2024.július.25. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Standard & Poor’s (S&P) az UNIQA Csoport pénzügyi helyzete változatlanul „A” minősítésű stabil kilátásokkal

3 perc olvasás
<p><em><span class="inline left"><a href="/node/12465"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Iunigq.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.uniqa.hu" title="www.uniqa.hu" width="100" height="92" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.uniqa.hu/">www.uniqa.hu</a> </strong></span></span>A Standard & Poor's (S&P) nemzetközi hitelminősítő intézet változatlanul „A" minősítéssel értékelte az UNIQA Csoport pénzügyi helyzetét, és egyúttal megerősítette a csoportra vonatkozó stabil kilátásokat is.</em></p><p>

www.uniqa.huwww.uniqa.hu A Standard & Poor's (S&P) nemzetközi hitelminősítő intézet változatlanul „A" minősítéssel értékelte az UNIQA Csoport pénzügyi helyzetét, és egyúttal megerősítette a csoportra vonatkozó stabil kilátásokat is.

www.uniqa.huwww.uniqa.hu A Standard & Poor's (S&P) nemzetközi hitelminősítő intézet változatlanul „A" minősítéssel értékelte az UNIQA Csoport pénzügyi helyzetét, és egyúttal megerősítette a csoportra vonatkozó stabil kilátásokat is.

 

  Az UNIQA vezérigazgatója, Dr. Konstantin Klien ezzel kapcsolatban a következőket nyilatkozta: „Ez a pozitív eredmény egy ilyen, a tőkepiaci válság által jellemezhető időszakban, amikor egy sor európai értékpapír minősítése romlott, az UNIQA Csoport biztonságát és megbízhatóságát mutatja. Ebben a cég stratégiai irányvonalának megerősítését látom."

Lényeges tényezőként a minősítéssel kapcsolatban a S&P azt emelte ki, hogy az UNIQA Ausztria egyik meggyőző értékesítési kapacitással rendelkező piacvezetőjeként előnyös versenypozícióval rendelkezik, és hogy a cég Közép-Kelet-Európában piaci átlag feletti, nagy mértékű növekedést ért el. Ehhez társul az, hogy az UNIQA Csoport gyors ütemben vált nemzetközi céggé és hogy működési teljesítménye szilárd.

Az UNIQA Csoport stabil kilátását a S&P arra alapozta, hogy a cég esetében továbbra is jelentős tőkeállományra, növekvő költséghatékonyságra, valamint magas teljesítményre lehet számítani.

A hitelminősítő intézet általi pozitív értékelésben lényeges szerepet játszottak a csoport Ausztrián kívüli erőteljesen növekvő üzleti sikerei.

A S&P a kelet- és dél-európai piacokon való tovább erősödő szerepvállalásban látja az UNIQA Csoport számára a legnagyobb növekedési potenciált. A S&P véleménye szerint a külföldi társaságok erőteljes növekedésére alapozott befektetések, a további felvásárolások és a Raiffeisen Bank helyi leányvállalatival kialakított kedvezményes partnerségek (Preferred Partnership) kapcsán a jövőben az valószínűsíthető, hogy ezek a forgalom és az eredmény terén az átlagot meghaladó mértékű növekedést fognak produkálni.

A S&P az UNIQA Csoport pénzügyi helyzetének értékelését az UNIQA magját képező társaságok – az UNIQA Sachversicherung AG („A"), az UNIQA Personenversicherung AG („A") és az UNIQA Re AG („A") -, valamint az UNIQA Versicherungen AG („A-")holdingvállalat továbbra is változatlan minősítésére alapozza. A S&P mindezen társaságok esetében a jövőben is stabil kilátásokkal számol.

http://www.uniqa.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.