2013. november 17-én, vasárnap a Syma Rendezvényközpontban újra itt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány ingyenes családi egészségnapja.

 

2013. november 17-én, vasárnap a Syma Rendezvényközpontban újra itt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány ingyenes családi egészségnapja.

 

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány ingyenes családi egészségnapján a titkos fellépőn kívül ott lesz mások mellett Zséda, az X-Faktor idei sztárjai, a Csillagszemű Gyermektáncegyüttes és Bársony Bálint Hangszersimogató gyermekprogramja is. Az Egy Csepp Világnapon a szórakozás mellett az egészségé a főszerep.

 

Egész nap koncertek, a  Diabétesz Világnap (november 14.) alkalmából közös Diabétesz Séta, számos nyereménysorsolás, különféle ingyenes egészségügyi szűrések (köztük vércukor-, koleszterin- és vérnyomásmérés), kézműves foglalkozások, ugrálóvárak, ügyességi játékok, Trikke Carving, egészségpiac, sorsolások, cukorbeteg klubtalálkozó, szakmai programok, tanácsadás és „Magyarország Cukormentes Tortája"- kóstolás várja a látogatókat november 17-én, vasárnap 10-től 18-ig a Syma Rendezvényközpontban,  az Egy Csepp Világnapon.

 

A Diabétesz Világnap tiszteletére idén is lesz a már hagyományos, több száz főt megmozgató Diabétesz Séta, melyet idén a milliók életét megmentő inzulin tömeggyártásának 90. évfordulója alkalmából a Lilly támogat. A jubileum méltó megünneplésére a Lilly egy különleges dokumentumregényt jelentetett meg „Áttörés. Az inzulin felfedezésének kalandos története" címmel a Sanoma gondozásában. A könyv az Egy Csepp Világnapon a Lilly standján megtekinthető.

 

A rendezvény idén a „Vércukormérésben ITTHON vagyunk" mottót viseli, mert az Egy Csepp Világnap főtámogatója a 77 Elektronika Kft., az egyetlen valóban magyar fejlesztésű vércukormérők, a Dcont készülékek gyártója.

 

Egy fantasztikus meglepetés-vendég is koncertet ad idén az Egy Csepp Világnapon. Az idei fellépők között szerepel Zséda, Katus Attila világ- és Európa-bajnok sportoló – aki egy közös bemelegítést tart délelőtt -, a Black Time tánciskola bemutatója a Quantum XXL közreműködésével, a Kolompos együttes, a Csillagszemű Gyermektáncegyüttes és az idei X-Faktor számos sztárja is. Lesz még ezen kívül Hangszersimogató Bársony Bálinttal, valamint interaktív meseolvasás a Szárnyak és paták című mesekönyvből Pokorny Liával, Erős Antóniával és a könyv szerzőjével, Finy Petrával.

 

A színes programok és koncertek mellett a legkisebbek arra is lehetőséget kapnak, hogy a 77 Elektronika standjánál felállított pályán az idén Európa-bajnokságot nyert hazai cukorbeteg labdarúgó-válogatott tiszteletbeli tagjaivá váljanak. Azok, akik a helyszínen megmérettetik a vércukorszintjüket, megkóstolhatják a 2013-as „Magyarország Cukormentes Tortája" verseny nyertes süteményeit is.

 

Az Egy Csepp Világnapon először az alapítvány szakmai programot is szervez cukorbetegeknek, illetve azoknak, akik többet szeretnének tudni a diabéteszről. Többek közt szó esik majd a lehetséges cukorhelyettesítőkről, egészséges táplálkozásról, a legfrissebb tudományos eredményekről, a cukorbetegség pszichés terheiről és a sportról is. Továbbá egész nap lehetőség lesz megszólítani és kérdezni a szakembereket, így mindenki személyesen is tanácsot kérhet tőlük.

 

Az Erős Antónia által életre hívott Egy Csepp Figyelem Alapítvány idén nyolcadszorra rendezi meg az ingyenes családi és egészségnapot. A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet az egészségügyi szűrések fontosságára, s arra, hogy tudatos életvezetéssel számos betegség kialakulását előzhetjük meg.

Az Egy Csepp Világnap főtámogatója a 77 Elektronika Kft., a Dcont TREND vércukormérő készülék gyártója. A rendezvény támogatói: Accutrend Plus, Lilly Hungária Kft, Syma Rendezvényközpont, Greenfield Hotel. Médiatámogatók: RTL KLub, Patika Magazin, Story Magazin, AG Strong.

 

Az Egy Csepp Világnapot megelező héten zajlik az Egy Csepp Figyelem Alapítvány már szintén hagyományos, őszi november 11-17. közötti Cseppont Patikahete. Érdemes betérni a Cseppont Patikák egyikébe, mert egész héten 27% kedvezménnyel vásárolható Accu-Chek Active vércukormérő, Accutrend Plus koleszterinmérő, Accutrend Cholesterol tesztcsík, valamint Tensoval comfort és Tensoval duo control vérnyomásmérő. A Cseppont Patikákban egyébként jelképes összegért bárki megmérettetheti egész évben pillanatok alatt a vércukrát és a vérnyomását, sőt, sok helyen még a koleszterinszint is ellenőrizhető.  

 

A részletes program:

10:00    Kapunyitás

10:30    MEGNYITÓ – Szellő István és Erős Antónia

10:40    Bemelegítés Katus Attilával

11:00    Sorsolás

11:30    Csillagszemű Táncegyüttes

12:00- 15:30 Műsorvezető: Barabás Éva

12:00  "Magyarország Cukormentes Tortája" – kóstoló

12:40   Sorsolás

13:00   Kolompos Együttes

13:30   Black Time tánciskola bemutatója a Quantum XXL közreműködésével

14:00   Hangszersimogató Bársony Bálinttal

15:00   Diabétesz Séta a Nemzetközi Diabétesz Világnap tiszteletére
A Diabétesz Világnap tiszteletére idén is lesz a már hagyományos, több száz főt megmozgató Diabétesz Séta, melyet idén a milliók életét megmentő inzulin tömeggyártásának 90. évfordulója alkalmából a Lilly támogat. A jubileum méltó megünneplésére a Lilly egy különleges dokumentumregényt jelentetett meg „Áttörés. Az inzulin felfedezésének kalandos története." címmel a Sanoma gondozásában. A könyv az Egy Csepp Világnapon a Lilly standján megtekinthető.

15:30 – 16:00  Szárnyak és paták: interaktív meseolvasás Pokorny Liával, Erős Antóniával és

                         a könyv szerzőjével, Finy Petrával

16:00 – 17:30 Műsorvezető: Ada

16:00  Az X-Faktor 2013-as versenyzőinek fellépése

16:20   Sorsolás

16:30   Zséda

16:50   Sorsolás a 77 Elektronika Kft. támogatásával  és FŐDÍJ SORSOLÁS

17:10   Meglepetés-vendég

18:00   Kapuzárás

 

2013. november 17., 10:00-18:00

Syma Rendezvényközpont

Egy Csepp Figyelem Alapítvány ingyenes családi egészségnapja.

 

https://www.facebook.com/events/228391140649049/

http://egycseppfigyelem.hu/esemenyeink/egy_cseppes_patikahet

http://www.egycseppfigyelem.hu/esemenyeink/egy_csepp_vilagnap

 

Lantai József