Kadafalva nevét valószínűleg csak a Kecskemét környékén élők ismerték – idáig! Nem lesz ez sokáig így, a szó valószínűleg határainkon kívül is rövidesen jelentést nyer. Igaz, nem a falu, sokkal inkább az ott felépült szálloda miatt, melynek már a nevét is úgy választották meg, hogy a külföldiek is könnyen megjegyezhessék.

 

 Kadafalva nevét valószínűleg csak a Kecskemét környékén élők ismerték – idáig! Nem lesz ez sokáig így, a szó valószínűleg határainkon kívül is rövidesen jelentést nyer. Igaz, nem a falu, sokkal inkább az ott felépült szálloda miatt, melynek már a nevét is úgy választották meg, hogy a külföldiek is könnyen megjegyezhessék.

 A szálloda történetéről az egyik menedzser, Nagy Róbert segítségével kaphatunk felvilágosítást. Az már elég régen nyilvánvaló volt, hogy Kecskeméten és környékén hiányzik egy igazán színvonalasnak nevezhető szálloda. Kezdetben ugyan a befektetők inkább csak panzió felépítésén gondolkodtak, ám 2006 szeptemberében végül mégis egy „konferencia, wellness és sport" hotel építése kezdődött meg. Egy évvel később, a Hotel Granadában, már ötvennégy szoba várta a vendégeket. Tartozik hozzá kétszáz-személyes, jól felszerelt konferencia terem és még három kisebb, szekcióülések megtartására alkalmas helyiség is. A városközponttól hét kilométerre, az autópálya lehajtótól két percre lévő, nyugodt, csendes, erdő melletti területen sokrétű kikapcsolódásra nyílik lehetőség.

 Katona Annamária szállodavezető különösen arra büszke, hogy Kecskemét legújabb és legmodernebb szállodájának konyháját – fiatal, jól képzett szakszemélyzet élén – olimpiai és világbajnok szakács, Kovács Sándor vezeti. A 120 férőhelyes étteremben csak kiváló alapanyagokból, modern technológiával készült ételeket kínálnak. A nagy érdeklődésre való tekintettel, egy szakképzett dietetikus szakács különleges ajánlatokkal is kedveskedik az erre igényt tartóknak, például a magas vérnyomásos, koleszterin érzékeny, fogyni vágyó vendégeknek.

A mediterrán hangulatot árasztó hotelben háromszázötven négyzetméteres wellness-részleg, feszített víztükrű medence, pezsgőfürdő is van, ezen kívül infraszauna és -szolárium, gőz- és sókabin is található benne. Nagy sikere van a kínai, fogyókúrás masszázsnak. A szobákat nemdohányzók számára alakították ki, mindben van minibár, LCD TV, telefon és Internet csatlakozás. Részben zuhanyzósak, részben kádas fürdőszobával felszereltek, kettőt közülük a mozgáskorlátozott vendégek is használhatnak. Mivel az épület geotermikus fűtésű, a szálloda joggal használhatja a „zöld szálloda" megkülönböztető címet.

Különlegességük, hogy itt többféle sportág gyakorlására is lehetőség nyílik. A vendégeket kétpályás bowling és számos más sporteszköz várja, az asztalitenisz, a dart kiegészítéseként három „profi" teniszpálya is – közülük az egyik fedett – az edzeni kívánók rendelkezésére áll. Rövidesen elkészül a nálunk még alig ismert „pader", a tenisz és a squash ötvözetét jelentő játéktér is. Az épülettel együtt a környező két és félhektáros, erdős zöldterületet is bekerítették, így nyáron a gyerekek bátran szabadjára engedhetők, nem tudnak elcsatangolni. Valószínűleg kedvük sem nagyon lesz hozzá, a minigolf mellett az Uniós szabványoknak mindenben megfelelő játszótér és a szabadtéri kisállatkert is csak rájuk vár.

 Kecskemét nevéhez inkább a barackpálinkát társítanánk, semmint a bort. Rövidesen be kell majd látnunk: ebben is tévedünk! A Granada Hotel vendégeit erről igen könnyen győzi meg Birkás Zoltán, a Duna Borrégió elnöke, akinek kedvenc szavajárása, hogy szőlő nemcsak hegyen terem! Mi több: az ország szőlőtermésének közel fele ezekről a tájakról származik. A borrégió tagjai az elnök vezetésével rendszeresen tartanak a szállodában bemutatókat kiváló minőségű boraikból. A kóstolók résztvevői hamar belátják, hogy akiknek eddig kétségeik voltak ezzel a vidékkel kapcsolatban, ideje, hogy elfelejtsék azokat! Ami pedig a legmeglepőbb: az itt termett Kadarka fűszeressége szembetűnő, ez az a bor, mely mellett végképp feladhatjuk a homoki borokkal kapcsolatos összes előítéletünket.

http://www.wellnesscentrum.hu/granada

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük