http://www.magyartelekom.hu/http://www.magyartelekom.hu/ Egyedülálló, hosszútávú fejlesztési és innovációs program veszi kezdetét Szolnokon T-City néven, ahol a jövő infokommunikációs szolgáltatásait a város lakói, intézményei és vállalkozásai az országban elsőként tesztelhetik a Magyar Telekom segítségével, és megtapasztalhatják, milyen lesz a mindennapi élet az elkövetkező évtizedekben.

http://www.magyartelekom.hu/http://www.magyartelekom.hu/ Egyedülálló, hosszútávú fejlesztési és innovációs program veszi kezdetét Szolnokon T-City néven, ahol a jövő infokommunikációs szolgáltatásait a város lakói, intézményei és vállalkozásai az országban elsőként tesztelhetik a Magyar Telekom segítségével, és megtapasztalhatják, milyen lesz a mindennapi élet az elkövetkező évtizedekben.

Egészségügy, oktatás, közigazgatás, turizmus, kultúra – csak néhány azon területek közül, melyek gyökeresen meg fognak változni a jövőben az infokommunikációs fejlesztéseknek köszönhetően. A Magyar Telekom és Szolnok megyei jogú város önkormányzatának közös kezdeményezése nyomán legelsőként ennek a városnak a lakói élhetnek az új technológiák által biztosított lehetőségekkel.

2009-ben a fejlesztések több hullámban jelennek meg a városban. Az első lépcsőben a T-Mobile, a Magyar Telekom mobilkommunikációs márkájának segítségével, az itt is működő jó minőségű GSM és 3G/HSPA-hálózat, a mobilfizetés és vásárlás már elérhető, valamint bevezetik az önkormányzat szolgáltatásában a város híreinek SMS-ben történő terjesztését. Az intézmények és a vállalkozások sem maradnak ki az újításokból: az előbbiek a legfejlettebb eszközökkel lesznek felszerelve, utóbbiak számára pedig speciális üzleti ajánlatokat alakít ki a Magyar Telekom. Ezen kívül a város egyik gyorsan fejlődő részén a Magyar Telekom a lakossági és kisvállalati igények elemzése és a jövő szolgáltatásainak minél piac közelibb kialakítása céljával létrehoz egy élő tesztkörnyezetet, a Home Lab elnevezésű innovációs központot. Itt valós körülmények között lehet majd kipróbálni és tesztelni a bevezetésre váró termékeket és szolgáltatásokat. Ősszel további fejlesztések is elindulnak, ami látványos minőségi változást generálhat majd a lakók életében – ilyen lesz például a városi sportcsarnokban az IP kamerás online közvetítő rendszer és az RFID (rádiófrekvenciás azonosítással működő) iskolai beléptető rendszer, mely SMS-ben tájékoztatja a szülőket gyermekük iskolába érkezéséről.

A T-City alapinfrastruktúrájának legfontosabb eleme az új generációs optikai hálózat, amelyet a Magyar Telekom Budapest, Debrecen, Eger, Miskolc, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Pécs, Sopron, Székesfehérvár, Szombathely, Tatabánya valamint Zalaegerszeg egyes részein már kiépített, ezzel párhuzamosan pedig Szolnokon is elérhetővé tesz. A hazai szolgáltatók közül elsőként a T-Home, a Magyar Telekom otthoni és kisvállalati kommunikációs szolgáltatásainak márkája viszi el közvetlenül az otthonokba az extra sebességű internetezést és televíziózást biztosító technológiát. Az optikai hálózat előnyei azonban az intézmények és a vállalkozások számára is elérhetők lesznek, és ennek köszönhetően olyan, messzire ható kezdeményezések és fejlesztések indulhatnak el, amelyek elősegítik az e-önkormányzat, az e-learning és a távmunka elterjedését, ami főként a jelenlegi gazdasági környezetben elsődleges fontosságú.

A Magyar Telekom egyik kiemelt innovációs projektje a T-City, a "digitális város" létrehozása, ahol a vállalat valamennyi terméke és szolgáltatása elérhető, valamint a legújabb, jövőbe mutató fejlesztések is itt jelennek meg elsőként. A T-City projekt koncepciója, hogy a városlakókkal együttműködve alakítja ki a vállalat a mindennapi életet megkönnyítő új szolgáltatásait annak érdekében, hogy azok a lehető leginkább megfeleljenek igényeiknek.

Szolnokra a legkülönbözőbb szempontok mérlegelésével esett a választás, és miután az önkormányzat is nyitott volt az elképzelésre, útjára indul a T-City, amely amellett, hogy az egyik leginnovatívabb kezdeményezés Magyarországon, hamarosan érzékelhető hatással lesz Szolnok polgárainak mindennapi életére, munkavégzésére és jövőjére egyaránt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük