www.balabit.huwww.balabit.hu

Az IT menedzsment rendszereiről ismert svéd op5 és a magyar BalaBit IT Security május végén egy egyedülálló naplómenedzsment rendszer piacra dobása érdekében egyesítette erőit. 

 

 www.balabit.huwww.balabit.hu

Az IT menedzsment rendszereiről ismert svéd op5 és a magyar BalaBit IT Security május végén egy egyedülálló naplómenedzsment rendszer piacra dobása érdekében egyesítette erőit. 

 

A két cég közötti OEM megállapodás értelmében a skandináv gyártó op5 LogServer nevű termékébe integrálja a magyar fejlesztésű naplózó alkalmazást.  A syslog-ng integrálásával egy új, és a különböző  szabályozásokra -Sarbanes Oxley Act, EuroSox, PCI, stb. -is megoldást nyújtó, gyors és megbízható compliance eszköz született. 

„A syslog-ng beépítése új perspektívát nyitott számunkra, hiszen az általa nyújtott funkcionalitás, teljesítmény és széleskörű kompatibilitás pontosan kiegészíti az op5 LogServer által képviselt felhasználóbarát filozófiát. Az op5 küldetését a termékeink könnyedsége testesíti meg, ezért legfontosabb feladatunk, hogy vevőinket biztosítani tudjuk az általunk kínált technológia felhasználhatóságáról." – mondta el Johan Berg az op5 ügyvezető igazgatója. 

Az op5 LogServerbe alapkiépítésben a syslog-ng termékcsalád Open Source Edition verziója került, mely számos olyan tulajdonságot biztosít, ami egyedülálló a syslog megoldások között. Elég csak a TCP kapcsolaton keresztül történő megbízható üzenetátvitelre, a logüzenetek szűrésének és rendezésének lehetőségére, vagy a hatalmas logmennyiség kezelésére gondolni.

A közös termék opcionálisan a syslog-ng Premium Edition nevű változatával is rendelhető, így olyan további funkciók is megjelennek, mint a disk buffer, az üzenetek tanúsítvánnyal történő hitelesítése és a biztonságos SSL/TLS titkosítás. Ezek a tulajdonságok a magas biztonsági igényű, vagy IT megfelelőségi projektek esetén értékesek igazán az ügyfelek számára.

„Az op5 LogServer könnyen használható grafikus felhasználói felületet párosít a syslog-ng technológiájához, az erőteljes szűrőmenedzsmenttel és riport sablonok segítségével pedig tovább egyszerűsíti a naplóbejegyzések elérését és szűrését. Mindez jelentős hozzáadott értékként jelenik meg a vevők számára, hiszen a felhasználók egyszerűbben és szélesebb körben tudják hasznosítani a logokban elraktározott információt." mondta el Györkő Zoltán a BalaBit üzletfejlesztési igazgatója.

A BalaBit IT Security a legmagasabb igényeket kielégítő különleges hálózatbiztonsági megoldásokat gyártó, teljes mértékben magyar tulajdonú fejlesztő vállalat. A cégnek ügyfelei vannak számos európai országban, Észak-Amerikában és Ausztráliában. A BalaBit IT Security elkötelezett híve és követője a nyílt szabványoknak, aktív tagja a nyílt forráskódú közösségnek. A syslog-ng a BalaBit legelterjedtebb terméke, amely a UNIX/Linux világ szinte szabvánnyá vált naplózó megoldása.

A svéd op5 egy 2003-ban alapított vállalkozás, mely az IT menedzsment rendszereiről vált ismertté. Központja Stockholmban található, de irodája van Göteborgban, ügyfélköre pedig a világ számos országára kiterjed. Vevői elsősorban a multinacionális vállalatok közül kerülnek ki, mint a Volvo, az Intrum Justitia, a SwedBank, a Bonnier, vagy a Max Matthiessen, a sort azonban számos közigazgatási intézménnyel és önkormányzattal is folytatni lehetne. Az elsődleges termékvonalat Network Management Suite-re keresztelték, amit az op5 Monitor, az op5 LogServer és az op5 Statistics alkot. Valamennyi terméküket futásra kész (ready-to-run) állapotban és széleskörű vevői támogatással szállítják. Küldetésük szerint a termékek egyszerűségében jelenik meg az egyik legfontosabb hozzáadott érték

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük