Különleges kényelemmel várja utasait a Londonban rövidesen megnyíló 5. Terminál – jelentették be a British Airways első idei sajtótájékoztatóján. Szótárunk is gazdagabb lett egy új fogalommal.

 

 Különleges kényelemmel várja utasait a Londonban rövidesen megnyíló 5. Terminál – jelentették be a British Airways első idei sajtótájékoztatóján. Szótárunk is gazdagabb lett egy új fogalommal.

 „A wellbeing-et átfogó életviteli megközelítésként definiáljuk. Célja olyan életmód kialakítása és személyes döntések meghozatala, amelyek elősegítik jólétünket és gyarapodásunkat, miközben javítják életszínvonalunkat és közösségünk életminőségét." A wellbeing azonban összetett fogalom, hiszen az érzelmi, környezeti, pénzügyi, intellektuális, szakmai, szociális, lelki, testi és fizikai dimenziók, mind-mind jelentős szerepet játszanak személyes komfortérzetünk és jólétünk kialakításában – mondta el Anna Ingham-Grant, a légitársaság Magyarország, Szlovákia és Csehország területén illetékes kereskedelmi igazgatója. Ha a nyaralást egy tízórás, hosszú utazás előzi meg, az rányomhatja bélyegét az első napok hangulatára. Üzleti út esetén sem közömbös a megérkezés utáni frissesség. Ha a British Airways légitársasággal utazunk, a wellbeing már az első kattintásnál kezdődik. A http://www.ba.com/ oldalon az utasok nemcsak teljes körű egészségügyi és orvosi információkat találhatnak, de olyan tanácsokat is kapnak, amelyek révén csökkenthetők a stressz és a jet lag kellemetlen hatásai. A brit Stress Management Society-vel közösen létrehozott stressz kezelési oldalak tanácsokkal látják el az utasokat arra vonatkozóan, hogyan csökkentsék a stressz színvonalát és hogyan maradjanak nyugodtak az utazás során. Emellett Dr. Sleep, a British Airways hivatalos alvásszakértője, hat letölthető hangüzenetben ad tanácsot az utasoknak a let lag kellemetlen hatásainak kezeléséhez. Az orvosi tanácsok olyan részletekre is kitérnek, hogy például, ha valakit sí-baleset ér, a gipsz felrakása után 24 óráig, hosszabb út esetén 48 óráig ne szálljon repülőre.

 A fedélzeten az utasok jó közérzete elsősorban a személyes tér és kényelem függvénye. A British Airways tengeren túli járatainak First (első) és Club World (üzleti) osztályain az ülések teljesen vízszintes ágyakká alakíthatók. Gondoskodnak arról, hogy az utas ideális környezetben pihenhessen, étkezhessen, kikapcsolódhasson és nem utolsó sorban aludhasson. Az alvás pihentető pillanatai után, a British Airways utasai különleges fedélzeti ételkínálatot és ízeket is élvezhetnek. A menüt a British Airways Culinary Council (Étkezési Tanács) szakemberei alakították ki. Az ételek egytől-egyig friss, egészséges, szezonális, magas rost tartalmú, zsírszegény és alacsony sótartalmú alapanyagok felhasználásával készülnek. Az italkínálat csökkentett szénsav tartalmú és természetes italokból áll. Az étel és italválaszték összetevőinek gondos megválasztása azt a célt szolgálja, hogy az utas közérzete a repülőgép megváltozott nyomásviszonyai mellett is ideális legyen. Javasolják: igyunk sokat, mert a fedélzeten a levegő szárazabb, mint amit megszoktunk. Ezért vigyünk magunkkal egy kis krémet is.

 A British Airways utasai jelenleg a légitársaság 70 saját, valamint a partner légitársaságok további 170 várójának kényelmét élvezhetik. Ezek közül a híres brit kozmetikai márka, az Elemis wellbeing szolgáltatásai a Heathrow repülőtér 1-es és 4-es, valamint a New York-i JFK repülőtér indulási és érkezési váróiban érhetők el. A Heathrow repülőtér új 5. terminálja – amely a világ legmodernebb terminálkomplexuma lesz és amely kizárólag a British Airways utasai számára épült – azonban új dimenziót nyit az utazási wellbeing szolgáltatások területén.

 Az 5. terminál új, „Galleries" koncepció szerint épített érkezési és indulási várói olyan exkluzív környezetet biztosítanak az üzleti utasok számára, amelyben azok luxus körülmények között pihenhetnek meg és frissülhetnek fel utazásuk előtt, valamint azt követően. A First (első), a Club World (tengeren túli üzleti) és a Club Europe (rövid távú üzleti) osztályok utasait valamint az arany és ezüstkártyával rendelkező törzsutasokat a várók egyedi stílusa, luxus kiegészítőkkel berendezett belső tere fogadja. A belső tér harmóniáját egy látványkonyha és az ahhoz kapcsolódó étkezőterület kellemes, otthoni atmoszférája fokozza tovább. A repülőtérre kilátást biztosító bár és terasz, valamint a könnyed italok elfogyasztásának ideális helyszínéül szolgáló Silver Bár mind-mind a várakozás pillanatait hivatottak kellemesebbé és pihentetővé tenni az utasok számára. Az utazási Spa-k, amelyeket a luxus spa és bőrápoló termékeiről ismert brit Elemis működtet, exkluzív, csak a British Airways utasai számára kifejlesztett terápiákkal és kezelésekkel kényeztetik az utasokat.

 Az Elemis bőrápolási és a wellbeing szakértői egy teljes évet töltöttek azzal, hogy a British Airways utasai számára, nők és férfiak által egyaránt igénybe vehető utazási spa-terápiákat fejlesszenek ki. Az Elemis a felszállás előtt álló utasoknak olyan kezeléseket nyújt, amelyek elősegítik a fedélzeti alvást és pihenést, ezáltal fokozzák az utasok jó közérzetét fedélzeten. Az utasok nemcsak indulás előtt, de a gép leszállást követően is kényeztethetik magukat, az Elemis travel spa-ban ugyanis frissítő és revitalizáló kezeléseket is igénybe vehetnek. Mindezeken túlmenően az utasok, intelligens masszázs székekben 15 perces wellbeing kezelést kaphatnak, tapasztalat Elemis szakértők közreműködésével.

 Elemis kozmetikumok felhasználásával történő wellbeing kezeléshez már itt, Budapesten is hozzájuthatnak mindazok, akik szeretnék ezt kipróbálni. A Four Seasons Hotel, Gresham Palace Budapest ötödik emeletén található egészségközpontban még egy külön érdekességgel is kiegészítik a szolgáltatást. A masszázs során – szigorúan csak külsőleg! – tokaji bort és pálinkát is felhasználnak. A szakemberek megerősítik azt a régi, népi megfigyelést, hogy a pálinka bedörzsölése igen jót tesz az izületeknek. A brit szépségipar és a magyar bortermelés kiválóságai így tökéletesen kiegészítik, hatásukban felerősítik egymást.

 A londoni repülőtér minden kényelemmel felszerelt várótermeit március 27-től már a Budapestről induló utasok is igénybe vehetik. A szolgáltatások a First (első) és Club World (üzleti) és a törzsutasok számára ingyenesek. A személyes tér és komfort, valamint a pihentető alvás és a helyes étkezés a fedélzeten, illetve a repülőtéri várók által nyújtott pihentető és wellbeing szolgáltatások, mind-mind azt a célt szolgálják, hogy az utazás az egyszerű helyváltoztatásból, egy felejthetetlen élménnyé váljon az utasok számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük