2022.01.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Termékvisszahívás

2 min read
  <span class="inline inline-left"><a href="/node/42980"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image1_259.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="71" /></a></span> <p>A Procter&Gamble (P&G) 2010 szeptember 2-án  bejelentette a Gross Gerau-ban (Németország) gyártott két gyártási kóddal rendelkező blend-a-dent protézisrögzítő termékének önkéntes visszahívását.</p><p>

 

A Procter&Gamble (P&G) 2010 szeptember 2-án  bejelentette a Gross Gerau-ban (Németország) gyártott két gyártási kóddal rendelkező blend-a-dent protézisrögzítő termékének önkéntes visszahívását.

 

A Procter&Gamble (P&G) 2010 szeptember 2-án  bejelentette a Gross Gerau-ban (Németország) gyártott két gyártási kóddal rendelkező blend-a-dent protézisrögzítő termékének önkéntes visszahívását.

A P&G megelőző célzattal hívja vissza az említett termékeit, mivel nagyon alacsony mennyiségben Burkholderia cepacia baktériumot találtak a Gross Gerau-i (Németország) gyárukban készült blend-a-dent műfogsorrögzítőkben. A Burkholderia cepacia az egészséges vásárlók számára alacsony egészségügyi kockázatot jelent, azonban ez a baktérium a gyenge immunrendszerű, illetve olyan krónikus tüdőbetegségben, mint például a cisztás fibrózisban szenvedő vásárlók szerveztében fertőzést okozhat. A termék használatából eredő egészségügyi károsodás valószínűsége alacsony, megbetegedésről szóló bejelentést a vállalat a mai napig nem kapott, ennek ellenére önkéntesen visszahívja az érintett gyártási sorozatokból származó termékeit.

A P&G egy rutinellenőrzés során észlelte a problémát és azonnal megtette a szükséges lépéseket, a probléma teljes kivizsgálása jelenleg is folyamatban van. A gyártási minőségellenőrzés eredményei alapján az érintett két gyártási kód közül a 0209028891 gyártási kóddal rendelkező termékek a magyar piac mellett a horvát piacra is kikerültek, a 0155829301 gyártási kóddal rendelkező termékek a magyar piac mellett a cseh, a szlovák és a horvát piacokon találhatók meg.

Az érintett termékek az alábbiak:

Megnevezés

Gyártási kód

Ország

Kép

BAD protézisrögzítő Regular 47g

0155829301

Magyarország, Horvátország, Szlovákia, Cseh Köztársaság

BAD protézisrögzítő Fresh 47g

0209028891

Magyarország, Horvátország

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük