2024.május.20. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Segélykoncertek leukémiás betegekért Waszlavik (Gazember) László fővédnökségével

5 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/6028"><img class="image thumbnail" src="/files/images/plakat.thumbnail_1.jpg" border="0" alt="Plakát" title="Plakát" width="71" height="100" /></a></span></p><p><strong>Október 12-13-án (péntek-szombat) ismét megrendezésre kerül a </strong><a href="http://segelykoncert.hu/leukemiafesztival/index.htm" target="_blank"><strong>„Leukémia Fesztivál 2007 - Segélykoncertek a leukémiás betegekért"</strong></a><strong> a budapesti Vörös Yuk és Kék Yuk klubban. Az országos fesztivál társult rendezvényei további négy helyszínen szintén megrendezésre kerülnek ezen a hétvégén (Budapest, Gödöllő, Pécs, Siófok). Majd az ősz folyamán, egyéb helyszíneken (pl. Kapuvár) folytatódik a programsorozat. </strong></p><p><strong> 

plakát

Október 12-13-án (péntek-szombat) ismét megrendezésre kerül a „Leukémia Fesztivál 2007 – Segélykoncertek a leukémiás betegekért" a budapesti Vörös Yuk és Kék Yuk klubban. Az országos fesztivál társult rendezvényei további négy helyszínen szintén megrendezésre kerülnek ezen a hétvégén (Budapest, Gödöllő, Pécs, Siófok). Majd az ősz folyamán, egyéb helyszíneken (pl. Kapuvár) folytatódik a programsorozat.

 

plakát

Október 12-13-án (péntek-szombat) ismét megrendezésre kerül a „Leukémia Fesztivál 2007 – Segélykoncertek a leukémiás betegekért" a budapesti Vörös Yuk és Kék Yuk klubban. Az országos fesztivál társult rendezvényei további négy helyszínen szintén megrendezésre kerülnek ezen a hétvégén (Budapest, Gödöllő, Pécs, Siófok). Majd az ősz folyamán, egyéb helyszíneken (pl. Kapuvár) folytatódik a programsorozat.

 

A kezdeményezés részeként hamarosan megjelenik az „Emberek Emberekért – Jótékonysági válogatás a leukémiás betegekért – No1" letölthető válogatáslemez is.

Az Emberek Emberekért egy több részes válogatásalbum, amelyen hazai és külföldi előadók dalai szerepelnek. A zenészeket az a közös cél hozta össze, hogy tehetségükkel és hírnevükkel felhívják a közvélemény figyelmét arra, hogy milyen költséges a hematológiai kezelés, azon belül is a leukémiás betegek gyógyítása.

Az Emberek Emberekért válogatásalbum a „Leukémia Fesztivál – Segélykoncertek a leukémiás betegekért" kiadványa. A Leukémia Fesztivál egy országos rendezvénysorozat, mely 2006 márciusa óta szerveződik. A fesztiválsorozat a fővárosban és vidéken több klubban megrendezésre került már és folyamatosan szerveződnek további állomások is. A rendezvényeken többféle stílusú élőzene mellett vetítés, pantomim, versmondás, ruhabemutató és gépzene (CD/LP) is szórakoztatja a közönséget. Nagyjából száz zenekar és előadó támogatja dalaival és fellépésével a kezdeményezést.

A Leukémia Fesztivál művészeti fővédnöke Waszlavik „Gazember" László, szakmai fővédnöke Dr. Fekete Sándor osztályvezető főorvos, a Magyar Hematológiai és Traszfúziós Társaság elnöke. Az Emberek Emberekért album védnöke Gidófalvy Attila.

A Leukémia Fesztivál hamar követőkre talált. A céllal egyetértve több önkéntes csatlakozott, illetve szerveződni kezdtek önálló szervezésű, társult rendezvények is. Például: Leukémia – Jótékonysági Fesztivál, I. és II. Pécsi Leukémia Fesztivál, I. Siófoki Leukémia Fesztivál, I. Gödöllői Leukémia Fesztivál, I. Kanizsai Rock-Est a Leukémiás Betegekért, I. Kapuvári Leukémia Fesztivál. Ezen túl a Keresztény Rockzenészek a Leukémiás Betegekért fesztivál – az élőzene mellett imákkal és evangéliumolvasással, valamint az „Anti-Drog Fesztivál – Mindig van kiút!", ahol a koncertek között beszédek, tapasztalatok hangzottak el drog-prevenciós céllal. Mindegyik rendezvény felajánlotta az eseményen gyűlt adományokat „A Leukémiás Betegekért" alapítvány részére, mely a Szent László Kórház Haematalógiai osztályát támogatja. Az alapítvány képviselője Dr. Herjeczki Kornél.

A kezdeményezéshez csatlakozott egy jótékonysági aukció is. A vatera.hu oldalon drog-prevenciós pólókra lehet licitálni. A bevételek szintén az alapítvány számlájára kerülnek.

A Leukémia Fesztiválon és a társult rendezvényeken több külföldi előadó is fellépett már, illetve jelezte fellépési szándékát. Az Emberek Emberekért válogatáson is szerepelnek dalok külföldi zenészektől. Előadók, szerzők és szervezők támogatják a kezdeményezést Magyarországon és Erdélyen túl a következő országokból: Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália, Ausztria, Bulgária, Nagy-Britannia, Németország és Svájc.

A Leukémia Fesztivál deklaráltan politikamentes, pártsemleges és független. A stábban egyaránt találhatók jobb- és baloldali meggyőződésű, illetve hívő és világi személyek. Sőt, a hívők közül többféle felekezet is képviselteti magát.

Az Emberek Emberekért album névadója Bernáth (Y) Sándor, aki úttörőként helyet biztosított az első rendezvénynek. Eredetileg az első fesztivál nevének szánta, de végül az a döntés született, hogy legyen inkább a (remények szerint) maradandóbb album címe, hiszen jól kifejezi a szervezők üzenetét.

Ez a kezdeményezés olyan zenészek, dalszerzők, roadok, koncertszervezők, klubtulajdonosok összefogása, akik a cél érdekében képesek voltak felül emelkedni a világnézeti különbségeken. A cél pedig nem más, minthogy ki-ki a maga képessége, tehetsége, tudása, lehetősége szerint segítse az elesetteket. És ebben jó példával elől járjon, kedvet csinálva másoknak is. Ahogyan a Keresztény Rockzenészek a Leukémiás Betegekért rendezvény kapcsán a magyar közönség számára írt ajánlójában világhírű Noel Richards fogalmazott: „Ez a zenei fesztivál egy nagyszerű alkalom, hogy résztvevőként te is segíthess adományokat gyűjteni azoknak, akik magukon nem tudnak segíteni. Ne szalaszd el ezt a lehetőséget, hogy változtass valakinek az életén!" Vagy amit Jézus Krisztus tanított, és amit a Leukémia Fesztivál mottójául választott: „Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük…"

Következő jótékonysági rendezvény:
Leukémia Fesztivál 2007 – Segélykoncert a leukémiás betegekért!
2007. október 12-13. (péntek-szombat) 18:00-04:00
Vörös Yuk / Kék Yuk
Budapest III. ker., Fényes Adolf u. 28.
http://segelykoncert.hu/ 

Az adományok kezeléséért felelősséget vállal:
A Leukémiás Betegekért Alapítvány
1097 Budapest, Gyáli út 5-7.
Adószám: 18005196-1-43
ERSTE BANK – 11991102-02127833
Dr. Herjeczki Kornél képviselő

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.