http://www.novell.com/partners/isv/cloud-program/http://www.novell.com/partners/isv/cloud-program/

A Novell bejelentette, hogy az Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) szolgáltatása keretében már óradíjas konstrukcióban is igénybe vehető a SUSE Linux Enterprise Server 10-es és 11-es verziója.

 

 http://www.novell.com/partners/isv/cloud-program/http://www.novell.com/partners/isv/cloud-program/

A Novell bejelentette, hogy az Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) szolgáltatása keretében már óradíjas konstrukcióban is igénybe vehető a SUSE Linux Enterprise Server 10-es és 11-es verziója.

 

Az ajánlat a világ minden Amazon Web Services (AWS) régiójában, így Magyarországon is elérhető. A Novell széleskörű üzemeltetési szolgáltatást is biztosít az AWS weboldalán keresztül, így az ügyfelek mindig a legfrissebb SUSE Linux Enterprise Server változatot alkalmazhatják, és a szolgáltatást használati időn alapuló díjazás ellenében vehetik igénybe. Az Amazon EC2 felhasználói közvetlenül a szolgáltatás weboldalán vásárolhatják meg a karbantartási előfizetést, külön licencszerződés megkötése nélkül.

„Az Amazon Web Services a vállalati ügyfelek számára egy biztonságos, megbízható, kedvező áron elérhető számítástechnikai infrastruktúrát kínál igény szerinti szolgáltatás formájában" – mondta Terry Wise, az Amazon Web Services LLC üzletfejlesztési igazgatója. „Örömmel látjuk, hogy a Novell egyszerűbbé teszi ügyfeleink számára a vállalati szintű SUSE Linux-disztribúció használatát az Amazon EC2 felületén. Közös ajánlatukkal a vállalati ügyfeleknek és a független szoftverfejlesztőknek is egy könnyen és gyorsan beszerezhető, jól működő, kereskedelmi támogatással és üzemeltetési szolgáltatással ellátott Linux-disztribúciót kínál" – tette hozzá Wise.

 

A SUSE Cloud Programban részt vevő vállalatok hosztolt on-demand szolgáltatásaik közé felvehetik a SUSE Linux Enterprise Server operációs rendszert, amelyhez rugalmas árazási lehetőségek állnak rendelkezésre, így a felhasználók a valódi használat után fizetnek. A Novell lehetővé teszi a SUSE Cloud Programban részt vevő partnerek számára, hogy szolgáltatási szinteket (SLA) garantáljon az ügyfelei számára és akár saját maguk nyújtsanak támogatást a SUSE Linux Enterprise Serverhez, vagy viszonteladóként értékesítsék a Novell Linux támogatási szolgáltatását.

A SUSE Cloud Program kezdeményezéshez az Amazon Web Services vállalaton kívül csatlakozott a Fujitsu és az IBM is, valamint Kína legnagyobb internetszolgáltató és mobil kommunikációs vállalata, a Tencent illetve Dél-Afrika vezető mobil telekommunikációs vállalata, a Vodacom Business.

„Büszkék vagyunk arra, hogy az Amazon Web Services és a hozzá hasonló piacvezető szolgáltatók élnek a SUSE Cloud Program előnyeivel" – mondta Markus Rex, a Novell alelnöke és a nyílt forráskódú platformra épülő megoldások részlegének vezérigazgatója. „A SUSE Cloud Program keretein belül a Novell egy sokoldalú Linux-platformot és tanúsított Linux-alkalmazásokat biztosít a felhő alapú szolgáltatást nyújtó vállalatoknak, hogy a SUSE Studio segítségével felhő alapú informatikai szolgáltatásokat fejlesszenek" – tette hozzá Rex

www.novell.com/suse-cloud-program

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük