2022.01.23.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Szarvasi beszélgetés

3 min read
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/44479"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/szarvasborito.thumbnail.jpg" border="0" width="70" height="100" /></a></span> <p>Szarvas István: Kérdeztem - válaszoltak című riportkötetéről 2008 júniusában mi is beszámoltunk. A pécsi Héthatár Bt. kiadásában most megjelent Szarvasi beszélgetésben arról olvashatunk, miként fogadták a könyvet Szarvason és Montrealban.

 

Szarvas István: Kérdeztem – válaszoltak című riportkötetéről 2008 júniusában mi is beszámoltunk. A pécsi Héthatár Bt. kiadásában most megjelent Szarvasi beszélgetésben arról olvashatunk, miként fogadták a könyvet Szarvason és Montrealban.

 

Szarvas István: Kérdeztem – válaszoltak című riportkötetéről 2008 júniusában mi is beszámoltunk. A pécsi Héthatár Bt. kiadásában most megjelent Szarvasi beszélgetésben arról olvashatunk, miként fogadták a könyvet Szarvason és Montrealban.

A szerző már 2008-ban gondolkodott a folytatáson, mivel addigra három interjút is elkészített a folyóiratnak Czakó Borbála londoni nagykövettel, Újhelyi István államtitkárral és Budai Bernadatt kormányszóvivővel. Juhász Judittal, az Antall-kormány szóvivőjével is elbeszélgetett már, így a két szóvivő egymás mellé kerülhet a következő kötetben.

Most mégsem ez készült el, hanem a 2008-as kötet fogadtatásáról olvashatunk. A könyvből Babák Mihály szarvasi polgármester, Szenes János szarvasi főszerkesztő és Szarvas Istvánnak, az interjúkötet szerzőjének 2008. novemberi szarvasi beszélgetését ismerhetjük meg – írta Zmeskall Z. Tamás a szerkesztői ajánlásban.

S ha már a Szarvasi beszélgetés a 2008-as interjúkötet fogadtatásáról szólt, jelen kiadványunk rendhagyó módon az októberi beszélgetés fogadtatásával induljon. A reflexió a Newjság 2008. november 28-i oldalán jelent meg, s a beszélgetés illusztrációjaként készült fotók ugyancsak az ő szerzeményük.

Nemcsak Szarvasra, de Montrealba is kilátogatunk.2009 őszén István Kerekes Sándor vendégeként Kanadában járt, s ott is bemutatta könyvét. A városházi fogadáson és könyvbemutatón egyaránt szó esett a főkormányzónő 2008-as budapesti látogatásáról. István akkor interjút kért Őexcellenciájától, melyet a könyvben ugyancsak olvashatunk.

A címoldalon és a belső borítón lévő fotókat Takács Miklós 2003-ban kiadott Szarvas című könyvéből kaptuk. A felvételeket Bakula János készítette. A könyvben felhasznált további képek és szövegek eredete: EuroAstra, Hetedhéthatár, Közéleti Krónika, MÚOSZ, Newjság, Szarvas és Vidéke, Zetapress, Zuglói Lapok.

A kötetben Babák Mihály, Böszörményi Klára, Kerekes Sándor, Michaelle Jean, Papanek Gábor és Szenes János szólal meg. A borítólapon látható festmények Ágota Mandelotnak, a szerző Brazíliában élő unokatestvérének alkotásai. A tervezés Zmeskál Zoltán munkája.

Kapcsolódó link: http://www.euroastra.info/node/13953

Szarvas István

Szarvasi Beszélgetések

Bp 2010

Zmeskall Z. TAmás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük