A Magyar Turizmus Zrt. 2008-as Vizek Éve kampányának következő állomása a Dél-alföldi turisztikai régió lesz. A sikeres januári nyugat-dunántúli, és a februárban zajló észak-alföldi vízhez kötődő akciók után márciusban a Dél-alföldi régió várja mindazokat, akik élvezni szeretnék a Vizek Évében nyújtott kedvezményeket.

 

A Magyar Turizmus Zrt. 2008-as Vizek Éve kampányának következő állomása a Dél-alföldi turisztikai régió lesz. A sikeres januári nyugat-dunántúli, és a februárban zajló észak-alföldi vízhez kötődő akciók után márciusban a Dél-alföldi régió várja mindazokat, akik élvezni szeretnék a Vizek Évében nyújtott kedvezményeket.

 

A kampányév során január és június, majd szeptember és december között minden hónapban egy-egy turisztikai régió mutatkozik be és várja szállásdíjkedvezményekkel a vendégeket, júliusban és augusztusban pedig az ország népszerű élővizeire irányítja a belföldi utazóközönség figyelmét a Zrt.

A magyarországi turizmus időbeli koncentráltságának csökkentése érdekében a Magyar Turizmus Zrt. 2008-ban, egész évben kiemelt hangsúlyt fektet a szálláshelyek hét közbeni forgalmának növelésére irányuló akciók szervezésére. A Vizek Évében két nyári hónap kivételével (július és augusztus) egész évben tart majd az aktuális régióban a 3=4 akció, amelynek keretében a csatlakozott szálláshelyeken a negyedik éjszakát ajándékba kapják az akcióban meghatározott időszak alatt (hétfőtől csütörtökig) szállást foglaló vendégek. A szálláshelyek mellett a 3=4 kedvezményt fürdőbelépők vásárlásakor is igénybe vehetik a vendégek.

20 kulturális és természeti adottságokban gazdag város több mint negyven szálláshelye  részese a Magyar Turizmus Zrt. kampányévének. A Békés-, Csongrád és Bács-Kiskun megyei szálláshelyek – a panzióktól a négycsillagos szállodákig – vállalták, hogy szállásdíjkedvezményt nyújtanak a hónap folyamán. Az MT Zrt. a szálláshelyek kedvezményes ajánlatait elhelyezi egy 40.000 példányban megjelenő kiadványban is, amelyet a Nők Lapja előfizetői március elején kapnak kézhez.

A régió legfőbb vonzerői:

Gyógyító vizeink: Termálvölgynek is nevezhetjük a dél-alföldi tájat, ahol a föld mélye a régióban található közel ötszáz termálkutat táplálja, melyekből száz kút adja a fürdők vizét. Európa hévizekben igen gazdag térsége ez, ahol a fürdőkultúra hagyományai a török időkig nyúlnak vissza. A fürdők egyre gazdagabb gyógyító és wellness szolgáltatásokkal csalogatják a látogatókat. Egyediségük, az „Alföld Spa" nem kevesebbet kínál és nyújt, minthogy a gyógyító vizek és szolgáltatások sokasága itt pusztai romantikával, sok napfénnyel, a kedves kisvárosok, falvak és tanyák hagyományaival és kultúrájával, valamint jellegzetes gasztronómiai kínálattal kiegészülve várja a vendégeket.

Az Alföld alatt rejtőző termálvízkincs felejthetetlen élményt nyújt a kikapcsolódásra vágyó egészségeseknek és gyógyulást a betegeknek, így a több mint 30 kiépített gyógy- és termálfürdő a kevésbé aktívak igényeit is kielégíti.

Szeged öt fürdőjében a reumatikus betegségüket gyógyítók, a wellness szolgáltatások hívei és a sportolni, szórakozni vágyók egyaránt színvonalas ellátásban részesülnek. Az egykori Almássy-kastély 8.5 hektáros ősparkjában elhelyezkedő Gyulai Várfürdő gyógy- és úszómedencékkel, élménymedencékkel, wellness részleggel kínál kellemes kikapcsolódási lehetőséget. Orosháza-Gyopárosfürdőn minden korosztály kiszolgálására felkészültek, a fizioterápiás ellátások mellett korszerű élményfürdő várja a vendégeket. A háromgenerációs kiskunmajsai Jonathermál fürdő gazdag gyógyászati és wellness kínálata révén remek felüdülést nyújt az odalátogatók számára. A mórahalmi Erzsébet-fürdő valódi termálparadicsom, ahol a gyógyvízben ízületi panaszaik enyhülését kereső emberek gyógyulhatnak, de a fürdő kiváló pihenőhely a családoknak is. Szentes, Gyomaendrőd és Szarvas hangulatos, ligetes termálfürdői gyógyító és wellness szolgáltatásokat egyaránt nyújtanak.

Természeti és kulturális örökség: A Duna, Tisza, Maros, Körösök, Berettyó folyókkal gazdagon átszelt síkság jó lehetőséget kínál az aktív pihenésre: a vízi turizmus különböző formáira (evezésre, sétahajózásra, horgászatra), továbbá lovaglásra, vadászatra, vagy a szinte érintetlen természeti táj és az állatvilág megfigyelésére. 

Szeged kulturális központként is kiemelkedik a régió városi közül. A Szegedi Szabadtéri Játékok előadásai során az operák, drámák, daljátékok szereplői sokszor világhíres operaénekesek, színművészek, táncosok, rendezők és karmesterek ígérnek felülmúlhatatlan kulturális élményt.  A Gyulai Várszínház előadásai keretében Shakespeare műveit és a magyar drámairodalom remekeit állítják nyaranta színpadra. Kalocsa érseki székhely, káprázatos barokk székesegyházával és felbecsülhetetlen értékű könyvritkaságokat őrző érseki könyvtárával várja a látogatókat. Kecskemét a „hírös város" megőrizte a középkori városok hangulatát, belvárosában a magyar szecessziós építészet valóságos tárháza épült meg. Kiskunhalason a brüsszeli nagydíjas, varrott halasi csipke olyan finom lencérnából készül, melynek grammja drágább az aranynál.

Márciusi programajánlatok:

  • ü Farsangi Lovas Felvonulás, Hódmezővásárhely, (Március 1.)
  • ü Nemzetközi Dal- és Áriaverseny, Gyula (Március 7-9.)
  • ü Gergely-járás, Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark (Március 12.)
  • ü SOBRI Halnapok, Tanyacsárda Étterem, Lovastelep és vendégház (Március 13-16.)
  • ü V. Szegedi Tavaszi Fesztivál, (Március 14-30.)
  • ü XVII. Nemzetközi „Bohém" Ragtime & Jazz fesztivál, Kecskemét (Március 28-30.)

További információ a dél-alföldi és az éves programkínálatról, valamint a régió adottságairól, és turisztikai vonzerőiről a http://www.vizekeve.hu/, illetve a http://www.pusztaregion.hu/ weboldalakon érhető el.

A Magyar Turizmus Zrt. valamennyi marketingeszközét a kampányév szolgálatába állítja. Kiemelt szerep jut a nemzeti turisztikai marketingszervezet által a kampányévre, egyedi arculattal elkészített http://www.vizekeve.hu/ honlapnak, amelyen egész évben valamennyi, a Vizek Éve programjaival és akcióival, valamint az ország egészségturisztikai kínálatával kapcsolatos tudnivaló megtalálható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük