2023.február.06. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Túl a válságon – II. rész

7 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/78413"><img class="image image-preview" src="/files/images/ut%209.preview.jpg" border="0" width="459" height="296" /></a></span>Az Utazás Kiállításon bemutatkozó országok, szervezetek különféle eszközökkel igyekeztek felhívni magukra a látogatók figyelmét. A legjobb módszernek persze a zenés felvonulás bizonyult, de nem volt hiány divatbemutatóból, népművészek munkáiból, ételkóstolókból sem.</p><p><strong>Az első rész: </strong><a href="/node/78412">http://www.euroastra.info/node/78412</a></p><p>

ut%209.previewAz Utazás Kiállításon bemutatkozó országok, szervezetek különféle eszközökkel igyekeztek felhívni magukra a látogatók figyelmét. A legjobb módszernek persze a zenés felvonulás bizonyult, de nem volt hiány divatbemutatóból, népművészek munkáiból, ételkóstolókból sem.

Az első rész: http://www.euroastra.info/node/78412

ut%209.previewAz Utazás Kiállításon bemutatkozó országok, szervezetek különféle eszközökkel igyekeztek felhívni magukra a látogatók figyelmét. A legjobb módszernek persze a zenés felvonulás bizonyult, de nem volt hiány divatbemutatóból, népművészek munkáiból, ételkóstolókból sem.

Az első rész: http://www.euroastra.info/node/78412

ut%2010.thumbnail A kiállítás külföldi díszvendége ezúttal Tunézia volt. Hogy milyen fontosnak tekintették a minél alaposabb bemutatkozást, jól bizonyítja, hogy jelen volt a kiállításon őexcellenciája Abderraouf Betbaieb – Tunézia magyarországi nagykövete is. Tavaly még alig nőtt a Tunéziába utazó magyarok száma, az idén viszont már húszszázalékos emelkedést várnak és ennek érdekében várhatóan újra lesz közvetlen menetrend szerinti légijárat a két ország között. Tavaly – két év szünet után – újból megnyílt a Tunéziai Turisztikai Hivatal budapesti irodája és ez előnyösen befolyásolja a kapcsolatok erősödését. A turizmusnak náluk a gazdaságban fontos szerepe van. Az országnak 2013-ban ebből 2,5 milliárd dollár bevétele származott, ami a GDP 6,5 százaléka!

zakour.thumbnail Tunézia turisztikai kínálata rendkívül sokszínű -mondta el Leith Ben Zakour – a Tunéziai Turisztikai Hivatal magyarországi képviseletének vezetője. Egyaránt kedvez a tengerparti üdülésnek, egészség-, gyógy-, golf-, sivatagi- kulturális- és ökoturizmusnak. A legtöbb érkezőt a tengerparti üdülések érdeklik, bár az ország a Thalasso terápiáról is híres. Tunéziának 1300 kilométer hosszú partszakasza van. A szállodák döntő többsége itt épült fel. Több száz termálforrásának kedvező hatását már a rómaiak is ismerték. A golfpályák is egyre híresebbek, a meglévőket rengetegen látogatják és folyamatosan épülnek az újak. Végül ugyancsak sok turistát vonz a Szahara, amely – a várakozással ellentétben – nem csak unalmas homoksivatag.

ut%2011.thumbnailHovatovább az Utazás Kiállítás állandó résztvevőjének számít a Green Travel. Ennek ellenére mindig szolgálnak újdonságokkal is. Idén – 2009 után ismét – elérhető lesz az Észak-ciprusi út a török területre. Még ennél is nagyobb újság az egyéni utazás Horvátországba és Szlovéniába, szállodák apartmanok foglalhatók így le és heti rendszerességgel repülő charterjárat is rendelkezésre áll Dubrovnikba. Megnőtt a kereslet a távoli vidékek iránt. Dubai, Kuba, a Maldiv szigetek is elérhető csoportosan de akár egyénileg is. A népszerűségi listát változatlanul Kuba vezeti. Pont olyan érintetlen, mint harminc évvel ezelőtt és – ami a helyszíni kiadásokat illeti – még olcsó is. Nagyon figyelnek az együtt utazó családokra, a gyerekek kiszolgálásra – mindenhol, de főleg Törökországban – helyeznek hangsúlyt.

ut%2012.thumbnail Az „örök tavasz szigete", a „napfény szigete", de nevezték már az öröm szigetének is Tenerifét. Mind igaz rá és ezt megerősíthetik, akik már részt vettek a Via Sale Travel valamelyik útján. Európában ez az egyetlen hely, ahol minden együtt van a tökéletes nyaraláshoz. A luxushotelektől az apartmanokig, mindenki megtalálja a megfelelőt. A sziget déli részén évente 360 napon át süt a nap, homokosak a strandok, a sziget legmagasabb pontját, a Teide hegy csúcsát hó fedi, miközben a tengerparton fürdőruhában isszák koktéljukat a vendégek. Az iroda egész napos kirándulást is kínál – persze magyar idegenvezetővel – azoknak, akik a pihenés mellett a helyi sajátosságokat is szeretnék megismerni vagy szívesen ruccannának át egy másik, szomszédos szigetre.

ut%2013.thumbnail Az elmúlt évben jelentősen növekedett az érdeklődés Lengyelország iránt is a magyar turisták körében. Most az Utazás kiállításon a lengyel standon Małopolska és Opole régiók voltak jelen, valamint a turisztikailag jelentős város Bielsko – Biała, és egy, a magyar turisták által gyakran látogatott krakkói hotel a Krakus szálló. Małopolska régió nagyon sok lehetőséget kínál a magyar turistáknak, akik ezt szívesen igénybe is veszik. Krakkó egész történelme során kapcsolatokat ápolt Magyarországgal. A Krakkói Egyetem ebben az évben ünnepli fennállásának 650. évfordulóját, ezen az egyetemen már a megalakulástól tanultak magyarok. Tarnów – a legmagyarabb lengyel város. Ott született és ott is temették el Bem apót. Nyomában egy útvonalat alakítottak ki, melynek teljes hosszában minden információ magyarul is olvasható. A városban több helyen találnak az odalátogatók magyar emlékeket, magyar feliratokat. Opole gyógyüdülőiről híres – a róla elnevezett gyógymódot kidolgozó gyógymódot kidolgozó Kneipp úr is itt működött. A Krakus szálló magyar nyelven kínál szállásajánlatot nagyon kedvező áron. Ez a kedvező ár minden lengyel idegenforgalmi szolgáltatásra jellemző (ÁFA 8%).

ut%2014.thumbnail Horvátország már eddig is kedvelt úti célja volt a magyar utazóknak és bár eddig is sokan gondolják róla, hogy jól ismerik, mégis fel tudta hívni magára a figyelmet egy érdekességgel. Nevezhetnénk akár rejtelmes vagy kétarcú szigetnek, Vir szigete mindkét névre rászolgál. Évente mintegy tizennégyezer magyar keresi fel és sok magyar tulajdonban lévő nyaraló is áll a szigeten. Zadartól 18 kilométerre van, de Budapestről is elérhető öt-hat óra alatt. A szárazfölddel az 1976-ban felépített híd köti össze. A tizenkét kilométer hosszú strand felújítására az elmúlt két évben ötmillió eurót fordítottak. A turisztikai szolgáltatások fejlesztésére pedig 35 millió eurót szánnak az elkövetkező öt évben. A különlegességek érzékeltetésére egyetlen példa is elegendő. Az egykor világítótorony és kiszolgáló épülete ma olyan – minden igényt kielégítő – luxus apartman, ahol még külön szakács és házvezető is a vendégek rendelkezésére áll.

ut%2015.thumbnail Végül ne maradjanak ki a sorból az igazi, hazai különlegességek sem! Ha valaki a sétálgatásban elfáradt, meg is éhezett, ingyen kaphatott egy jó tányér hamisítatlan magyar gulyást. Aki megkóstolta, megtudhatta azt is, hagyományosan szeptember második hétvégéjén – idén szeptember 11-től 14-ig – rendezik Szolnokon a Gyulyásfesztivált. Ez lesz a tizenhatodik! Tavaly ötszáznál is több bogrács alatt pattogott a tűz és készült a birka-, marha- és babgulyás. A főzőversenyen a hazaiak mellett külföldi csapatok is részt vesznek minden évben. Csányi Sándor, az ötlet kitalálója és a rendezvény főszervezője elmondta: a fesztiválnak évente másik díszvendége is van, az idén a rendezők Horvátországot hívták meg.

ut%2016.thumbnailBudapesttől alig harminc kilométerre van Monor. Kevesen tudják, miről nevezetes? Európában is egyedülálló, 960 pincét magában foglaló pincefaluja van. Errefelé minden családnak volt pincéje, az idők során egyre több is. A Csúzi Családi Pincészetben már a hetedik generáció dolgozik, a 3,5 hektáros szőlőterület mellett ezer fából álló almaültetvény képezi a gazdaság másik alapját. Tevékenységük fő területe az alma feldolgozása. Különleges ízesítésű – hagyományos és diabetikus – almalekvárokat, almasajtokat készítenek, melyekkel 2013-ban elnyerték a Magyar Kézműves Remek díjat. A bor inkább mint szolgáltatás jelenik meg náluk, magyar és angol nyelven tartanak borbemutatókat, melyek mellé az egytálételtől a többfogásos menükig kínálnak ételeket, ugyancsak a családi gazdaságban előállított alapanyagokból. Boraik között az Olaszrizling, a Szürkebarát, a Portugieser, a Kékfrankos – ez utóbbinak rosé változata is megtalálható.

 Az első rész:

http://www.euroastra.info/node/78412

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.