2023.február.05. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Telekom Adományvonal a kallódó fiatalokért

3 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/36014"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/adomanyvonal_logo.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="28" /></a></span>A Humán Szakoktatási és Elhelyezkedést Segítő Alapítvány által indított Életpálya Modell Programot támogatják azok, akik a 1788-as Telekom Adományvonalat hívják vagy sms-t küldenek 2010. szeptember és október hónapban. </p>

adomanyvonal logo.thumbnailA Humán Szakoktatási és Elhelyezkedést Segítő Alapítvány által indított Életpálya Modell Programot támogatják azok, akik a 1788-as Telekom Adományvonalat hívják vagy sms-t küldenek 2010. szeptember és október hónapban.

adomanyvonal logo.thumbnailA Humán Szakoktatási és Elhelyezkedést Segítő Alapítvány által indított Életpálya Modell Programot támogatják azok, akik a 1788-as Telekom Adományvonalat hívják vagy sms-t küldenek 2010. szeptember és október hónapban.

A Humán Szakoktatási és Elhelyezkedést Segítő Alapítvány által 2007-ben indított Életpálya Modell Program a szakiskolai képzésben résztvevő, 16-22 éves fiatalok számára olyan elhelyezkedési lehetőséget biztosít, ahol a fiatalok valós munkatapasztalatot és szakmai gyakorlatot szerezhetnek, sőt akár ösztöndíjat is kaphatnak. A képzésben résztvevők emellett esélyt kapnak arra, hogy egy szakmát elsajátítsanak, a képzés végeztével pedig rögtön állást kaphatnak gyakorlóhelyükön.

Az Életpálya Modell Program különlegességét az alapítványi mentorok jelentik, akiknek kiemelt szerepe van a fiatalok segítésében. Feladatuk közt szerepel az álláshirdetések folyamatos követése, a befogadó vállalatok felkutatása, valamint a velük való kapcsolatfelvétel akár személyesen is a pártfogoltjaik érdekében. A mentorok feladata ezen túlmutatóan az, hogy megismerjék a legújabb lehetőségeket, elvárásokat, és folyamatosan figyelemmel kísérjék a fiatalok sorsának alakulását. Az Alapítvány mentorai segítségével olyan odafigyelést nyújthat a gyerekek számára, amit sem az iskola, sem a szülő nem tud megadni.

A Humán Szakoktatási és Elhelyezkedést Segítő Alapítvány célja, hogy megmutassa az utat a jövőkép nélküli fiatalok számára. Nehéz elérni őket, mindenféle cél nélkül élik a mindennapjaikat és nem tudják hogyan tovább. Ez nem csak számukra, de hosszútávon a társadalom számára is komoly gondok forrása lehet. A legnagyobb veszélyben és halmozottan hátrányos helyzetben azok a fiatal-felnőttek vannak, akiknek a szülők nem tudják megadni a tizennyolc éves kor utáni tanulás lehetőségét. Sokan közülük már több szakmával próbálkoztak, de eddig egyetlen végzettséget sem sikerült szerezniük. Így az Alapítvány által nyújtott lehetőség lehet az utolsó esélyük.

A Humán Szakoktatási és Elhelyezkedést Segítő Alapítvány kiemelten közhasznú alapítvány 4 éve működik, a munkatársak nagy része a közoktatásból érkezett. A szervezetről és az Életpálya programról további információk a http://www.humanszak.hu/ weboldalon találhatók.

A Magyar Telekom vezető infokommunikációs szolgáltatóként fontosnak tartja, hogy támogatásával segítse a fiatalok elhelyezkedését Magyarországon. A "1788 – az emberi hívószám" szlogenről is ismert, nyolc éve működő Telekom Adományvonal a Magyar Telekom vezetékes és mobiltelefon-hálózatából is elérhető. A hívás és az sms-küldés díja egyaránt 100 forint, amely összeg áfa-mentes (Domino feltöltőkártyával kezdeményezett hívások kivételével). A 2010. szeptember, október hónapok alatt beérkező hívások díja a hívók adományaként teljes egészében a Humán Szakoktatási és Elhelyezkedést Segítő Alapítványé lesz, amely ezt az összeget a szolgáltatásaik, képzéseik megőrzésére és bővítésére fordítja majd.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.