bpeter-1-795x451.jpg

Bognár Péter a darab írója

A Katona József Színház stúdiójában, a Kamrában mutatják be 2017. december 19-én a fenti, hosszú című, de annál szórakoztatóbb darabot. Ami közhely a társadalmi érintkezésben belefér, és azt itt a legjobb színészek elő is adják Gothár Péter rendezésében.

Adott: a sekélyes költői tudattal rendelkező, kissé hisztérikus rendőrhadnagy, István (Tasnádi Bence); Sándor, a központi-fűtés- és gázszerelő (Kocsis Gergely); egy hulla, Detti, a szerelő felesége (Rezes Judit), a csinos, nem túl eszes nyomozónő, Nikolett (Rujder Vivien). Aztán a rendőrhadnagy felesége, Kati (Pálmai Anna), a helyszínelő (Botka Zoltán) és a minden lében kanál szomszédasszony, Wágnerné (Pelsőczy Réka). Végül megismerjük Lajoskát, a rendőrhadnagy kisfiát (Vajda Kristóf m.v.), aki visszhangozza a felnőttek minden hülyeségét. Hangfelvételről (tévéből) közreműködik Hajdú B. István és Székely Dávid.

A többi alkotó felsorolásába a Kedves Olvasó belefáradna. Az biztos, hogy kiváló munkát végeztek a súgótól a ruhatárosig és a szervezőkig. A remek szereplők Gothár Péter minimál-díszletei között sűrűn mozognak – Morcsányi Géza dramaturgiájával. A jelen darabbal a Katona József Színház Kamrája könnyed, vidám estét kínál minden nézőjének.

DOBI ILDIKÓ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük