2022.július.03. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Várják a mozgássérült sportolókat

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/52315"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Darovansky.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span> A csehországi Darovanský Dvůr nem volt különösebben ismert hely - mostanáig. Szinte bizonyos viszont, hogy néhány éven belül elég lesz csak a nevét kimondani, és Európa legtöbb országában tudni fogják, miről beszélünk.

darovansky.thumbnail A csehországi Darovanský Dvůr nem volt különösebben ismert hely – mostanáig. Szinte bizonyos viszont, hogy néhány éven belül elég lesz csak a nevét kimondani, és Európa legtöbb országában tudni fogják, miről beszélünk.

darovansky.thumbnail A csehországi Darovanský Dvůr nem volt különösebben ismert hely – mostanáig. Szinte bizonyos viszont, hogy néhány éven belül elég lesz csak a nevét kimondani, és Európa legtöbb országában tudni fogják, miről beszélünk.

hotel 0.thumbnail A Dvůr – magyarra fordítva udvar – története 1274-ig nyúlik vissza, amikor is először említették a királyi krónikákban. A jelenlegi tulajdonos felmenői a XIX. század fordulójától gazdálkodtak a területen, egészen az 1948-as államosításig. A birtok a rendszerváltást követően visszakerült a családhoz, akik 1994-től kezdve teljesen felújították. Rekonstruálták az eredeti épületeket, csak a kongresszusi rész főépülete készült újonnan. A legértékesebb fennmaradt építészeti műemlék a fekete konyha (füstös konyha), amely a jelenlegi Stylové (stílusos) étteremben van.

palya.thumbnail Egy idő után a tulajdonosok érdeklődése a golf felé fordult. Különös gonddal alakították ki a 27 lyukú links és park típusú golfpálya-rendszert, ami az évek során folyamatosan fejlődött, összhangban a táj és a természet adottságaival. Meghatározó szerepet a golf 1998-tól kezdődően kapott a komplexumon belül. A bajnokságoknak és versenyeknek otthont adó pályáján kívül megnyitották a nyilvánosság előtt a kisebb, kilenclyukú pályát is. A Cseh Köztársaságban egyre népszerűbbé vált a golf, szinte minden régióban vannak kiváló minőségű, előkelő besorolást szerzett pályarendszerek. A Darovanský Dvůr abból a szempontból is kivételes, mert itt különösen nagy hangsúlyt helyeznek az akadálymentesítésre, és a mozgáskorlátozott játékosok oktatására.

golf 0.thumbnail Az idén új kezdeményezésük indult útjára: „Golf akadályok nélkül" elnevezéssel a mozgássérült sportolók nagyszabású Nemzetközi Golf Bajnokságon tehették próbára tudásukat. Európa több országából érkeztek a versenyzők. Németország, Ausztria, Olaszország, Anglia, Spanyolország, Franciaország, Lengyelország, Hollandia és Csehország képviseltette magát az eseményen. Magyarországról sajnos nem érkezett résztvevő. A rendezők most olyan magyar, hendikeppel élő csoportok jelentkezését várják, akik szívesen megismerkednének és elsajátítanák a golf alapjait, majd tudásukat továbbfejlesztve a későbbiekben jelentkeznének a Golf Akadémiára. Az Akadémia megalapítása a vezetők és a szervezők legfontosabb céljai között szerepel. A Darovanský Dvůr sport- és szállodaegyüttes biztonságos helyet kínál a golf szerelmesei számára, még ha akadályoztatva is érzik magukat. Itt minden az ő kényelmüket szolgálja. Ez a csodálatos hely mindösszesen 6 órányi, kb. 600 km autózásra van tőlünk és minden érdeklődőt tárt kapukkal vár. Szeretnék a lehetőséget a magyar golf klubok és szövetségek figyelmébe ajánlani, nagy hangsúlyt fektetve a mozgásukban korlátozott sportolók esélyegyenlőségére is!

www.darovanskydvur.cz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.