A Porszívók a tengerből nemzetközi műanyag hulladékgyűjtési kampány részeként, az Electrolux közös expedíciót indít a 5 Gyres kutatószervezettel. A közel két hetes akcióval a világ óceánjainak műanyagszennyezésére, és annak káros hatásaira kívánják felhívni a figyelmet. A márciusban induló expedícióhoz egy civil önkéntes is csatlakozhat.

 

A Porszívók a tengerből nemzetközi műanyag hulladékgyűjtési kampány részeként, az Electrolux közös expedíciót indít a 5 Gyres kutatószervezettel. A közel két hetes akcióval a világ óceánjainak műanyagszennyezésére, és annak káros hatásaira kívánják felhívni a figyelmet. A márciusban induló expedícióhoz egy civil önkéntes is csatlakozhat.

A Porszívók a tengerből nemzetközi műanyag hulladékgyűjtési kampány részeként, az Electrolux márciusban közös expedíciót indít a 5 Gyres (ejtsd: fájv dzsájörsz) kutatószervezettel, hogy megtisztítsák az Atlanti-óceán déli részét a műanyag hulladéktól.

A 5 Gyres szervezet küldetése, hogy kutatásokat végezzen az óceánok műanyagszennyezésének globális hatásairól és publikálja az eredményeket, tapasztalatokat. A szervezet célja, hogy különböző módszerekkel, az öt szubtrópusi áramlatból eltávolítsa a felgyülemlett műanyaghulladékokat.

A márciusi, közös expedícióra az Electrolux vállalkozó szellemű önkéntesek jelentkezését is várja, akik közül egyvalaki csatlakozhat az akcióhoz.

A szerencsés kiválasztott a különleges program kutatócsapatának teljes értékű tagja lesz. Aktívan részt vesz majd a fedélzeti munkában, és a téma nagyköveteként folyamatosan beszámol a Porszívók a tengerből projekt blogjában a kutatás aktuális helyszíneiről, az expedíció során talált és begyűjtött műanyagokról, valamint az eseményekről. A nyertes pályázó, a legénység tagjaként, egy fontos tengervédelmi kaland részesévé válik, és felejthetetlen élményekkel gazdagodhat.

Az Electrolux és a 5 Gyres közös műanyag hulladékgyűjtési expedíciója 2011. március 3-án indul a Beagle-csatornától (Chile). A kutatócsapat tizenegy napig lesz a tengeren, a Sea Dragon hajó fedélzetén, és március 14-én érkezik meg az expedíció végső úti céljához, a chilei Valdíviához.

A legénység tagja bárki lehet, aki:

  • – általános érdeklődést mutat a környezeti problémák, különösen a tengeri műanyagszennyezés iránt,
  • – írói vénával rendelkezik és van érzéke a fotózáshoz,
  • – igazi csapatjátékos, és kiveszi a részét a legénységi munkából,
  • – jól bírja a tengeri utazást,
  • – képes 200 métert leúszni,
  • – fel tudja emelni saját testsúlyának 1/3-át,
  • – jól terhelhető, és
  • – szakmai angolnyelv-tudással rendelkezik.

A jelentkezés módja:

Jelentkezni egy rövid filmmel lehet, melyben a pályázónak, be kell mutatkoznia (név, lakóhely), és el kell mondania, hogy miért alkalmas erre a munkára, és mivel járulhatna hozzá az út sikeréhez. A bemutatkozó kisfilmet fel kell tölteni a Youtube-ra, és a hivatkozást el kell küldeni az electrolux@vacfromthesea.com e-mail címre.

A jelentkezés módjáról bővebb információ a http://www.vacfromthesea.com/ oldalon található.

A jelentkezési határidő: 2011. január 31.

Az Electrolux és a 5 Gyres közös expedíciója során kihalászott műanyaghulladékból mintákat küldenek a kaliforniai Redondo Beach Sea Lab laboratóriumába elemzésre. A műanyagdarabok ezt követően az Electroluxhoz kerülnek, aki a Porszívók a tengerből elnevezésű kampányához kapcsolódó kiállításon eredeti formájukban vagy porszívókba építve mutatja be azokat.

Az Electrolux 2010 júliusában indította útjára a Porszívók a tengerből elnevezésű, nemzetközi műanyag hulladékgyűjtési kampányt, mellyel a műanyagszennyezés problémájára és az újrahasznosítható műanyag hiányára kívánja felhívni a figyelmet.

A Porszívók a tengerből kampány, és a közös expedíció folyamatosan nyomon követhető a www.electrolux.com/vacfromthesea blogon, az Electrolux Facebook oldalán (www.facebook.com/electroluxappliances), és a Twitteren (www.twitter.com/vacfromthesea).

http://www.5gyres.org/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük