A hétvégén rajtol a III. UNIQA Balaton Regatta, a magyar tenger legnagyobb nyílt amatőr vitorlásverseny sorozata. Az első futamnak otthont adó badacsonyi kikötő zöldbe borul a verseny idejére, a szervezők Fenyő Ivánnal és a WWF Magyarországgal közösen a környezetvédelem fontosságára hívják majd fel a figyelmet.

A hétvégén rajtol a III. UNIQA Balaton Regatta, a magyar tenger legnagyobb nyílt amatőr vitorlásverseny sorozata. Az első futamnak otthont adó badacsonyi kikötő zöldbe borul a verseny idejére, a szervezők Fenyő Ivánnal és a WWF Magyarországgal közösen a környezetvédelem fontosságára hívják majd fel a figyelmet.

A környezetvédelemmel, a klímaváltozás fenyegető veszélyeivel gyakran foglalkozik a média, és szerencsére egyre több a természetet óvó kezdeményezés. A III. UNIQA Balaton Regatta főszervezője, a The Explorer Group International és lebonyolító partnere, a Balatoni Hajózási Zrt. a teljes versenysorozat alatt komoly figyelmet fordítanak a környezettudatos rendezvényszervezésre. A május 23-án a badacsonyi kikötőből elrajtoló II. WWF Zöld Regatta pedig a vitorlázás szépsége mellett egyenesen a környezetvédelmet állítja a középpontjába. A szervezők a verseny megrendezésénél is szem előtt tartják a környezettudatosságot. Ezért például megszervezték a kikötő állandó szelektív hulladékgyűjtését, mellőzik a műanyag evőeszközök, poharak és csomagolóeszközök használatát, valamint törekednek a klímatudatos magatartás elterjesztésére. Mellőzték a hagyományos kivetítőket és a kommunikációban is legkorszerűbb LED-es technológiát vezették be, illetve csak hibrid autók kiállítását engedélyezték a verseny helyszínén.

Fenyő Ivánnal közösen a környezettudatos nevelésért

A III. UNIQA Balaton Regatta első állomására ellátogatók a futam előtt Fenyő Ivánnal együtt klímafogadalmat tehetnek, azaz egy vitorlára mindenki ráírhatja a környezetvédelemmel kapcsolatos fogadalmát. A vitorlát ezután felvonják egy hajóra, amely kifut a Balatonra a többi versenyzővel együtt. A „legzöldebb" vitorlást és a legtöbb klímafogadalmat tett indulót külön díjazzák a szervezők. A WWF és a The Explorer Group International általános iskolás diákok számára klímavédelmi vetélkedőt hirdetett, a tesztet legjobban kitöltő négy gyermek lehetőséget kap arra, hogy Fenyő Ivánnal tapasztalja meg a vitorlázás élményét a hétvégi versenyen. Fenyő Iván elmondta, „a mai világban különösen fontos a környezet védelme, amelynek elválaszthatatlan része a környezettudatos gondolkodásra való nevelés. Ezért nagy öröm számomra, hogy lelkes fiatalokkal együtt vehetek részt a II. WWF Zöld Regattán". Hajóra száll Fodor Krisztina, Magyarország első profi golfozó nője is.

A badacsonyi kikötőben a számos érdekes programon és a versenyt záró Zöld Party-n kívül a WWF speciális, szélkerékkel és napkollektorral ellátott klíma-teherautója is várja az érdeklődőket.

A versenysorozat névadója az UNIQA Biztosító

Az UNIQA Balaton Regatta, a Balaton legnagyobb nyílt amatőr vitorlásverseny sorozata harmadik éve nyújt izgalmas versenyzést és szórakozást a vízi sportok szerelmeseinek. A Balaton Regatta névadó szponzora immár harmadik alkalommal az UNIQA Biztosító Zrt.. Az UNIQA az új generáció biztosítójaként az innovatív biztosítási megoldások nyújtása mellett az egészségmegőrzést és a hazai sportélet segítését vállalati filozófiája fontos elemének tekinti. Ertl Pál az UNIQA Biztosító igazgatósági tagja elmondta: „Az UNIQA mind a verseny mind az amatőr vitorlássport támogatásában aktív szerepet vállal, ezért büszkék vagyunk arra, hogy társaságunk a Balaton Regatta névadó támogatójaként ismét hozzájárulhat a népszerű amatőr vitorlásverseny megrendezéséhez. "

A verseny szervezők jelentős újítása a hazai vitorlás verseny szervezés területén, hogy a Balaton Regattával a tó nyugati részén honos vitorlázóinak is versenylehetőséget kívánnak nyújtani, hiszen itt is számos kikötő és hajó található, mivel a hazai vitorlásélet jelentős versenyei eddig szinte kivétel nélkül a Balaton keleti medencéjében zajlottak.

A III. UNIQA Balaton Regattán indulók hét fordulóban mérhetik össze tudásukat, amelyek a hagyományokhoz híven szakmai futamokkal is kiegészülnek.

Balaton Regatta 2009.

I. forduló

2009. május 23. – Badacsony

II.  forduló

2009. június 06. – Balatonföldvár

III forduló

2009. június 27. – Balatonboglár

IV.  forduló

2009. július 11. – Szigliget

V. forduló

2009. augusztus 01. – Balatonlelle

VI.  forduló

2009. augusztus 15. – Balatonaliga

VII. forduló

2009. szeptember 05. – Balatonszemes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük