Multimédiás lehetőségeket kínáló, részletgazdag és tiszta képeket garantáló kamera kínálattal érkezik az idei kölni Photokina kiállításra a Samsung. Készülékei közt megtalálható lesz a 14.7 megapixeles NV100HD, a beépített média lejátszót, mp3 lejátszót, illetve szövegnézegetőt is tartalmazó NV9 és az ultra nagy látószögű 24mm kompakt kamera, a HZ1.

Multimédiás lehetőségeket kínáló, részletgazdag és tiszta képeket garantáló kamera kínálattal érkezik az idei kölni Photokina kiállításra a Samsung. Készülékei közt megtalálható lesz a 14.7 megapixeles NV100HD, a beépített média lejátszót, mp3 lejátszót, illetve szövegnézegetőt is tartalmazó NV9 és az ultra nagy látószögű 24mm kompakt kamera, a HZ1.

Photokina a fotógráfiai és képalkotási szektor legnagyobb nemzetközi kiállítása idén is rengeteg új bejelentést tartogat. A kiállítás a képkészítés, tárolás, feldolgozás, és kidolgozás teljes területét érinti. A vásár nem csak, mint vásárlási lehetőség, de az új trendek és irányok bemutatkozásának fóruma is. Ami az IFA a szórakoztató elektronikának az a Photokina a képrögzítésnek. A kiállítás egyaránt értékes csemegékkel szolgál mind a profi mind az amatőr látogatók számára.

Samsung GX20Samsung GX20Széles kínálattal várja a látogatókat a Samsung Kamera üzletága a kölni Photokina kiállításon, ahol a vállalat bemutatja 2009-es, az új fogyasztói trendekre megoldást nyújtó termék palettáját. A fejlődés egyik irányát abban látják a Samsungnál, ha a már meglévő technológiákat kombinálják egymással a fejlesztések fókuszba helyezésével, illetve a konvencióktól való eltéréssel. Különböző felhasználói igényeknek megfelelve olyan megoldásokat kínálnak, amelyek egy fénykép teljes életciklusát végigkísérik, a fotó létrejöttétől kezdve, a tároláson át, egészen a megosztásig.

Az egyik új fogyasztói elvárás a fizikai távolságok gyors legyőzése. A Samsung ezért kifejlesztette a világ első 10-szeres optikai zoom-mal rendelkező ultra nagy látószögű 24mm kompakt kameráját, a HZ1-et, amellyel élesebb és szélesebb képek készíthetők távolról is. Erre azért van lehetőség, mert a készülék kombinálja a 10-szeres optikai zoom technológiát a 24mm-es széles látószöggel. A HZ1-vel a Samsung immár a Compact High Zoom piacon is megjelent.

Samsung HZ1 SSamsung HZ1 S„ A siker kulcsát azok a termékek, megoldások jelentik, amelyek bővítik a fogyasztók fotós és mozgó képes tapasztalatait. Eltérően versenytársainktól, a Samsung szakemberei a kamerák fejlesztésekor a készülékek sajátosságaira és funkcióira koncentrálnak. Vállaltunk rendkívül versenyképes főleg a félvezető iparággal kapcsolatban álló területeken, mint például a televíziók, a videó kamerák és mobil telefonok. Azzal, hogy egységesítettük a központi kapacitásokat és technológiai eszközeinket, illetve azzal, hogy átfogó kutatás végeztünk a felhasználók közt abban bízunk, hogy ezek felhasználásával néhány éven belül bekerülünk a világ vezető kamera gyártói közé.„ – hangsúlyozta Park Sang-Jin, a Samsung Kamera üzletágának alelnöke

A Samsung azt a célt helyezte maga elé, hogy a felhasználók számára olyan elérhető eszközöket gyártson, amelyek megkönnyítik a digitális képek tárolását, és ezek megosztását más otthoni készülékeken keresztül, hogy közös élményekké váljanak a megörökített pillanatok.

HD élmények megosztása

Samsung NV100HDSamsung NV100HDA HD méretű képek és videók, amelyeket a Samsung NV100HD fényképezőgéppel vagy a HMX20 videó kamerával rögzítünk, akár azonnal megnézhetőek, ha a készülékeket összekötjük egy Samsung nagyfelbontású tévével. Ha Anynet + HDMI-CEC szabványú a televíziónk, akkor mindössze egy távirányítóval is irányíthatjuk az összes audió-videó berendezésünket beleértve ebbe a házi mozinkat, a Blu-ray lejátszónkat, a digitális kameránkat vagy a tévét magát.

Drótnélküli kapcsolat

A Samsung DLNA-ready digitális AV termékien keresztül a felhasználók bármilyen sztrímelt vagy letöltött tartalmat élvezhetnek a lakás bármely pontján, akár egyszerre több készüléken is. A Samsung fényképezőgéppel készített fotókat könnyedén át tudjuk küldeni a tévénkre, hogy megnézzük és mindezt bármilyen kábeles csatlakozás nélkül. WiFi hálózat segítségével pedig elküldhetjük a fotót akár az asztali számítógépünkre is, vagy feltölthetjük bármelyik képmegosztó oldalra, illetve elküldhetjük email csatolmányként is.

NV100HD

A 14.7 megapixeles felbontásnak és a 28mm-es széles látószögű 3,6 szoros optikai zoomra képes Schneider lencsének köszönhetően az NV100HD garantáltan tű éles, tiszta és részletgazdag képeket készít, minden egyes exponáláskor. Jelenleg az NV100HD a legkifinomultabb digitális fényképezőgép a Samsung kínálatában. Olyan kiemelkedő tulajdonságai vannak, mint a 720p videó felvétel vagy a kettős képstabilizátor. 3" hVGA  LCD (460K pixel)  érintőképernyő található a gép hátoldalán. Ezt a Samsung Smart Touch 2.0 technológiájával egészítettek ki, hogy a felhasználók könnyedén elérhessék, és akár egyetlen ujjmozdulattal irányíthassák a kamera beállításokat, funkciókat.

NV9

A NV9 egy ultra kompakt, 10.2 megapixeles digitális fényképezőgép, amelyet egy nagy 2.7 hüvelykes LCD képernyővel, 5-szörös belső optikai zoom-mal és kettős képstabilizátorral láttak el. A gép számos multimédiás lehetőséget kínál. Többek között beépített média lejátszót, mp3 lejátszót és szövegnézegetőt is tartalmaz. A készülék arcfelismerő technológiájának köszönhetően egyszerre akár kilenc arcot is felismer, amelyekre automatikusan fókuszál, illetve kiszámítja a legoptimálisabb zoom és a legjobb képminőséget garantáló expozíciós értéket. A Smile Shot funkció felismeri a változásokat a fotózott személy arcán, és csak akkor exponál, ha az éppen mosolyog. Hasonló elv alapján a pislogás kiszűréséért a Blink Shot funkció felel.

HZ1 (kísérleti elnevezés)

A HZ1 a világ első 10-szeres optikai zoom-mal rendelkező, ultra nagy látószögű 24mm kompakt kamerája. Ráadásul a HZ1 különféle kiemelkedő funkciókkal is rendelkezik, mint például a HD filmfelvétel, Perfect Portrait System, Function Description, Photo Style Selectort és a DCM (Digitális Tartalom Menedzser). Ez utóbbi teszi lehetővé a felhasználóknak, hogy könnyedén kezelhessék és tárolhassák képeiket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük