2022.október.02. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Stuttgart sűrű éjszakája

4 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/11481"><img class="image thumbnail" src="/files/images/05.04._Lange%20Nacht_Bahnhof1.thumbnail.jpg" border="0" width="72" height="100" /></a></span>  <p>A stuttgarti magyar intézet története legmozgalmasabb éjjelére készül ezen a hétvégén: az április 5.-én este 7 órától másnap hajnali kettőig tartó, évről évre megrendezett <em>Lange Nacht der Museen</em> (Múzeumok hosszú éjszakája) című rendezvénysorozaton egyszerre két fronton kínál gazdag programot. </p><p>

05.04. lange%20nacht bahnhof1.thumbnail 

A stuttgarti magyar intézet története legmozgalmasabb éjjelére készül ezen a hétvégén: az április 5.-én este 7 órától másnap hajnali kettőig tartó, évről évre megrendezett Lange Nacht der Museen (Múzeumok hosszú éjszakája) című rendezvénysorozaton egyszerre két fronton kínál gazdag programot.

05.04. lange%20nacht bahnhof1.thumbnail 

A stuttgarti magyar intézet története legmozgalmasabb éjjelére készül ezen a hétvégén: az április 5.-én este 7 órától másnap hajnali kettőig tartó, évről évre megrendezett Lange Nacht der Museen (Múzeumok hosszú éjszakája) című rendezvénysorozaton egyszerre két fronton kínál gazdag programot.

A házban szervezett rendezvénysorozat mellett ugyanis az idén – a francia főkonzulátussal közösen – a magyar intézet kapott felkérést a stuttgarti főpályaudvaron zajló nagyszabású kulturális események megtervezésére és lebonyolítására.

05.04. lange%20nacht bahnhof2.thumbnailAz Európán átvezető Budapest-Párizs vasúti főútvonal – melynek központi állomása éppen Stuttgart – mentén szervezett magyar-francia kulturális megaprojektnek köszönhetően egyetlen éjszaka folyamán számtalan érdeklődőt tud a kortárs magyar művészet változatos kínálatával megszólítani. A tavalyi tapasztalatok alapján ugyanis a Hauptbahnhof kulturális menedzserei az idén is 20 000 fős közönségre azámítanak az éjszaka folyamán.

A két helyszínen zajló programokról részletesen:

1. A Múzeumok Hosszú Éjszakája a Magyar Kulturális Intézetben

Dátum: 2008. április 5. szombat, 19.00 – 02.00 óra

Helyszín: Magyar Kulturális Intézet

2005.04.lange nachtbahnhofadrienn hd.thumbnailA földszinti galériában a 2008. április 3-án nyíló „Művésztalálkozások" című kiállítást tekinthetik meg), amely a Kunststiftung Baden-Württemberg valamint a „Budapest" galéria német és magyar ösztöndíjasainakmunkáit mutatja be.

A kiállító művészek: Lörincz Ágnes, Cseke Szilárd és Ilauszky Tamás.

A kiállítás 2008.05.13-ig tekinthető meg.

Szabó Ágnes Eszter vezetésével látogatóink maguk is részt vehetnek a „rec" (record&recycling – contorl your future) művészeti projektben. A workshop a partikultúra, az új design-trendek és a környezettudatos gondolkodásmód elemeit ötvözve képviseli a városi életforma közvetlen megnyilvánulását.

05.04. lange%20nacht uki1.thumbnailAz első emeleten Szolnoki József „hun volt, hun nem volt…" című élő filminstallációját láthatják. Az installációt a Kaos Camping mutatja be. A művész arra a kérdésekre keresi a választ: Mi az a hun-vírus? Kik a hobbi-hunok és mit akarnak tőlünk? Kortárs politikai okkultuizmus Magyarországról.

Garantáltan eredeti magyar ételek és italok mellet a vendégek egész éjszaka magyar zenét hallgathatnak

2. „Willkommen, Bienvenue, Üdvözöljük!"

A Múzeumok Hosszú Éjszakáján Párizs találkozik Budapesttel a Bahnhofsturmban, a Turmforum Stuttgart 21-ben.

Dátum: 2008. 04. 05. szombat, 19.00 – 02.00 óra

Helyszín: Bahnhofsturm Stuttgart

05.04. lange%20nacht uki2.thumbnailAz új európai fővonal, a Párizsból Budapestre vezető, 1500 km hosszú vasút keresztülszeli Baden-Württemberget. Stuttgart 21 és a Stuttgart-Ulm projekt központi része az új európai nagysebességű vasútnak. Nyugat és Kelet, Párizs és Budapest már a Múzeumok Hosszú éjszakáján egymásra talál. Az éjszakát magyar és francia zenészek, táncosok, beszédművészek, DJ-k és VJ-k változtatják nappallá. A francia hip-hoptól a magyar sanzonon, francia DJ-VJ akción és a többnyelvű performanszokon át a magyar és francia táncelőadásokig – a Bahnhofsforum mindkét ország részéről garantálja a változatos szórakozást.

1. szint (bejárati rész) (folyamatos)

A magyar Specko Jedno, a kiváló francia Boulez Republic Grand Ensemble DJ/VJ-együttes, valamint a nagyszerű nyolctagú – ugyancsak francia – Nouvel R. hip-hop-formáció előadása.

9. szint (folyamatos)

A 9. szint európai sokszínűséget kínál: itt lép fel zenészeivel és táncosaival Hód Adrienn együttese, továbbá Claude Horstmann az "NN" német-francia beszédperformansz-csoporttal. "10 perc" a strasbourgi Etienne Faneguzzi táncperformanszának a címe. Tíz percnyi felgyorsult életérzés.

Stéphane Le Mercier képzőművész „Einladung 18" című vetítése a Bahnhofsturm külső homlokzatán. A művész már évek óta gyűjti különféle intézmények és galériák meghívóit. Ezek képezik az alapját a német, francia és magyar nyelvű poémájának.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.