Egy újabb sikeres Európa-bajnokság után idén is a székesfehérvári Csónakázó tavon zárják a fesztivál évadot a sárkányhajósok a Fehérvári Vigasságok és Lecsófesztivál kísérő programjaként.

 

Egy újabb sikeres Európa-bajnokság után idén is a székesfehérvári Csónakázó tavon zárják a fesztivál évadot a sárkányhajósok a Fehérvári Vigasságok és Lecsófesztivál kísérő programjaként.

A Dragon Aktív Kft. a Magyar Sárkányhajó Szövetség szakmai támogatásával idén hetedik alkalommal rendezte meg az öt helyszínen zajló fesztiválsorozatot. A győri, faddi, budapesti és szegedi versenyeket követően most Fehérváron szólalnak meg a sárkányhajók dobjai.

Az évek óta sikeresen zajló fesztivál immár hagyományos záró állomására ebben az évben is közel 80 legénységet várnak a rendezők. A fehérvári sárkányhajó fesztivál két napja alatt nemcsak az Európa-bajnokságot megjárt legénységek, de más egyesületi, gyakorlottabb, kevésbé gyakorlott és több teljesen kezdő csapat is rajthoz áll, hogy 200 valamint a maratoni 2000 méteres távon, kategóriájának (női, open – férfi -, vegyes), korosztályának és gyakorlottságának (első bálozók, újabb lehetőségek, team és céges kupák, magyar bajnokság futamai) megfelelő szinten lapátoljon a győzteseknek járó kupákért.

A hazánkban is egyre népszerűbb sportágat már csaknem 600 versenyzési engedéllyel bíró "A" és "B" licences sportoló űzi a Magyar Sárkányhajó Szövetség égisze alatt. Emellett sok egyesületi, céges és baráti csapat szerveződik az ország minden pontján. A fesztivál nem titkolt célja, hogy egyre többeket bevonjanak ebbe a nem mindennapi, csapatépítésben élenjáró, szép környezetben zajló sportágba.

Az idei fesztiválok újdonsága volt, hogy minden helyszínen páros (férfi, női és vegyes) outrigger versenyeket is rendeztek a sárkányhajós legénységek arra jelentkező tagjainak és a vállalkozószellemű jelentkezőknek. Az outrigger versenyek nemvárt sikert arattak. Több helyszínen a meghirdetett futamok mellett újabb időpontokat is ki kellett írni, hogy minden lelkes jelentkező elindulhasson. A kecses polinéziai eredetű oldaltámaszos hajókat a dragonosok sokszor használják edzéseiken, de most minden fesztiválon induló kipróbálhatja.

A "Sárkányok a vízen" c. gyermekrajz pályázata is utolsó állomásához érkezett. A szervezők a Csónakázó tónál is biztosítják a csemeték alkotó műhelyét. Minden 14 év alatti gyermeket várnak, hogy remekműveikkel indulhassanak az októberi értékelésen. A legjobb pályamunkát családi wellness hétvégével jutalmazzák, a ceglédi Aquarius Hotel**** jóvoltából.

http://www.sarkanyhajofesztivalok.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük