dízel-elektromos hibrid Iveco Dailydízel-elektromos hibrid Iveco Daily

Az Iveco bejelentette, hogy a FedEx Express – a világ legnagyobb légi gyorsposta szolgálata – megkezdte tíz dízel-elektromos hibrid Iveco Daily haszongépjármű átfogó üzemi tesztelését, Milánóban és Torinóban.

  dízel-elektromos hibrid Iveco Dailydízel-elektromos hibrid Iveco Daily

Az Iveco bejelentette, hogy a FedEx Express – a világ legnagyobb légi gyorsposta szolgálata – megkezdte tíz dízel-elektromos hibrid Iveco Daily haszongépjármű átfogó üzemi tesztelését, Milánóban és Torinóban.

A hibrid technológia legfejlettebb szintjét képviselő, Iveco által kifejlesztett és tavaly októberben az amsterdami Rai Motor Show kiállításon bemutatott modellekkel – a hagyományos járművekhez képest – akár 30%-kal kisebb fogyasztás is elérhető városi körülmények között. A fogyasztás csökkenésével egyidejűleg az új járművek CO2-kibocsátása is alacsonyabb. Az eredmények olyan fejlett vezérlő és működtető rendszereknek köszönhetők, mint a Stop & Start, az elektromos hajtással végzett elindulás, valamint a fékezési energia visszatáplálását biztosító megoldás.

Az üzembe helyezett tíz hibrid Daily modellből álló flotta Milánó és Torino utcáin fog szolgálatot teljesíteni. A különleges Daily flotta a hagyományos járművekhez képest hozzávetőleg 6.000 literrel fogja az éves dízelüzemanyag-fogyasztást csökkenteni, a CO2-kibocsátás pedig közel 15 tonnával lesz alacsonyabb az említett városokban.

„Az Iveco elkötelezett a hibrid technológia fejlesztése mellett. Következő lépésként, szeretnénk a sorozatgyártás révén valamennyi ügyfelünk számára elérhetővé és megfizethetővé tenni az ilyen típusú modelleket. Annak érdekében, hogy teljesíteni tudjuk az ügyfelektől érkező igényeket, 2009 végére bevezetjük a hibrid hajtásláncok gyártását a járműgyártó üzemeinkben" – monda Paolo Monferino, az Iveco elnök-vezérigazgatója.

„E befektetés jól példázza a FedEx azon törekvését, hogy világszerte folyamatosan támogassa a hibrid-elektromos kereskedelmi járművek fejlesztését, továbbá rámutat arra, hogy ezen technológia üzleti szempontból is egyre életképesebb" – mondta John Formisano, a FedEx Express globális járműbeszerzési alelnöke.

Az Iveco Daily járművek kimagasló tulajdonságaikkal bebizonyították, hogy csomagszállítási célokra kiválóan alkalmasak. A független első kerékfelfüggesztésnek és az alváz kialakításnak köszönhetően a Daily rendkívüli mozgékonysággal és könnyű kezelhetőséggel bír, mely tulajdonságokat igazán városi környezetben, sűrű forgalomban és szűk helyeken navigálva tudja igazán értékelni a jármű vezetője. A kormányzott tengely kerekei széles szögben fordulhatnak, ezzel igazán kicsi fordulókör-átmérőket garantálnak még a hosszabb tengelytáv változatok esetén is. A FedEx futárait már a vezetési tréning meggyőzte a hibrid Daily modellek teljesítményéről, funkcionalitásáról, valamint könnyű kezelhetőségéről.

A hibrid Daily flotta tesztelése nemrég kezdődött el a FedEx jóvoltából, aki aktívan együttműködött az Iveco szakembereivel a technológiai fejlesztések során.

http://www.iveco.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük