A Klebelsberg Kultúrkúria február utolsó napjaira igencsak változatos programot kínál látogatóinak. Nem feledkeznek meg a gyerekekről sem, nekik 2 bábszínházi előadást ajánlanék, a felnőtteket pedig a Hidegkúti Tangó Szalon és a Humorpercek várja. Szerdán és pénteken tehát irány a Kultúrkúria, jó szórakozást!

 

A Klebelsberg Kultúrkúria február utolsó napjaira igencsak változatos programot kínál látogatóinak. Nem feledkeznek meg a gyerekekről sem, nekik 2 bábszínházi előadást ajánlanék, a felnőtteket pedig a Hidegkúti Tangó Szalon és a Humorpercek várja. Szerdán és pénteken tehát irány a Kultúrkúria, jó szórakozást!

 

2014. február 26. szerda 9.30

Babaszínház: Ha Dede

Zenés tárgyjáték a Kabóca Bábszínház előadásában

Első színházi élmény 1-3 éves gyermekeknek

Rendezte: Karel Van Ransbeeck

Zene: Kiss Erzsi

Szereplők: Kiss Erzsi, Szabó Balázs

Mi történik, ha egy kocka gömbökkel barátkozik? Hogyan találkoznak, hogyan ismerik meg egymást? A gömböknek például kerek ajtajú a házuk, de hol lépjen be ezen egy kocka? Sok a nehézség, de a kocka lépésről lépésre beilleszkedik a gömbök közé, és a kockák világa is befogadja a gömböket. A kezdeti különbségek halványodnak, sőt, szinte már észre sem lehet venni, mi volt előbb, a kocka vagy a gömb…

A Kabóca Bábszínház és a Theater De Spiegel (Belgium) együttműködésében valósul meg az előadás, melyben gömbökkel és kockákkal játszunk, Kiss Erzsi különleges, folyamatosan inspiráló zenéjével-énekével kísérve.

Jegyár: 900 Ft

 

2014. február 28. péntek 14.30

Mazsola II. bérlet: A csomótündér

A Ciróka Bábszínház előadása a VII. Gyermek -és Ifjúsági Színházi Szemlén az év legjobb gyermekszínházi előadása elismerést érdemelte ki

Van a világon egy csomó tündér, ezt mindenki tudja. Tavasztündérek, konyhatündérek, villamosvezető-tündérek, satöbbi. De Csomótündér csak egyetlen egy van.

Felmerülhet a kérdés: mit is csinál pontosan a Csomótündér? Hát, kéremszépen, csomóz. Gombolyít. Köt. Na de mit csomóz, mit gombolyít, mit köt? Cipőfűzőket, természetesen. Királyfiak és királyleányok cipőfűzőit gombolyítja, köti, csomózza össze, és nincs az az olló, ami a Csomótündér csomóit kibonthatná. Az emberek ezt nevezik házasságnak. De mi történik, ha a Csomótündér tévedésből, nem a megfelelő cipőfűzőket köti össze? El lehet-e vágni a kibonthatatlan csomót?

Modern mese a válásról iskolásoknak.

Író: Gimesi Dóra

Tervező: Mátravölgyi Ákos

Zeneszerző: Szabó Balázs

„Dal a tévedhetetlenről" zeneszerzője: Szemenyei János

Koreográfus: Fosztó András

Műhelymunkák: Emőd Kriszta, Sáriné Gubacsi Éva

Fény: Bujdosó Zsolt/Katona Zoltán

Szereplők: Apró Ernő, Krucsó Júlia Rita, Fülöp József, Ivanics Tamás e.h.

Rendező: Kuthy Ágnes

Jegyár: 900 Ft

 

2014. február 28. péntek 19.00

Hidegkúti Tangó Szalon

Az est háziasszonya Bartha Katalin

Közreműködik a Tango Harmony Zenekar

Táncosok: Rózsa Fekete Róbert és Laurinyecz Fanni

A Hidegkúti Tangó Szalon mindazoknak szól, akik a Buenos Aires-i milongákhoz – argentin tangó táncestekhez – hasonló, elegáns teremben szívesen merülnek el a szenvedélyes tánc látványában a varázslatos élőzenére, esetleg még kedvük is nyílik kipróbálni az Argentínában minden korosztály által kedvelt tangót.

Az est házigazdája a Bartha Katalin által vezetett Tango Harmony Zenekar, akik Astor Piazzolla és további autentikus zeneszerzők műveiből játszanak, igazi argentin hangulatot varázsolva.

A Szalon vendégei a magával ragadó látványon túl maguk is belekóstolhatnak a tangó világába. A táncbemutatót követően, egy kötetlen hangulatú tánckurzus keretében lehetőségük nyílik elsajátítani az argentin tangó alapjait, majd az este hátralévő részében kamatoztathatják is a megszerzett tudást, hiszen a táncóra után az este a szabad tánc jegyében folytatódik.

Jegyár: 1500 Ft

 

2014. február 28. péntek 19.00

Humorpercek

Vendégeink Litkai Gergely, Kőhalmi Zoltán, Szomszédnéni Produkciós iroda és Maksa Zoltán, a Dumaszínház művészei

Fellépők:

Maksa Zoltán

Két humorfesztivál elismerés után – 1982 és 1990 -, 1991-ben robbant be a köztudatba a Maksa Híradó elindításával, melyet védjegyének tart. A nyolcvanas évektől napjainkig 11, egyenként közel másfél órás előadóestet írt meg és játszott országszerte, ezen belül ugyancsak 91-től a Rádiókabaré szerzője, később előadója is lett.

Állandó jellegzetes mosolya közismert, az utcán rendszerint álbajuszt ragaszt, hogy ne ismerjék fel…

Amatőr humoristáknak szóló pályázatunk zsűrijének tagja, motorja, a Humorpercek állandó műsorvezetője.

Kőhalmi Zoltán

A szomorú bohóc? Nem is olyan szomorú, hiszen háromgyermekes, boldog családapa és férj, Humorfesztivál-győztes, a műfaj egyik legrutinosabb képviselője. Nem politizál, nem beszél celebekről és nem káromkodik. Sikeres saját estje után a Showder Klub speciális adásában, elsőként készíthetett önálló adást.

Szomszédnéni Produkciós iroda – Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs

Egy blöffel és egy lánybúcsúval kezdték hárman – néha többen -, ma pedig már Bonbon-díjas humoristák. Nem nyertek humorfesztivált, de rendeztek néhányat, hogy legyen hol fellépni. Nem gondolkodtak hosszú távban, kapcsolatuk mégis megélte az első évtizedet.

Litkai Gergely

Többszörös Bonbon-díjas, egyszeres Karinthy-gyűrűs humorista (végzettségét tekintve jogász).

A Rádiókabaré egyik szóvivője, a Comedy Central csatorna és a Dumaszínház főszerkesztője. Főleg háttérember, de ő is a fényre vágyik. Amatőr humoristáknak szóló pályázatunk zsűrijének tagja.

Jegyár: 2000 Ft

 

Klebelsberg Kultúrkúria

1028 Budapest, Templom u. 2-10.

 

www.kulturkuria.hu

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük