2023.február.02. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

SÁRKÁNYHAJÓ FESZTIVÁLOK 2010 — VI. Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivál

3 perc olvasás
  <span class="inline inline-left"><a href="/node/43469"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image1_269.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="84" /></a></span> <p>Egy újabb sikeres Európa-bajnokság után idén is a székesfehérvári Csónakázó tavon zárják a fesztivál évadot a sárkányhajósok a Fehérvári Vigasságok és Lecsófesztivál kísérő programjaként. </p><p>

  image1 269.thumbnail

Egy újabb sikeres Európa-bajnokság után idén is a székesfehérvári Csónakázó tavon zárják a fesztivál évadot a sárkányhajósok a Fehérvári Vigasságok és Lecsófesztivál kísérő programjaként.

  image1 269.thumbnail

Egy újabb sikeres Európa-bajnokság után idén is a székesfehérvári Csónakázó tavon zárják a fesztivál évadot a sárkányhajósok a Fehérvári Vigasságok és Lecsófesztivál kísérő programjaként.

A Dragon Aktív Kft. a Magyar Sárkányhajó Szövetség szakmai támogatásával idén hetedik alkalommal rendezte meg az öt helyszínen zajló fesztiválsorozatot. A győri, faddi, budapesti és szegedi versenyeket követően most Fehérváron szólalnak meg a sárkányhajók dobjai.

shf2009 szfehervar021.thumbnailAz évek óta sikeresen zajló fesztivál immár hagyományos záró állomására ebben az évben is közel 80 legénységet várnak a rendezők. A fehérvári sárkányhajó fesztivál két napja alatt nemcsak az Európa-bajnokságot megjárt legénységek, de más egyesületi, gyakorlottabb, kevésbé gyakorlott és több teljesen kezdő csapat is rajthoz áll, hogy 200 valamint a maratoni 2000 méteres távon, kategóriájának (női, open – férfi -, vegyes), korosztályának és gyakorlottságának (első bálozók, újabb lehetőségek, team és céges kupák, magyar bajnokság futamai) megfelelő szinten lapátoljon a győzteseknek járó kupákért.

A hazánkban is egyre népszerűbb sportágat már csaknem 600 versenyzési engedéllyel bíró "A" és "B" licences sportoló űzi a Magyar Sárkányhajó Szövetség égisze alatt. Emellett sok egyesületi, céges és baráti csapat szerveződik az ország minden pontján. A fesztivál nem titkolt célja, hogy egyre többeket bevonjanak ebbe a nem mindennapi, csapatépítésben élenjáró, szép környezetben zajló sportágba.

Az idei fesztiválok újdonsága volt, hogy minden helyszínen páros (férfi, női és vegyes) outrigger versenyeket is rendeztek a sárkányhajós legénységek arra jelentkező tagjainak és a vállalkozószellemű jelentkezőknek. Az outrigger versenyek nemvárt sikert arattak. Több helyszínen a meghirdetett futamok mellett újabb időpontokat is ki kellett írni, hogy minden lelkes jelentkező elindulhasson. A kecses polinéziai eredetű oldaltámaszos hajókat a dragonosok sokszor használják edzéseiken, de most minden fesztiválon induló kipróbálhatja.

A "Sárkányok a vízen" c. gyermekrajz pályázata is utolsó állomásához érkezett. A szervezők a Csónakázó tónál is biztosítják a csemeték alkotó műhelyét. Minden 14 év alatti gyermeket várnak, hogy remekműveikkel indulhassanak az októberi értékelésen. A legjobb pályamunkát családi wellness hétvégével jutalmazzák, a ceglédi Aquarius Hotel**** jóvoltából.

http://www.sarkanyhajofesztivalok.hu/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.