www.opengroup.orgwww.opengroup.org Vállalati rendszerekkel foglalkozó szakemberek számára rendezi 2007.október 22-24. között konferenciáját a  The Open Group világszervezet, az az  eladó- és technológia-semleges konzorcium, amely vezető szerepet tölt be a „határok nélküli információ-áramlás" (Boundaryless Information Flow)  alakításában. 

www.opengroup.orgwww.opengroup.org Vállalati rendszerekkel foglalkozó szakemberek számára rendezi 2007.október 22-24. között konferenciáját a  The Open Group világszervezet, az az  eladó- és technológia-semleges konzorcium, amely vezető szerepet tölt be a „határok nélküli információ-áramlás" (Boundaryless Information Flow)  alakításában. 

A világesemény a biztonságos és védett vállalati rendszerek kialakítására  összpontosít.  Az információkezelés ezen módja a nyílt szabványokra és és a globális együttműködésre épít, így teszi lehetővé az integrált információkhoz való hozzáférést a vállalatokon belül és azok között. 

A 20 éve működő szervezetnek  globálisan 300-nál több  tagja van, 6 ezer közreműködővel,  éves bevétele 10 millió US dollár.

A The Open Group hagyományosan együttműködik a vásárlókkal, az eladókkal, a konzorciális és egyéb piaci szereplőkkel.  Fórumokat és workshopokat szervezve észleli és értelmezi a követelményeket, irányító szerepet tölt be az eljárásmódok meghatározásában.  Megosztja a legjobb gyakorlati alkalmazásokat  azzal a céllal, hogy elősegítse a fejlesztéssel kapcsolatos együttműködési törekvéseket.  Specifikációkat és nyílt forrású technológiákat integrál a konzorciumok működési hatékonyságának növelése, az ipar tanusító szolgáltatásának támogatására.

A budapesti Corinthia Grand Hotel Royal-ban zajló konferenciával párhuzamosan is futnak programok, melyeken a vállalati biztonsági rendszereken kívül a TOGAF (The Open Group Architecture Framework), SOA és tanúsítási rendszerek szerepelnek napirenden, ezeken számos vállalati rendszertervező és iparági vezető vesz részt előadóként a  Boeing,  az EA közösség,  az Intel Németország,  a HP Hollandia,  a QRS Kanada,  az Accenture,  a CGI Group,  a Capgemini,  a Cisco Advisory Services,  a  Getronics,  az Infosys Technologies,  az Oracle és a Wipro Technologies részéről. 

A konferencia résztvevőit az esemény első napján Allen Brown a  The Open Group elnök-vezérigazgatója üdvözölte,  ő felelős a szervezet stratégiai döntéseiért és napi vezetéséért.  Ő az, aki tevékenyen közreműködött az Open Groupon belül a  vállalati architektúrákkal foglalkozó szakemberek szövetségének közelmúltbeli létrehozásában is.  Ez a szervezet amellett, hogy saját tagjai számára növelni kívánja az álláslehetőségek számát, lehetőséget ad szakmai tudásuk bővítésére, annak piaci értékének növelésére.

A neves előadók sorában volt Steve Whitlock, a Boeing vezető biztonsági tervezője,  aki a biztonságos számítástechnika új megközelítéséről, Stephen Farrell, a dublini Trinity College kutató előadója, aki napjaink biztonság határairól szólt.   Andras R. Szakal, az IBM biztonsági mérnöke a gyorsan változó világ biztonsági rendszer-fejlesztéseiről adott áttekintést.

A konferencia részletes programja az

http://www.opengroup.org/  weboldalon tanulmányozható, 

az élő site eseményei, ígéret szerint a

www.opengroup.org/conference-live  helyen követhetők.

TOGAF:

www.opengroup.org/togaf

www.opengroup.org/architecture/togaf

www.opengroup.org/sib

www.opengroup.org/sib.htm

www.opengroup.org/sib2/search_sib.tpl

www.opengroup.org/bookstore

www.opengroup.org/bookstore/catalog/web.htm

www.opengroup.org/onlinepubs

Harmat Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük