Látogatható 2008 április 10-én délutántól három héten átLátogatható 2008 április 10-én délutántól három héten át

Egyedülálló kiállítás nyílik a Lurdy Házban április 10-én, a Nemzeti Rákellenes Napon.

  Látogatható 2008 április 10-én délutántól három héten átLátogatható 2008 április 10-én délutántól három héten át

Egyedülálló kiállítás nyílik a Lurdy Házban április 10-én, a Nemzeti Rákellenes Napon. A három héten át ingyenesen látogatható különleges tárlat soha nem látott részletességgel és interaktív módon mutatja be az emberi test egyes szerveit, azok működését, és daganatos megbetegedéseit.

A kiállítás olyan szervekre fordít kiemelt figyelmet, melyek rákos megbetegedése hazánban is a leggyakoribb halálozási okok közé tartozik.

A Magyar Rákellenes Liga szervezésében megrendezésre kerülő kiállítás tartalmi összeállításánál fontos szempont volt, hogy az emberi test egészséges szervei mellett a beteg, rákos elváltozások is láthatóak legyenek. A látogatók megismerhetik a legsúlyosabb daganatos megbetegedéseket, a kialakulásukhoz vezető főbb kockázati tényezőket, a korai felismerés lehetőségeit és persze a különböző új kezelési módokat is.

A kiállításon a test különböző részeinek betegségeivel foglalkozó termekbe vezető folyosókon közvetlenül is megtapasztalható egy-egy szervünk belső felépítése, működésének hangja.

Megismerkedhetünk a tüdő , a vese, a vastagbél, az emlő és a nyirokrendszer felépítésével, daganatos megbetegedéseivel.

A Magyar Onkológusok Társasága, az Országos Onkológiai Intézet, a Semmelweis Egyetem I. számú Pathológiai Intézete és a Roche Magyarország támogatásával nyíló kiállítás fontos célkitűzése, hogy pontos ismereteket, felvilágosítást nyújtson olyan kérdésekben, melyekről sok helyen hallhatunk, olvashatunk, mégis számos tévhit él bennünk.

A kiállítás  betekintést enged az orvostudomány robbanásszerű fejlődésébe is, emellett fontos üzenete, hogy a megfelelő tájékoztatás és tájékozottság mellett igenis megelőzhetjük a betegségeket, mert elsősorban mi vagyunk felelősek saját egészségünkért.

A Magyar Rákellenes Liga által évek óta megrendezésre kerülő Nemzeti Rákellenes Napon nyíló kiállítás olyan komplex és érdekes tárlat, mely a fiataltól az idősebb korosztályig mindenki számára újdonságokkal, érdekességekkel szolgál és maradandó ismeretanyagot nyújt az emberi testről. A kiállítás bemutatja, hogy a rákkal együtt lehet élni  –  az egészséges életmód, a rendszeres szűrés, a pontos, gyors diagnózis és az új  célzott terápiák segítségével.

Nyitvatartás:

Április 10-től április 30-ig, naponta 10-től 18 óráig.

Cím:

Lurdy Ház, 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Megközelíthető:

  • Autóval

Könnyen megközelíthető autóval a főbb közlekedési útvonalakon. Az épület a Könyves Kálmán körút és a Mester utca találkozásánál fekszik. Az autósokat tágas nyitott parkolóval és garázzsal várjuk

. Lurdy Ház megközelíthetőségeLurdy Ház megközelíthetősége

Tömegközlekedéssel:

  • Metró: A 3-as vonalról egy átszállással a 103-as buszra vagy az 1-es villamosra.
  • Villamos: Az 1-es, 30-as és 30A jelzésű villamos a Lurdy Ház előtt áll meg.
  • Busz: A 103-as autóbusz a Lurdy Ház előtt áll meg.
  • HÉV: Elővárosi vasút Csepelről és Ráckevéről. Egy átszállással a 103-as buszra vagy az 1-es villamosra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük