Huszadik alkalommal rendezték meg a Best of Budapest & Hungary Díjátadó Gálát. Az InterContinental Szállodában megtartott ünnepség jelentőségét az adja, hogy ezt a címet valóban csak a szálloda- és vendéglátóipar legkiválóbbjai kaphatják meg.

Huszadik alkalommal rendezték meg a Best of Budapest & Hungary Díjátadó Gálát. Az InterContinental Szállodában megtartott ünnepség jelentőségét az adja, hogy ezt a címet valóban csak a szálloda- és vendéglátóipar legkiválóbbjai kaphatják meg.

A Best of Budapest & Hungary célját Peter Freed a Budapest Week Publishing alapító tulajdonosa úgy fogalmazta meg, hogy szeretnék ráirányítani a figyelmet a gasztronómia, a szállodaipar és a különböző szolgáltatások minőségi szereplőire. A kétkötetes kiadvány olyan megbízható iránytű legyen, amely segíti a vendégek tájékozódását a főváros és az ország vendéglátásában. A könyvek mellett online oldal www.bestofbudapest.com, rendszeresen kiadott hírlevél, online asztal- és szobafoglalás, és a Best of Budapest & Hungary díjak rendszere segíti a vendéglátás professzionális szakembereinek és a vendégeknek az egymásra találást.

A kiadó igazgatója, Kerényi Péter felhívta a figyelmet, hogy a korábban is évről-évre, idén a tizenharmadik alkalommal megjelenő, „The Guide" című kiadvány megújult. A szerkesztőknek most már annyi mondanivaló jött össze, hogy szétválasztották az éttermeket és a szállodákat. Az oka pedig az, hogy az eddig csak Budapesttel foglalkozó Best of Budapest, Best of Budapest & Hungary-vá alakult, hiszen a fővároson kívüli szolgáltatók is olyan minőséget nyújtanak, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni, nem lehet szó nélkül elmenni mellettük. Ezért azután a minősítést végző szakemberek az elmúlt egy esztendőben nyitott szemmel járták az országot.

A most megjelenő kétnyelvű, leírásokban és képekben gazdag kiadvány két kötetének fő fókuszában az éttermek és a szállodák által nyújtott szolgáltatások állnak. A szerkesztők a tősgyökeres budapestiek, valamint a vidéket jól ismerők tapasztalataira egyaránt alapoztak. A vendégek internetes szavazáson nyilváníthattak véleményt. Ezáltal az olvasó alaposabb betekintést kaphat annál, mint amit az útikönyvek kínálnak. A könyvekben 40 szálloda, 96 étterem és kávézó szerepel az ajánlatok között, közülük több mint harminc az ország különböző tájairól. A korlátozott példányszámban megjelenő, ingyenesen terjesztett kiadvány az esztendő egészében használható, mindenkit szolgáló termék.

A kiadónak a könyvek mellett egyéb szolgáltatásai is vannak. Miután az internet berobbant mindennapi életünkbe, 1998-ban létrehozták, a Best of Budapest online éttermi asztal- és szállodai szobafoglalási rendszert, amely hamarosan kedvelt lett mind a vendéglátósok, mind a vendégek körében.- A technika fejlődése újabb továbblépést jelentett számukra, 2012 tavaszán jelent meg az okostelefonokra rendszeresített alkalmazásuk első kiadása. Ma már az Android, és IOS rendszereken egyaránt működő alkalmazás használói -ingyenesen letölthető módon – megkereshetik a Best of… hozzájuk legközelebb eső ajánlatait, foglalhatnak is, bárhol is legyenek éppen az országban. A 2013-as esztendő újabb fejlesztése a Windows8-as verzió lesz. Az alkalmazás tartalma már túlmutat a gasztronómián, a vendéglátáson, és magában foglalja a különböző szolgáltatások legnívósabb ajánlatait is.

Az elmúlt év legkiemelkedőbb éttermeinek, szállodáinak és egyéb szolgáltatóinak érdemeit a szervezők a a Best of Budapest & Hungary díjkiosztó gálán ismerik el. A rendezvényt 2000 óta az InterContinental Budapest báltermében tartják, több mint 600 vendég és náluk is több közreműködő részvételével. Ilyenkor köszönetet mondanak mindazoknak, akik az előző évben kiváló tevékenységükkel egyre magasabbra és magasabbra emelték a „minőség mércéjét". Közöttük a legkiválóbbak különdíjat is kapnak. Ilyet kap a legjobb éttermes, szállodás, borász, Budapesten és vidéken, a Danubius Hotels vezérigazgatója, dr. Deák Imre pedig életmű díjat kapott. A gálaesten nagy hangsúlyt fektetnek a gasztronómiára: „Az ország ízei" elnevezésű program keretében 19 kiváló étterem kínálja a vacsorát, amelyhez a vendégek 8 nagyszerű borász és pezsgőkészítő italait kóstolhatják meg. A Gálaesten idén is rendeztek jótékonysági tombolasorsolást, melynek teljes bevételével ezúttal a Csodalámpa Alapítványt támogatják.

A rendezvényről szólva Farah Willey a Hotel InterContinental Budapest marketing igazgatója elmondta, szívesen támogatják a minőség elkötelezett híveit, hiszen a szállodát magát is tavaly Közép-Európa 25 legjobb szállodája közé választották, ráadásul 2012-ben a világ ötszáz legjobb szállodája közé is bekerültek. Idehaza pedig egyike lettek Magyarország legjobb munkahelyeinek. Társadalmi felelősségvállalásukra jellemző, hogy a karácsonyi és húsvéti ajándékárusításból befolyt teljes összeget a mozgássérült gyerekeket gyógyító Pető Intézetnek adták át.

A 20 évforduló egyben alkalom volt annak a bejelentésére is, hogy a Best of Budapest & Hungary, pályázati alapon működő díjat hoz létre a tehetséges fiatal éttermi és szállodai szakemberek támogatására. A pályázat még a tavasz folyamán megjelenik. A díjat – amely mindkét kategóriában egy-egy külföldi tanulmányút – kuratórium ítéli majd oda. Ennek életre hívására és elnökéül Niklai Ákost, a közismert gasztronómiai és szállodaipari szakembert kérték fel. Ő a Junior Hotel Talentum és Junior Gasztro Talentum díjjal kapcsolatban kiemelte: a szállodai és vendéglátó szakmában nagyon fontos, hogy a vendégek mindennel elégedettek legyenek, de az sem mindegy, hogy a mi munkavállalóink mennyire találják meg a helyüket, a számításukat. Itt nagyon sok fiatal dolgozik. Ösztönözzük őket, hogy utazzanak a világban, ugyanakkor sokat akarunk tenni azért is, hogy ne veszítsük el őket. Kapjanak megfelelő elismerést tanulmányaikért, szorgalmukért, kitartásukért.

www.bestofbudapest.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük