A Mecsek legmagasabb pontján fekvő Pécsvárad, hazánk egyik legősibb, gazdag történelmi múltú települése, színvonalas program-sorozat helyszíne a Szent István Napok keretében.

 

A Mecsek legmagasabb pontján fekvő Pécsvárad, hazánk egyik legősibb, gazdag történelmi múltú települése, színvonalas program-sorozat helyszíne a Szent István Napok keretében.

 

A Szent István Napok a Pécsváradi Várban rendezvénysorozat több mint két évtizedes múltra tekint vissza. A település önkormányzatának, intézményeinek és civil szervezeteinek összefogásával megvalósuló gazdag programkínálat, melyben a kiállításoktól a népünnepélyig, színházi előadásoktól a néptánc bemutatókig, komoly- és könnyűzenei koncertektől a gyermeknapig válogathatnak az érdeklődők.

 

Idén a pécsváradi várban július 19-én indult a Szent István Napok rendezvénysorozat a XIII. Pécsváradi Ifjúsági Fesztivállal, és augusztus 24-én lesz a hagyományos záróesemény, a Kígyós Sándor Emlékkör találkozója.  Valamivel több, mint egy hónap alatt kéttucat kulturesemény követi egymást, különleges színházi vendégjátékokkal, izgalmas tárlatokkal, és sokat ígérő koncertekkel.

 

A várszínházban látható lesz A bolond lány című krimi Koncz Gábor ralés Kautzky Armanddal a főszerepben, Dés László és Koltai Róbert Sose halunk meg című musicaljét pedig a veszprémi Pannon Várszínház mutatja be. A koncertek sorában Halász Judit érkezik augusztus 4-én a "Csiribirivel", fellép a Pécsváradi Big Band, az UniCum Laude és a BorCanto együttest is. Emellett kiállítás nyílik baglyokról, szalmafonók munkáiból (sőt, nemzetközi szalmaművészeti szaktábort is szerveznek), faszobrokból és fotókból.

 

A gyerekeket lovagi torna szórakoztatja, továbbá a zengővárkonyi táncosok és a német nemzetiségi csoportok is színre lépnek. Várvásár, utcabál, népünnepély – minden hétre jut legalább három különleges program.


http://www.pecsvarad.info.hu/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=50&Itemid=80

Németh Krisztina

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük