A felsőörsi Európai Roma Zenei Szakkollégium meghallgatást tart. A Szakkollégium 12-20 éves roma, hangszeren játszani tudó fiatalokat vár. A jelentkezőket meghallgatja a művészeti igazgató: Snétberger Ferenc, Liszt-díjas gitárművész, zeneszerző.

 

 

A felsőörsi Európai Roma Zenei Szakkollégium meghallgatást tart. A Szakkollégium 12-20 éves roma, hangszeren játszani tudó fiatalokat vár. A jelentkezőket meghallgatja a művészeti igazgató: Snétberger Ferenc, Liszt-díjas gitárművész, zeneszerző.

„Ha szeretsz zenélni, gitáron (klasszikus, jazz, basszus), bőgőn, csellón, hegedűn, zongorán, cimbalmon, ütős (pl. dob, percussion, darbuka, vibrafon) vagy fúvós (pl. klarinét, trombita, szaxofon) hangszeren játszol, ha jazz-re, világzenére és klasszikus zenére is nyitott 12-20 éves roma fiatal vagy, és szeretnél iskolánkban tanulni, várjuk jelentkezésed az EURÓPAI ROMA ZENEI SZAKKOLLÉGIUMba. Különösen az ütőhangszereseket és bőgős jelentkezőket várjuk. Énekes tanszakot terveink szerint csak 2013-ban indítunk, így szólóénekkel egyelőre kérünk, ne jelentkezz. Amit mindenképpen írj meg számunkra: Neved – Levelezési címed (hol kapod meg leghamarabb a levelet) – Telefonszámod (ha van sajátod, akkor azt, vagy szüleidét, iskoládét – amelyen a leggyorsabban elérhetünk, több számot is megadhatsz) – E-mail címed – Hol, kitől tanultál zenélni? (pl. otthon vagy zeneiskolában. Nem számít, ha nem jártál zeneiskolába.) – Tudsz kottát olvasni? (nem baj, ha nem) – Amit még fontos tudnunk rólad, és küldd el e-mailben: info@campeurope.hu" – szól a Kollégium felhívása.

Az Európai Roma Zenei Szakkollégium egy erős, nemzetileg és nemzetközileg egyaránt elismert, példaértékű iskolát kíván teremteni, melyben a fiatal, hátrányos helyzetű roma zenei tehetségeket világszínvonalú képzés és mentorálás révén hozzásegítik zenei karrierjük elindításához. Az intézmény Snétberger Ferenc művészeti vezetésével 2011. június 19-én nyitja meg kapuit 60 tehetséges roma fiatal előtt.  Oktatóik, mentoraik olyan nemzetközileg elismert zenész-tanárok lesznek, mint Oláh Kálmán, László Attila, Szakcsi Lakatos Béla, és olyan kiváló nemzetközi vendégelőadók, mint Paolo Vinaccia, Tony Lakatos vagy Roby Lakatos. A gyerekek számára az évi 12 hetes oktatás teljes mértékben ingyenes. Az ősz óta tartó meghallgatásokon számos tehetséges jelölttel találkoztak, de a válogatás még tart, márciusig több helyszínre is ellátogatnak és fogadják ill. meghallgatják a jelentkezőket: 

január 17-én, hétfőn 10.30 és 13.30 óra között Salgótarjánban, a Zeneiskolában (Váczi Gyula Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Salgótarján, József A. u. 2/A)

január 18-án, kedden 10.30 és 13.30 óra között Szolnokon, a Zeneiskolában (Bartók Béla Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Szolnok, Réz u. 1.)

január 19-én, szerdán 10.30 és 13.30 óra között Veszprémben, a zeneiskolában (Csermák Antal Zeneiskola, Veszprém, Erzsébet sétány 1.)

A további meghallgatások helyszíne Nagykanizsa, Kaposvár, Pécs és Budapest lesz. A meghallgatáson zongorát, dobot, nagybőgőt biztosítanak. Ha más hangszeren játszol, vidd

magaddal. Ha nem tudsz hangszert vinni, írd meg.

Elsősorban a jazz-re, világzenére és klasszikus zenére is nyitott, hangszeren már játszó fiatalokat várják.  Jelenleg az ütőhangszereseket és bőgősöket részesítik előnyben, de természetesen a más hangszerekkel ügyesen bánó zenészjelölteket is szívesen fogadják. Szólóének tanszakot 2013-tól indítanak majd, így az énekesek jelentkezését egyelőre nem tudják fogadni. Jelentkezés a 70/984-83-66-os telefonszámon és az info@campeurope.hu e-mail címen. A 60 legtehetségesebb fiú és lány Felsőörsön (a Balatonfelvidéken) tanulhat 2011 nyarán 6 héten át, majd ősszel és tavasszal 3 hétig. A Szakkollégiumban tizenkét héten át zenei, művészeti órákat, angol nyelvi, számítógépes ismereteket, és munkavállalással kapcsolatos képzéseket és roma kultúrismereti órákat tartanak. Ha idén mégsem nyersz felvételt, ne keseredj el, légy kitartó, mert a felvételit minden évben újra meghirdetik.

„Kedves Család! Zeneileg tehetséges gyermekük számára ez egyedülálló lehetőség. Kérjük,

támogassák, hogy jelentkezése eljuthasson hozzánk; örömmel fogadunk minden jelentkezőt.

Kollegáink a tanulmányok alatt családjukat is segíteni fogják." – fejeződik be a felhívás Snétberger Ferenc művészeti igazgató, Mészáros Zoltán ügyvezető igazgató és Tromposch Julianna projekt vezető aláírásával.

Kapcsolat:

Camp Europe Felsőörs Oktatási Közhasznú Nonprofit Kft. 8200 Veszprém, Haszkovó u. 25/A

Tel.: 88/560-103  fax: 88/560-104. Mobil: 70/984-83-66

E-mail: info@campeurope.hu

Web: http://www.campeurope.hu/

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük