Bár nem rendelkezik szuperképességekkel, nagylelkűsége és javíthatatlan optimizmusa elég ahhoz, hogy rabul ejtse az emberek szívét.

 

Bár nem rendelkezik szuperképességekkel, nagylelkűsége és javíthatatlan optimizmusa elég ahhoz, hogy rabul ejtse az emberek szívét.

 

A kedves tengeri szivacs kiolthatatlan jókedve mindenkire egykettőre átragad, egyszerűen képtelenség nem szeretni. Ez alól Janicsák Veca sem kivétel, az énekesnő odavan a lyukacsos mesefiguráért, olyannyira, hogy ő énekelte fel a sorozat dalait.

 

Éjjel- nappal sugárzik belőle az energia, mindenkiben meglátja a jót és persze mindig kész egy kis bolondozásra: ő SpongyaBob, aki Bikinifenéken, egy ananász belsejében lakik, egy macskaként viselkedő házicsiga gazdája, napjai nagy részét pedig barátjával Patrikkal, a tengeri csillaggal tölti. A megkapó humor és a sárga szivacs jellegzetes kacagása védjegyévé vált a szériának, rajongók millióit állítva maga mellé.

 

Hazánk egyik legnépszerűbb énekesnője, Janicsák Veca az elejétől kezdve követte a Nickelodeon sztárjának mindennapjait, sőt, kevesen tudják, hogy az énekesnő hangja is hallható a mese alatt: Veca ugyanis édesapjával, Janicsák Istvánnal együtt énekelte fel a sorozat népszerű dalait.

 

„Gimnazista voltam, amikor berobbant a nagy "kockanadrágláz". Akik szinkronizáltak, énekeltek benne, természetesen egy picivel előbb láthatták, mint a nagyközönség. Édesapámé volt a főcímdal, én pedig egyéb zenés szerepeket kaptam." – mesélte a fiatal énekesnő, aki azt is elárulta, hogy édesapjának, a Z'zi Labor énekes-dalszerzőjének nemcsak a vidám dalszövegeket köszönhetjük, de a szereplők neveinek magyar változatát is.

 

„Minden dalszöveget édesapám írt, az ő agyszüleményei ezek a magyar nevek is. Nekem a Tunyacsáp elnevezés a kedvencem, nagyon találó."- mondja nevetve Veca, aki máig az egyik kedvenceként tartja számon a sorozatot. „Ha van rá lehetőségem, mindig megnézek egy-egy részt. Nagyon szerethető sorozat, ráadásul igazi csemege az efféle társadalomkritika. SpongyaBob nem csak egy mese. Ha jól figyel az ember, megláthatja önmagát és a 21.századi társadalmat egy tengeri szivacs naiv szemecskéin keresztül." – foglalta össze Veca, hogy többek közt miért is érdemes megismerkedni a tengermélyi kalandokkal.

 

Az Emmy-díjas sorozat népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy SpongyaBob és barátai kilenc évad óta szórakoztatják 35 nyelven több mint 170 ország hűséges rajongóit. A kicsik (és nagyok) legnagyobb örömére a SpongyaBob november 11-től vadonatúj részekkel tér vissza a Nickelodeon csatornájára.

 

http://nickelodeon.hu/

 

Lantai József