2024.július.14. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

RSA Konferencia San Francisco:Trend Micro megoldások VMware platformra a virtuális környezetek biztonságos használatához

4 perc olvasás
<p>  <span class="inline left"><a href="/node/11687"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Image1.thumbnail_35.jpg" border="0" alt="http://www.rsaconference.com/" title="http://www.rsaconference.com/" width="100" height="37" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>http://www.rsaconference.com/</strong></span></span><em>Az április 7-11. között San Francisóban megrendezésre kerülő RSA konferencián bemutatásra kerülő prototípus technológia a Trend Micro által kifejlesztett új virtualizációs biztonsági megoldás, amely a VMware környezetben futó virtuális gépek nagyobb fokú védelmét biztosítja.</em></p><p>

  http://www.rsaconference.com/http://www.rsaconference.com/Az április 7-11. között San Francisóban megrendezésre kerülő RSA konferencián bemutatásra kerülő prototípus technológia a Trend Micro által kifejlesztett új virtualizációs biztonsági megoldás, amely a VMware környezetben futó virtuális gépek nagyobb fokú védelmét biztosítja.

  http://www.rsaconference.com/http://www.rsaconference.com/Az április 7-11. között San Francisóban megrendezésre kerülő RSA konferencián bemutatásra kerülő prototípus technológia a Trend Micro által kifejlesztett új virtualizációs biztonsági megoldás, amely a VMware környezetben futó virtuális gépek nagyobb fokú védelmét biztosítja.

A Moscone Centerben 2008. április 7-11. között megrendezésre kerülő konferencián a Trend Micro 639-es standján ismerkedhetnek meg az érdeklődők a vállalat virtuális környezetek biztonságát célzó technológiai újdonságaival.

Az alaptechnológia olyan új virtualizációs biztonsági megoldást tartalmaz, amely a VMware ESX 3.5 környezetben működik, fertőzött gépeket keres, majd helyreállítja azokat. Ezzel a technológiával a Trend Micro a VMware környezetben futó virtuális gépek nagyobb fokú védelmét biztosítja. 

Egyúttal a Trend Micro bejelentette a vezető szerepet betöltő végpont, átjáró és szerverbiztonsági nagyvállalati termékeinek támogatását is VMware környezetben. Ez lehetőséget nyújt az ügyfeleknek arra, hogy ugyanolyan szintű támogatást kapjanak a VMware virtuális környezetben futó Trend Micro biztonsági termékekhez, mintha csak valós hardveren futtatnák azokat. 

moscona centerMoscone CenterA Trend Micro beépíti a nemrég bejelentett VMware VMsafe API-t biztonsági technológiájába, hogy nagykereskedelmi partnereinek lehetővé tegye VMware-környezetük biztonságának javítását. A VMsafe technológia olyan módon védi a virtuális környezetben futó alkalmazásokat, ahogy fizikai környezetben eddig nem volt lehetséges. A VMsafe API használatával a gyártók jóval biztonságosabb termékeket fejleszthetnek, így sikerrel veszik fel a harcot a legújabb rosszindulatú programokkal szemben. A VMsafe megoldás a VMware hypervisor rétegébe építve átlátható rendszert biztosít, így még a virtuális számítógép megfertőzése előtt kivédhetőek a vírusok, trójaiak valamint a billentyűzet leütéseket figyelő programok általi fenyegetések és támadások. A Trend Micro biztonsági szoftverek elkülönítve és magasabb jogosultsági szinttel futnak majd mint a rosszindulatú programok. Ennek köszönhetően lehetővé válik hálózati kapcsolat nélkül a VMware virtuális gépek újraindítás előtti átvizsgálása és helyreállítása. 

Egy fizikai világban a vállalatok rengeteg időt és pénzt fordítanak végpontjaik, valamint hálózatukat fenyegető rosszindulatú programok és egyéb webes fenyegetések elleni védelemre. A virtuális világban a biztonsági megoldások eddig nem használták ki a virtuális lét előnyeit olyan biztonsági eljárások megvalósításához, amelyek a tisztán fizikai környezetben működő megoldásoknál hatékonyabbak. A VMware virtualizációs platform egyedi lehetőségeit kihasználva a Trend Micro olyan vállalati megoldásokat kínál, melyek a költség,- és működés-hatékonysággal egyidőben védelmet biztosítanak a hálózatot támadó rosszindulatú programok és más webes fenyegetésekkel szemben.

„A közelmúltban bejelentett VMsafe megoldással a Trend Micro fejlett biztonsági szolgáltatásokat épít be a jövőben piacra kerülő termékeibe, melyek segítik ügyfeleinket a fizikai környezetnél biztonságosabb virtuális infrastruktúra kiépítésében" – mondta Brian Byun, a VMware globális partnerekkel és megoldásokkal foglalkozó alelnöke. „Például a Trend Micro által bemutatott hálózati kapcsolat nélküli ellenőrzési és helyreállítási funkció, mellyel készenléti állapotban is védelmet biztosíthatunk virtuális gépeknek rosszindulatú programokkal szemben, mielőtt a felhasználó újra használatba venné őket" – tette hozzá Byun.

„Miközben a szervezetek virtuális környezetet használnak az energia, és az informatikai rendszer felügyeletére szánt költségek visszaszorítása érdekében, egyben lehetőséget is kapnak, hogy magasabb biztonsági szintet érjenek el az új technológia segítségével" – mondta Punit Minocha, a Trend Micro vállalatfejlesztési osztályának vezető-helyettese. „A piacon jelenleg is elérhető biztonsági megoldások nagy része virtuális környezetben gyengébben teljesít, ezért a WMware-rel együttműködve segíteni kívánjuk ügyfeleinket, hogy kihasználhassák a virtualizáció jelentette költségmegtakarítások előnyeit és vele egyidőben javíthassák vállalatuk biztonsági profilját is" – tette hozzá Minocha.

A Trend Micro virtuális környezetek biztonságát megvalósító új megoldása előreláthatólag 2008 második felében lesz elérhető.

http://www.rsaconference.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.