2023.január.30. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Termékvisszahívás

2 perc olvasás
  <span class="inline inline-left"><a href="/node/42980"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image1_259.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="71" /></a></span> <p>A Procter&Gamble (P&G) 2010 szeptember 2-án  bejelentette a Gross Gerau-ban (Németország) gyártott két gyártási kóddal rendelkező blend-a-dent protézisrögzítő termékének önkéntes visszahívását.</p><p>

  image1 259.thumbnail

A Procter&Gamble (P&G) 2010 szeptember 2-án  bejelentette a Gross Gerau-ban (Németország) gyártott két gyártási kóddal rendelkező blend-a-dent protézisrögzítő termékének önkéntes visszahívását.

  image1 259.thumbnail

A Procter&Gamble (P&G) 2010 szeptember 2-án  bejelentette a Gross Gerau-ban (Németország) gyártott két gyártási kóddal rendelkező blend-a-dent protézisrögzítő termékének önkéntes visszahívását.

A P&G megelőző célzattal hívja vissza az említett termékeit, mivel nagyon alacsony mennyiségben Burkholderia cepacia baktériumot találtak a Gross Gerau-i (Németország) gyárukban készült blend-a-dent műfogsorrögzítőkben. A Burkholderia cepacia az egészséges vásárlók számára alacsony egészségügyi kockázatot jelent, azonban ez a baktérium a gyenge immunrendszerű, illetve olyan krónikus tüdőbetegségben, mint például a cisztás fibrózisban szenvedő vásárlók szerveztében fertőzést okozhat. A termék használatából eredő egészségügyi károsodás valószínűsége alacsony, megbetegedésről szóló bejelentést a vállalat a mai napig nem kapott, ennek ellenére önkéntesen visszahívja az érintett gyártási sorozatokból származó termékeit.

A P&G egy rutinellenőrzés során észlelte a problémát és azonnal megtette a szükséges lépéseket, a probléma teljes kivizsgálása jelenleg is folyamatban van. A gyártási minőségellenőrzés eredményei alapján az érintett két gyártási kód közül a 0209028891 gyártási kóddal rendelkező termékek a magyar piac mellett a horvát piacra is kikerültek, a 0155829301 gyártási kóddal rendelkező termékek a magyar piac mellett a cseh, a szlovák és a horvát piacokon találhatók meg.

Az érintett termékek az alábbiak:

Megnevezés

Gyártási kód

Ország

Kép

BAD protézisrögzítő Regular 47g

0155829301

Magyarország, Horvátország, Szlovákia, Cseh Köztársaság

image2 175.thumbnail

BAD protézisrögzítő Fresh 47g

0209028891

Magyarország, Horvátország

image3 116.thumbnail

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.