2024.július.22. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Senki többet, harmadszor! LICITVERSENY A JÓTÉKONYSÁGI AUKCIÓ VÉGÉN

4 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/11487"><img class="image thumbnail" src="/files/images/ebay.jpg" border="0" width="80" height="38" /></a></span><span class="inline left"><a href="/node/10895"><img class="image preview" src="/files/images/pic13290.gif" border="0" alt="www.redbullairrace.com" title="www.redbullairrace.com" width="146" height="83" /></a></span> <p>Az elmúlt 17 napban a <em>„Wings for Life Charity Auction @ eBay"</em> keretében 55 különleges sportcikk talált új gazdára a nemes célokat szolgáló internetes árverésen.</p><p>

 ebaywww.redbullairrace.com

Az elmúlt 17 napban a „Wings for Life Charity Auction @ eBay" keretében 55 különleges sportcikk talált új gazdára a nemes célokat szolgáló internetes árverésen.

 ebaywww.redbullairrace.com

Az elmúlt 17 napban a „Wings for Life Charity Auction @ eBay" keretében 55 különleges sportcikk talált új gazdára a nemes célokat szolgáló internetes árverésen.

Folyamatosan emelkedtek a legutóbbi Dakaron győztes KTM motorra tett licitek a Wings for Life internetes jótékonysági árverés utolsó perceiben. A legmagasabb, 31.050 eurós tét végül Németországból érkezett, amely csupán egyike volt annak a 13 országnak, amely sikeresen vett részt az eBay, a világ legnagyobb online internetes piacának 2008. március 13-tól 30-ig tartó árverésén, ahol is 355.000 eurót (kb.: 90,5 millió forint) gyűjtöttek össze gerincvelővel kapcsolatos  kutatásokra.

Nehéz lenne bizonyítani a közvetlen kapcsolatot Mika Kallio-nak a motoros világbajnokság második, jerezi (Spanyolország) futamán a 250 cm3-es géposztályban aratott győzelme, és a bukósisakjára tett licitek összegének hirtelen megnövekedése között; mindenesetre a finn motoros sisakjának ára ezen a délutánon a kétszeresére nőtt az Ausztria és Finnország között folyó licitversenyen, amelyből az osztrák licitáló került ki győztesen. A világ minden részéből összegyűjtött aukciós tárgyak most újból szétszélednek a világ minden részébe. 13 ország eBay-vásárlói vettek részt az aukción. A francia Cyril Despres KTM motorja, amellyel a legutóbbi, 2007-es Dakaron győzött, most Németországban talált új otthonra az izgalmas finálé után.

Az árverés fő attrakciója, David Coulthard Silverstone-ban használt eredeti F1-es autója már március 23-án elkelt, és a Wings for Life „Faces for Charity" projektje után (10 fontért bárki arcképe felkerülhetett az autóra) ismét nemes célt szolgált. Összesen 40.000 euró értékben repüléssel kapcsolatos nyeremények is kalapács alá kerültek, pl. sétarepülés Hannes Arch-kal a salzkammerguti tavak felett egy legendás DC6-os illetve B25-ös gépen, vagy utazás az USA-ba egy Red Bull Air Race versenyre. A motorsport világából érkező számos relikvia, MotoGP sisakok, motocross GP belépőjegyek, Forma 1-es versenyöltözékek és a csapatokat reklámozó különféle cikkek további 60.000 euróval támogatják a gerincvelő-kutatást. A különleges alkalmakra és eseményekre – mint pl. egy együtt töltött edzésnap az FMX csillag Travis Pastrana-val, vagy DTM VIP csomag Martin Tomczyk vendégeként, vagy barátságos futballmérkőzés a Salzburg Bulls ellen, – a jövő hetekben, hónapokban kerül sor.

A „Senki többet, harmadszor!" égisze alatt a Föld minden tájáról érkezett sportcikkeket kínáltak eladásra az elmúlt 17 nap során a világ legnagyobb internet piacán, az eBay-en. „Az, hogy az emberek hajlandóak jó ügyért sok pénzt adományozni, non-profit szervezetünk számára igen jó jel, és nagyon örülünk, hogy az ügy széles körben elfogadás nyert. Az egyedi kiállítási tárgyak nagymértékben hozzájárultak ahhoz, hogy egyrészt a Wings of Life alapítvány, másrészt az alapítvány céljainak támogatásához méltó összeg álljon rendelkezésre" – nyilatkozta az első eredményeket értékelve Heinz Kinigadner, a Wings for Life megalapítója.

Az aukción befolyt összeget közvetlenül a kutatásokra fordítják, hogy elősegítsék a kutatásfejlesztést. A Wings for Life magánalapítvány hatalmas célt tűzött ki maga elé, mégpedig azt, hogy a paraplegia, vagyis a gerincvelő sérülése okozta kétoldali végtagbénulás többé ne pecsételhesse meg emberek sorsát. Az alapítvány 2004. óta támogat olyan nemzetközi élvonalbeli kutatócsoportokat, amelyek a gerincvelő sérülések gyógyításában ígéretesnek mutatkozó kutatóprojekteken dolgoznak. Mivel non-profit szervezet, az alapítvány a magánadományoktól függ, amelyeket garantáltan a kutatási tevékenységek támogatására fordítanak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.