labda és a zöld fű hódolói a „Hetedik Mennyország"-ban érezhetik magukat, ha részt vesznek az így elnevezett nyolcnapos túrán, melynek során négy kiváló golfpályán tehetik próbára tudásukat. A thai utazási irodának STRCEE néven már budapesti képviselete is van.

wanakarn.thumbnail Egyre többen érdeklődnek a helyi nevezetességek iránt, amik eltérnek a megszokott látványosságoktól. Ezért a Diethelm Travel vendégeit a Bangkokhoz közeli úszó piacra viszik el, olyan helyre, ahol nemcsak a turistáknak szánt szuveníreket árulják, hanem ahol a mindennapi élet látható a maga valóságában. Ellátogathatnak olyan családokhoz is, ahol még otthon, maguk készítik a pálmacukrot, a pálmalevél nyeléből. Páratlan szépségű lagúna partján áll a Wanakarn hotel, amely – egyebek mellett – különlegesen modern belső kiképzésével, faburkolatával hívja fel magára a figyelmet. A Rarin Jindra Wellness Spa Resort a múltat és a jelent egyesíti, mert egy száznegyven éves ház átalakítása után lett szálloda.

bathra thaiföld Akár Sandokan vendégének is érezheti magát, aki úgy határoz, hogy az East West Siam útjainak egyikén vesz részt. Amit ott lát, az már egy másik Thaiföld. Változatos, különböző hosszúságú hajóutakat szerveznek érdekes hajókon. A Mekhala például kényelmes úszó szállodává átalakított egykori rizsszállító bárka – persze ma már csak külső alakja árulkodik régebbi rendeltetéséről. Légkondicionált kabinjaihoz külön fürdőszoba tartozik. A Suwan Macha a keleti szépséget a nyugati kényelemmel egyesítő valódi dzsunka, romantikát kedvelő utazóknak. Négynapos útjának egyik állomása a James Bond sziget, a Phi Phi sziget partjainál légzőpipás búvárkodásra is kiváló lehetőség nyílik. A Mekong folyón Thaiföldről Laoszba vagy Laoszból Kambodzsába is szerveznek utakat tágas, nagy, fából épült hajóikon.

Thaiföld a magyar turisták között is egyre népszerűbb, hiszen változatos látnivalóival, ősi kultúrájával, természeti szépségeivel, igazi pihenést és szórakoztató nyaralási lehetőséget kínál.

http://www.thaiturizmus.hu/

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.